lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Čo tí vedci nevymyslia...

  Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 21.12.2000
späť
Späť

Poslať
 



Aj vám lezie na nervy, že vaše deti neustále skáču a vaši puberťáci sa idú roztrhať kvôli diskotéke? Máme pre vás dobrú správu. Nechajte ich a pridajte sa k nim! Jogging,, jazda na bicykli, skákanie cez švihadlo a skákanie vôbec, môže zvýšiť vnímavosť v matematike, zdokonaliť jazykové znalosti a schopnosť logickej dedukcie.
Kliky vzpierania, zhyby a ďalšie silové cvičenia vytvárajú muzikálne zručnosti, schopnosť pochopiť abstraktné pojmy a zvládať induktívnu logiku.
Takéto sú zistenia biofyzikov z univerzity v Malmo vo Švédsku. Výskumníci vychádzali zo záverov amerického neurológa Freda Gageho, ktorý tvrdil, že v mozgu pravidelne cvičiacich myší sa počet mozgových buniek zdvojnásobil oproti usadlým myšiam. Dr. Rune Timerdal išiel vo svojom výskume ešte ďalej.
Študoval 909 mužov a žien v období 9 mesiacov. Tretina z nich mala na programe skákanie, behanie a ďalšia aerobic. Ďalšia tretina sledovaných objektov dodržiavala režim zahrňujúci vzpieranie, kliky a ďalšia cvičenia na zvýšenie svalovej sily. Posledná tretina necvičila vôbec. Všetky sledované osoby dostali na vypracovanie testy, prvý raz na začiatku cyklu a druhý po šiestich mesiacoch výskumu.
Testy boli zamerané na 16 rôznych druhov duševných funkcií. A tu je výsledok. Pokiaľ chcete, aby sa zdokonalili v matematike a logike, zvládli rétoriku a lepšie zvládli písanú reč, starajte sa aby pravidelne behali, skákali cez švihadlo alebo sa čo najviac bicyklovali. Nenadávajte im ak sa učia pri hudbe, práve naopak, podporujte ich, aby pri tom aj tancovali. Ideálne je opakovať si slovíčka v pravidelnom rytme španielskej hudby.
Ak chcete, aby čítali diela veľkých filozofov a rozumeli im, alebo, aby sa naučili riešiť tajomstvá slovných úloh, či hrať na hudobný nástroj, tak potom nech vzpierajú, robia zhyby a kliky.
Ak ste spokojní a tvrdíte, že máte múdre deti po vás, tak si spoločne spievajte, tancujte, cvičte, zachovajte si svoj rytmus a tešte sa zo života.
Ak by sa vám zdalo, že večne poskakujúci boxeri nemajú príliš inteligentný výraz v tvári, vráťte sa na začiatok tohto článku a zistíte, že o IQ v ňom nebola reč.
Ak vás táto odpoveď neuspokojila obráťte sa na vedcov v Malmo.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!