lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
ORANGE FASHION POODHALILA TRENDY NADCHÁDZAJÚCEJ PLESOVEJ SEZÓNY - PLESOVÚ SEZÓNU 2010 OTVORÍ JUBILEJNÝ X. PLES V OPERE

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 18.12.2009
späť
Späť

Poslať
 

V pondelok 7. decembra 2009 sa vo večerných hodinách opäť naplnil Palugyayov palác v Bratislave krásou dám v plesových róbach. Modelky predviedli večerné toalety renomovaných slovenských módnych tvorcov Ľubice Cintulovej, Andrei Paldan, Hany Převrátilovej a Borisa Hanečku. Vyvrcholením prehliadky Orange Fashion bola kolekcia známej českej návrhárky Kláry Nademlýnskej. Tento večer však bol výnimočný tým, že ukázal trendy nadchádzajúcej plesovej sezóny, ktorú už tradične uvedie Ples v opere a to vo svojom jubilejnom, desiatom ročníku. Večer plný módy preto skrášlilo svojou eleganciou a šarmom okrem modeliek aj päť dám, ktoré spája práve moderovanie tejto prestížnej spoločensko-kultúrnej udalosti na Slovensku.

Prehliadku krásy a noblesy uviedla svojou kolekciou Ľubica Cintulová, ktorá sa pri svojej tvorbe riadi heslom „Šaty to povedia za vás“. Pri navrhovaní sa inšpirovala nielen použitými materiálmi, ale aj Plesom v opere a ženami, pre ktoré sú jej modely určené: „Ples v opere sledujem už niekoľko rokov aj prostredníctvom mojich klientiek a táto jedinečná spoločenská udalosť je sama o sebe úžasnou inšpiráciou.“ Ľubica s odvahou používa svieže farby: „mám rada, keď dámy na plese predvedú rôznorodé farby, aby to nebolo všetko také jednoliate. Používam preto najmä živé, veselé farby,“ uviedla. Jeden z Ľubiciných modelov, šaty antického strihu v jemných fialových odtieňoch z hodvábu v žoržetovej úprave, predviedla aj Jarmila Hargašová-Lajčáková, ktorá moderovala VII. ples v opere.

Kolekcia Andrei Paldan s čarovným názvom Wonderland bola inšpirovaná svetom luxusu, bohémskosti, vzácnych šperkov, ale i svetom ženy v jej najelegantnejšej podobe. „Pri tvorbe tejto kolekcie som využila hodváby, hodvábne mušelíny, čipky alebo perie. Prvoradá je pre mňa jednoznačne kvalita materiálov a dobrý strih, ktorý podporuje a vyzdvihuje to, čo je na dáme, ktorá si moje šaty oblečie, krásne.“ Prekvapením prehliadky bola, netradične v úlohe modelky, moderátorka Soňa Müllerová, ktorá predviedla éterické šaty z hodvábu, mušelínu a čipky. Neprehliadnuteľné boli tiež šperky z briliantov a drahých kameňov značky Elen Russo. Vzácnymi materiálmi bol ozvláštnený aj model The Golden Muse zdobený flitrami zo 14-karátového zlata, ktorý bol vytvorený pre I. vicemiss Slovensko na svetové finále Miss International 2009 v Číne.

V poradí tretia kolekcia patrila návrhárke Hane Převrátilovej, pre ktorú sú pri jej tvorbe najdôležitejšie emócie: „už dlhšie ma drží emócia, vzbudzovaná akoby starými zažltnutými fotkami, kde nechýba trochu sentimentu, ale tiež trochu romantiky, smútku, ba aj drsnosti. A práve táto emócia ma pri tvorbe inšpiruje.“ Línie jej modelov boli predĺžené a pri ich tvorbe použila spoločenské materiály ako hodváb, taft, tyl, zamat, a ručne dovyšívanú čipku. Hana ladila svoje módne kreácie do čiernej a sivej farby s nádychom až do zelenej. Jej kolekcia zložená zo šiat a sukní bola doplnená rôznymi bolerami, malými sakami a ručne maľovanými pančuchami. Jeden z úchvatných modelov Hany Převrátilovej predviedla moderátorka historicky prvého Plesu v opere, Alena Heribanová.

Boris Hanečka chcel svojou kolekciou, inšpirovanou umeleckými dielami baroka, renesancie a gotiky motivovať ľudí, aby sa zamysleli nad tým, kam ich život smeruje. „Bol to čas, kedy sa prehodnocovali hodnoty ako krása a mladosť a pamätalo sa na starnutie a večnosť a na hodnoty, ktoré pretrvávajú,“ uviedol o svojej kolekcii Boris, ktorého záverečný model predviedla Iveta Malachovská. Návrhár, ktorý obliekol mnohé dámy Plesu v opere, použil pri tvorbe šiat pre Ivetu, ktoré vynikli dlhou siluetou, veľmi dlhou vlečkou a doslova gotickým zjavom, čiernu krajku podloženú elastickou lykrovou kovovou látkou. V podobnom duchu sa niesli aj ostatné Borisove modely, ktoré upútali svojou inšpiráciou vitrážovými oknami gotických chrámov a použitou čipkou.

 

Kolekcia ikony českého módneho návrhárstva Kláry Nademlýnskej bola vzdialene inšpirovaná ženou z Hitchcockových filmov, ktorá je charizmatická, sebavedomá a má v sebe kus rebelanstva i glamour, je krehká a silná zároveň. Farby modelov boli v teplých, tmavých odtieňoch a použité materiály boli veľmi luxusné. „Hlavným mottom kolekcie je luxus, mäkkosť materiálov a čisté strihové línie podtrhujúce ženskú osobitosť,“ povedala o svojich modeloch Klára. Hostia Orange Fashion mali možnosť popásť si oči na šedých kompletoch a šatách so zlatým koženým lemom a dlhých splývavých šatách z ťažkého saténu v elektricky modrej farbe. Vrcholom kolekcie bola určite séria večerných minišiat pošitých kamienkami Swarovski. V poslednom z jedinečných a originálnych modelov zažiarila Zdena Studénková.

 

X. ples v opere

Orange Fashion priniesla aj tento rok inšpiráciu pre plesovú sezónu. Tú už po desiaty raz na Slovensku otvorí prestížny Ples v opere, ktorého hostiteľom je spoločnosť Orange Slovensko. Priestory historickej budovy Slovenského národného divadla privítajú 9. januára 2010 osobnosti kultúrneho, spoločenského, hospodárskeho i politického života. Jubilejný X. ples v opere bude uvádzať Zdena Studénková, ktorá sa tejto milej úlohy zhostila už na jeho piatom ročníku.. „Sme radi, že aj pred desiatym Plesom v opere sme mali možnosť prostredníctvom Orange Fashion priniesť zaujímavú inšpiráciu pre blížiacu sa plesovú sezónu. Verím, že dnešný večer, ktorý priniesol možnosť vidieť na móle aj šarmantné moderátorky Plesu v opere netradične v úlohe modeliek, bol príjemným zážitkom nielen pre prítomné dámy, ale aj pre ich partnerov,“ uviedla Andrea Cocherová, riaditeľka úseku komunikácie a značky spoločnosti Orange Slovensko.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!