lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Revolučné riešenie problému citlivých zubných krčkov – Sensodyne Repair&Protect ich dokáže opraviť!

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 26.7.2012
späť
Späť

Poslať
 

Prevratné riešenie problému s citlivými zubnými krčkami prináša nová zubná pasta Sensodyne Repair & Protect. Vďaka obsahu účinnej látky NovaMin® táto novinka tlmí prejavy senzitivity zubných krčkov – takzvanú dentínovú hypersenzitivitu. Tá je jednou z najčastejších príčin citlivosti zubov. Dosiaľ všetky zubné pasty pre citlivé zubné krčky prinášali iba uľavujúci účinok, Sensodyne Repair & Protect však tento problém preukázateľne rieši. Citlivé miesta na zuboch totiž dokáže aktívne opraviť.

Unikátna účinná látka NovaMin® je zložená z prírodných stavebných látok zdravých zubov a kostí – vápnika, fosfátu sodíka a silikátových častíc. NovaMin® aktívne opravuje narušené - a teda citlivé – časti zubov pomocou minerálov, ktoré sú v zuboch prirodzene prítomné. Pri kontakte NovaMinu® so slinou dochádza k výmene iónu sodíku s iónmi vodíku za súčasného vzostupu hodnoty pH v ústach. Pritom dochádza k vyzrážaniu a usadeniu iónov vápnika a fosfátu vo forme fosfátu vápnika. Vyzrážaný fosfát vápnika kryštalizuje a vzniká tak vrstva podobná základnej stavebnej jednotke skloviny, hydroxyapatitu. Táto vrstva sa vytvára na povrchu obnaženého dentínu a vo vnútri jeho kanálikov.

Sensodyne Repair & Protect je prvá zubná pasta s obsahom fluoridov pre každodenné používanie s obsahom účinnej látky NovaMin®. Klinické testy preukázali, že pri používaní zubnej pasty Sensodyne Repair & Protect dvakrát denne dochádza k vytvoreniu ochrannej vrstvy už za päť dní. Pomáha tak dlhodobo opraviť, posilniť a chrániť zuby.

Najčastejšou príčinou hypersenzitivity dentínu sú odhalené zubné krčky. Korunkovú časť zuba pokrýva sklovina, ktorá v oblasti zubného krčka prechádza do cementu, kryjúceho povrch koreňa. V oblasti krčka môže sklovina presahovať cez cement, alebo naopak. Môže sa však stať, že tieto tkanivá sa navzájom neprekrývajú. V danom mieste potom zostáva rôzne široký pás dentínu odhalený, na ktorý môžu pôsobiť rôzne vonkajšie podnety. Tie pôsobia na nervové zakončenia vo vnútri dentínových kanálikov, ktoré stimulujú a podráždenia sa prenášajú do mozgu, kde vyvolajú vnímanie nepríjemnej citlivosti až bolestivosti.

NovaMin® bol vyvinutý z bio-aktívneho skla, látky Bio-glass®, pôvodne určenej pre podporu kostnej regenerácie. Ide o prvý syntetický materiál schopný nahradiť vlastné kostné tkanivo, ktorý otvoril cestu pre ďalší výskum a vývoj v oblasti bio-aktívneho skla.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!