lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Starostlivosť o zuby a ďasná v tehotenstve

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 30.9.2013
späť
Späť

Poslať
 

Starostlivosti o zuby a ďasná v tehotenstve by sme mali venovať pozornosť. V tomto období sa môžu zvýrazniť problémy s krvácaním ďasien, ktoré sme v predchádzajúcom období častokrát aj vedome prehliadali. Od druhého mesiaca tehotenstva rastie vďaka hormonálnym zmenám riziko výskytu zápalu ďasien – tehotenskej gingivitídy.

 

Hormonálne podmienený zápal ďasien sa objavuje u tehotných žien najčastejšie od druhého mesiaca tehotenstva. Zvýšená produkcia hormónov z radov estrogénov a progesterónov môže mať vplyv na prekrvenie tkaniva a zraniteľnosť ďasien. Estrogén totiž znižuje rohovatenie ďasna, tým ho robí zraniteľnejšie a prístupnejšie pre baktérie zubného povlaku, ktoré majú na svedomí zápalové procesy v ďasne. Progesteróny tieto zápalové pochody ešte podporujú. Pokiaľ nie je zápal ďasien liečený, jeho dôsledkom môže byť aj strata celkom zdravých zubov.

 

Podľa celého radu zahraničných odborných publikácií, tehotenská gingivitída sa vyvíja vo veľkej väčšine u žien, ktoré trpeli nejakou formou zápalu ďasien už pred otehotnením. Dôležitá je dôsledná prevencia, predovšetkým vo forme dokonalej hygieny, vrátane starostlivosti o medzizubné priestory, ktoré sú obyčajným čistením zubnou kefkou nedosiahnuteľné. V prípade krvácania ďasien je nutné navštíviť svojho zubára a začať ihneď s liečbou zápalu.

 

Odporúčaná starostlivosť o zuby v tehotenstve

 

·         čistenie zubov 2-3 x denne,

·         pravidelné čistenie medzizubných priestorov

·         počas tehotenstva absolvovať minimálne 2-3 preventívne prehliadky u zubného lekára

·         odporúčaná je i návšteva dentálnej hygieničky

·         v prípade krvácania ďasien používanie špeciálnych terapeutických pást s fluórom a mäkkej kefky

·         v prípade ranných nevoľností a zvracania neutralizovať ihneď po zvracaní kyslosť v ústach najlepšie vhodnou ústnou vodou

 

Nový Parodontax Extra Fresh – pocit sviežosti po celý deň

Zubná pasta Parodontax Extra Fresh je výborným pomocníkom v boji proti zápalu ďasien. V kombinácii s dôkladnou hygienou zubov a medzizubných priestorov je rýchlym a spoľahlivým prostriedkom, ako mať zuby aj ďasná zdravé a bez zápalu. Nová varianta pasty – Parodontax Extra Fresh s fluórom má naviac extra sviežu chuť, ktorú ocení každý, kto si pocit sviežosti a práve vyčistených zubov chce užiť čo najdlhšie.

Nová pasta Parodontax Extra Fresh obsahuje 70 % aktívnych látok, ktoré pomôžu so starostlivosťou o zapaľujúce sa ďasná. Nenechajte sa odradiť špecifickou slanou chuťou. Netradičná slaná chuť zubnej pasty je daná zložením z výťažkov liečivých bylín a vysokým podielom hydrogénuhličitanu sodného. Už po niekoľkých dňoch používania si na chuť zvyknete. Parodontax je vhodný aj pre tehotné ženy.

Najčastejšou príčinou straty zubov nie je zubný kaz, ale zápal ďasien!  Pravidelné používanie zubnej pasty Parodontax Extra Fresh pomáha zastaviť krvácanie ďasien a zaistí svieži pocit v ústach na dlhú dobu.

 


Diskusia k článku:

V súťaži Parodontax je zlý formulár na odpoveď. nedá sa súťažiť. Je zo starej súťaže. Dá sa vymeniť za správny? Ďakujem.
Neregistrovaný - B.Sádovská, 2.9.2013 13:41, blazena.sadovska(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!