lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dotyk prírody – zážitok pre vlasy s farbami novej generácie

  Spracoval(a) : Miriam Kruhlová
Dátum : 24.6.2008
späť
Späť

Poslať
 

Trend tejto sezóny – prirodzene pôsobiace vlasy – prináša pre milovníkov módy výzvu, aby ich farbené vlasy pôsobili naozaj zdravo a krásne. Preto špecialisti v starostlivosti o vlasy zo spoločnosti Schwarzkopf receptúru radu Palette Permanent  Natural Colors obohatili o Aloe vera a pre tých, ktorí uprednostňujú farbenie vlasov bez amoniaku, vyvinuli tri nové blond odtiene farbiacich šampónov Palette Color Shampoo Sun Reflex Blonds obohatené o pšeničné proteíny.

Nová receptúra Palette Permanent Natural Colors Moisture Lock sa začína o vlasy starať ihneď po aplikácii. Zjemňujúce výťažky z Aloe Vera – nazývanej aj “púštna ľalia” - počas procesu farbenia vo vlasoch udržujú vlhkosť, vďaka čomu sú neuveriteľne pružné. Aby bol systém dvojnásobnej starostlivosti kompletný, po farbení si na vlasy naneste Palette Permanent Natural Colors Care & Shine masku s výťažkami z Aloe Vera, čím zabezpečíte ich dokonalú výživu. Po 2 minútach pôsobenia intenzívnej Care & Shine masky si vlasy jednoducho opláchnete – a výsledkom je zdravo pôsobiaci lesk.


Prírodné výťažky z Aloe Vera, využité aj v receptúre Palette Permanent Natural Colors, sú veľmi žiadané. Boli používané v beauty produktoch na celom svete už od čias starobylého Egypta. Aj Kleopatra do veľkej miery za svoju prirodzenú krásu vďačila pravidelnému používaniu výťažkov zo šťavnatých listov tejto rastliny. Pozostávajú takmer výlučne z vody, sú obalené aktívnymi látkami ako sú éterické oleje, aminokyseliny, minerály, vitamíny, enzýmy či glycoproteíny. Okrem ošetrujúcich prírodných komponentov sa nový rad Palette Permanent Natural Colors môže pýšiť aj novou farbiacou receptúrou. Jej vysokoúčinná mikrojemná zmes farebných pigmentov zabezpečí intenzívny, dlhotrvajúci, rovnomerný a perfektný farebný výsledok. Táto novinka navyše ponúka ošetrujúcu emulziu s príjemnou kvetinovou vôňou. Konzistencia farbiaceho krému a emulzie uľahčuje rýchlejšie a spoľahlivé zmiešanie, aplikáciu ako aj  následné oplachovanie vlasov. Môžete si vybrať zo škály 22 skvostných  prirodzených odtieňov, vrátane dvoch noviniek: gaštanového a vínovohnedého. Palette Permanent Natural Colors sľubujú intenzívne, dlhotrvajúce farby a stopercentné prekrytie šedín. Výsledkom sú voňavé a hodvábne lesklé vlasy.

Intenzívne slnečné lúče v lete zosvetľujú vlasy prirodzenou cestou, čo vítajú najmä blondínky. Aby však ich svetlé vlasy vyzerali pritom zdravo a krásne, potrebujú hĺbkovú ochranu hlavne v tomto ročnom období. Nový rad Palette Color Sun Reflex Blonds spoločnosti Schwarzkopf  prináša farbiacu receptúru bez amoniaku, ktorá je k vlasom absolútne jemná a ochraňuje vlasy už počas ich farbenia. Receptúra je obohatená o pšeničné proteíny, poskytujúce farbeným vlasom prírodný spôsob ochrany. Vlasy ostávajú zdravé a krásne po dlhú dobu. Palette Color Shampoo Sun Reflex Blonds navyše obsahuje slnko odrážajúce pigmenty, vďaka ktorým blond vlasy jagavo odrážajú slnečné lúče po celé leto až do zimy. Nový rad Palette Color Shampoo Sun Reflex Blonds je dostupný v troch úžasných nových odtieňoch, ktoré pôsobia veľmi prirodzene: zlatoplavý, stredneplavý a orechovoplavý. Ich voľbou vaše vlasy nadobudnú teplú zlatú žiaru, dokonale zachytávajúcu letnú náladu.

Zdravé a lesklé vlasy sú našou pýchou i základom krásy. V lete však dostávajú poriadne zabrať. Horúce slnečné lúče, slaná či chlórová voda, piesok a prach sú kombináciou, pred ktorou je ochrana priam nutná. Riešením môže byť neustále nosenie klobúka či šiltovky, ale možno privítate i elegantnejšie riešenie intenzívnej ochrany. O radu pri výbere prípravkov letnej vlasovej kozmetiky sme požiadali toho najpovolanejšieho - odborníka na vlasy, kaderníka pána Milana Kozlíka.

- Ktoré sú najvhodnejšie prípravky pre starostlivosť o vlasy práve v lete? Ak sú vlasy farbené dlhšiu dobu, väčšinou strácajú vlhkosť a tým aj lesk a pružnosť. Ako by sme sa tomu mohli vyhnúť, prípadne to napraviť?
Na  to,  aby  boli  vlasy  dostatočne  vlhké,  je  dôležité  mať vhodný  pitný  režim.  Ak  však  chceme dodať vlasom  vlhkosť „zvonku“,  môžeme  siahnuť po  produktoch určených na starostlivosť o vlasy, ako  sú  napríklad  šampóny,  balzamy  a  kúry, dodávajúce  vlasom  vlhkosť. Ideálne  pre riešenie problému suchých vlasov  bez  lesku  sú  produkty  obsahujúce  výťažky  z  ALOE  VERA. Okrem produktov  starostlivosti  o  vlasy  sú  na  trhu  dostupné  aj  farby  na  vlasy  obsahujúce zvlhčujúce zložky,  ako  napríklad  spomínané  aloe  vera, ktoré je obsiahnuté vo farbách  Palette  Permanent  Natural  Colors. Po ich použití získajú  vaše vlasy  krásne  prirodzenú  farbu  a  zároveň budú  chránené  pred  stratou  vlhkosti. Takže  sú  to  dva kroky  v  jednom - vlhkosť a  farbenie,  čo  je  skvelé  a  zároveň jednoduché.  

- Osobitnou kategóriou žien používajúcich farby na vlasy sú blondínky. Jestvujú nejaké „zázračné“ recepty od odborníka, ktoré pomôžu aj v lete udržať blondínkam žiarivý lesk vo vlasoch?
Samozrejme, že  existujú produkty, zachovávajúce  blond  farbu, teda jej lesk a žiarivosť. Sú to šampóny a kúry, obsahujúce kamilky. Poznáme to z histórie, kedy sa bežne používali na zosvetlené vlasy. Ak však chceme siahnuť po farbe na vlasy, ideálnou možnosťou sú odtiene Palette Color Shampoo Sun Reflex Blonds. Tieto farbiace šampóny ponúkajú spotrebiteľkám nádherné blond odtiene, ktoré vďaka špeciálnym slnko odrážajúcim pigmentom rozžiaria slnko vo vlasoch a keďže neobsahujú amoniak, farbenie s nimi je zároveň  šetrné. 

- Čo môžu urobiť blondíny pre to, aby po lete nevyzerali ich vlasy ako vysušená slama  neidentifikovateľnej farby?
Ak vlasy predsa len stratia lesk a farbu, namiesto opätovného farbenia, ktoré nie je pre vysušené a poškodené vlasy veľmi vhodné, je lepšie siahnuť po produktoch umožňujúcich veľmi šetrné farbenie – napríklad po spomínaných Palette Color Shampoo Sun Reflex Blonds, ktoré blond farbu oživia, prekryjú prvé šediny a vlasy budú vyzerať veľmi prirodzene a opäť nádherne zažiaria.  

- K pravidelnej starostlivosti o vlasy patria zrejme aj rekondičné olejové zábaly. Existujú špeciálne zábaly a masky pre farbené vlasy? Ako často by sa mali aplikovať?
Na trhu je mnoho produktov a ženy by si mali zvážiť, ktorý z nich použijú. Napríklad masky na vlasy by sa mali použiť raz za dva týždne, pretože vlasy zaťažujú. Veľa žien v dnešnej dobe preferuje výrobky obsahujúce prírodné výťažky (v minulosti mali ženy možnosť siahnuť len po prírodných zložkách). Opäť by som rád spomenul rastlinu Aloe Vera –čo sa týka dodania vlhkosti do vlasov je naozaj ideálna. Dobrou možnosťou je napríklad hneď po zafarbení vlasov použiť masku, ktorá je k farbe pribalená, pretože slúži vždy na konkrétny účel. Napríklad Palette Permanent Natural Coloros obsahujú v každom balení ošetrujúcu masku s Aloe Vera – čiže vlasy získajú vlhkosť a nádherný lesk. 
- Na vzhľade vlasov sa prejaví aj strava a nedostatok vitamínov, aminokyselín a predovšetkým stopových prvkov. Aká by mala byť naša strava v lete, aby sa to pozitívne prejavilo aj na našich vlasoch?
Pre zdravé a krásne lesklé vlasy je naozaj dôležité aj to, čo máme na tanieri. Nestačí používať len produkty určené pre starostlivosť o vlasy. Ak chceme mať krásne lesklé vlasy, mali by sme do nášho jedálnička určite zaradiť ryžu, sóju, orechy a vaječné žĺtka. Veľa žien trpí aj vypadávaním vlasov – tento problém je úzko spojený s nedostatkom vitamínu B2 alebo zinku. Preto je ideálne, aby bola strava obohatená o syry, mlieko, vajíčka, listovú zeleninu, pšeničné klíčky, strukoviny, cibuľu a ryby. Vlhkosť vlasov súvisí aj s pitným režimom – v letnom období je potrebné dopĺňať si tekutiny a odzrkadlí sa to nielen na pokožke, ale aj na vlasoch. Mali by sme piť dostatok obyčajnej pitnej vody či bylinných čajov. V letnom období je dostatok rôzneho ovocia a zeleniny, sú čerstvé a obsahujú množstvo potrebných látok prospešných nielen pre vlasy, ale aj pre celý organizmus. Je naozaj veľmi ťažké určiť, ktorý druh zeleniny či ovocia je pre vlasy najvhodnejší - ideálne je konzumovať kombináciu čerstvého ovocia a zeleniny každý deň. 

- S akým časovým odstupom je vhodné si vlasy farbiť?
Väčšina žien si chce farbiť vlasy, keď im začne odrastať farba od korienkov. Tu je pre ženu dôležité, či je odrast veľmi kontrastný, alebo je to menej viditeľné. Celkové odrasty od korienkov závisia jednak od zvolenej farby - čím je kontrastnejšia, viac vzdialená od prirodzenej farby vlasov, tým je odrast viditeľnejší, a tiež od celkového rastu vlasov, čo je individuálne. Farba na vlasy by sa však nemala nanášať častejšie ako raz za mesiac. 

- Napriek tomu, že každému pristane iná farba a strih vlasov – v závislosti od farby pleti, očí, tvaru tváre a typu postavy, aký strih a farba vlasov je pre toto leto „in“? 
Trendom pre tohoročné leto sú hrubšie a na tupo ostrihané ofiny. Pre tie odvážnejšie je tu ofina ostrihaná  asymetricky – ale pozor – tá vyžaduje častú kadernícku starostlivosť.  IN sú taktiež dlhé a polodlhé vlasy. Pri polodlhých vlasoch je trendom kratší postupný zostrih v zadnej časti, pričom vlasy ostávajú dlhšie po bokoch. Pri dlhých vlasoch sú momentálne v kurze 2 trendy: romanticky mierne zvlnené vlasy alebo dokonale rovné, čiže vyžehlené vlasy. Toto leto je naozaj veľmi pestré, čo sa týka trendov v účesoch, a preto je na samotnej žene a jej kaderníkovi, aby spoločne vybrali ten správny strih vzhľadom na to, čo jej najviac pristane.  

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!