lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Buďme aj v lete svieži a voňaví.

  Spracoval(a) : Miriam Kruhlová
Dátum : 21.7.2008
späť
Späť

Poslať
 

Leto je v plnom prúde, užívame si kúpanie, opaľovanie, výlety do prírody, cestovanie. No mnohí v lete pracujú a namiesto oddychu pri mori sa potia v kanceláriách, autobusoch alebo na uliciach. Letné sparno si vyžaduje pitný režim, ale aj správny antiperspirant, ktorý nás zaručene udrží v pohode. Nikomu nie je príjemné nadmerné potenie, ktoré predstavuje nielen spoločenský hendikep, ale aj psychickú záťaž.

Nadmerné potenie predstavuje nepríjemnosti nielen pre samotného človeka, ktorý týmto problémom trpí, ale aj pre jeho okolie. Keď sa necítime v pohode, reagujeme podráždene a podávame horšie výkony. Prieskum spoločnosti Connections vykonaný medzi päťsto zamestnancami vo Veľkej Británii ukázal, že najväčšou prekážkou pri práci sú neprimerane vysoká teplota a ťažkosti s ňou spojené – predovšetkým zápach, ktorý cítiť z niektorých ľudí. Tretinu oslovených trápia najmä telesné prejavy tých druhých.

Buďte „in“ a používajte deodorant/ antiperspirant!
Potenie je prirodzené a obzvlášť v lete sa mu jednoducho nevyhneme. Ak sa objaví zápach, necítime sa vo svojej koži. Antiperspiranty a deodoranty sú teda na nezaplatenie. Anglická bylinná kozmetika Radox ponúka všetkým, ktorí sa chcú cítiť fit a krásne voňať antiperspiranty a deodoranty v jednom, na celodennú ochranu proti poteniu. Zatiaľ čo deodoranty pôsobia kratšie a môžu sa používať niekoľkokrát denne, antiperspiranty priamo bránia potu na ošetrenom mieste, a preto ich stačí používať raz denne. Aj deodorant, aj antiperspirant pritom vždy nanášame na suchú a čistú pokožku. Ak je to potrebné, môžeme ich použiť aj na nohy  a dlane. „Deodorant môžete v priebehu dňa použiť viackrát a nanášať ho opakovane a úmerne tomu, ako sa potíte. Pri antiperspirantoch to však neplatí. Nemali by ste ich používať častejšie ako raz za deň,“ hovorí Petra Dlouhá, brand manažérka značky Radox.

Medzi ženami a mužmi je rozdiel
Je vedecky dokázané, že muži sa potia oveľa viac a ich pot je aj viac cítiť. Rozdielne antiperspiranty pre mužov a iné pre ženy teda nie sú len obchodným ťahom kozmetických spoločností. Potenie nemusia spôsobovať len letné horúčavy, ale aj stres, napätie či tréma. Doslova nás v sekunde zaleje pot. Toto emočné potenie znášame ťažko, pretože je najintenzívnejšie, prichádza nečakane a hlavne inak zapácha a navyše horšie ako pot z tepla. Podieľajú sa na ňom totiž apokrinné žľazy, ktoré vylučujú olejovitú tekutinu s bielkovinami. Tie síce nezapáchajú, no množstvo baktérií žijúcich na našej pokožke ich v okamihu rozloží a tento proces silno zapácha. Druhým tipom žliaz sú enkrinné žľazy, ktoré produkujú pot z tepla a napriek tomu, že ich je viac, pot z nich smrdí menej. Je totiž zložený z 99% z vody.

Deodorant verzus antiperspirant
Deodorant – obsahuje dezinfekčné látky, ktoré obmedzujú množenie baktérií a potláčajú zápach. Pôsobí krátkodobo a musí sa používať niekoľkokrát denne.
Antiperspirant – obmedzuje nielen tvorbu baktérií a zápach, ale priamo zabraňuje tvorbe potu na ošetrenom mieste tým, že „sťahuje“ potné žľazy.

Ako môžete obmedziť potenie?
- jedzte ľahšiu stravu, vylúčte ťažké mäso, alkohol, kávu a cigarety
- veľa pite, odporúčaná dávka sú 2 až 3 litre denne
- používajte deodoranty alebo antiperspiranty
- sprchujte sa pokojne niekoľkokrát v priebehu dňa a pokiaľ to ide, aj v práci
- noste voľné a priedušné oblečenie
- každý deň si dajte čistú košeľu či tričko
- vyhýbajte sa stresovým situáciám

Fakty o potení:
- potíme sa od narodenia, najviac v puberte a najmenej v starobe
- človek má približne 3 - 4 milióny potných žliaz, v priemere 100 potných žliaz na 1 cm˛ kože, sú rozmiestnené po celom tele s výnimkou pier, bradaviek a vnútorných pohlavných orgánov
- potíme sa 6 až 7- krát za minútu
- v priemere vypotí človek 1 liter potu denne a pri záťaži to môže byť až 10 litrov
- praváci sa potia viac v pravom podpazuší, ľaváci v ľavom
- pot začína zapáchať až v puberte, keď začínajú fungovať apokrinné žľazy, ktoré sa nachádzajú v podpazuší, okolo genitálií a prsných bradaviek
- v podpazuší je 50 000 potných žliaz a vyprodukujú len 1% z celkového množstva potu
- muži sa potia v priemere viac ako ženy

Radox spreje proti poteniu = 24 hodinová ochrana

Antiperspirant a deodorant v spreji, má jemnú a ľahkú vôňu. Neobsahuje alkohol a je dermatalogicky testovaný, je vhodný aj pre citlivú pokožku a tiež po holení. Obsahuje vitamín E a mliečne proteíny. Nezanecháva biele škvrny.

Pre ženy

Vitamin & Care
Výborne ochráni pred telesným pachom celých 24 hodín. Vôňa tropického ovocia, jahôd a pomarančov vás udrží sviežu a vitamíny vám dodajú chýbajúcu energiu.
Milk & Silk
Jemná vôňa, mliečne proteíny a výťažky z hodvábu budú rozmaznávať vašu pokožku celé leto. 

Pre mužov
For Men
Pánsky telový antiperspirant a deodorant s korenistou vôňou bez alkoholu s výťažkami z byliniek. Má osobitú vôňu a zabraňuje vzniku baktérií. Nedráždi kožu, a to ani po holení.

Unisex

Sport
Deodorant a antiperspirant bez alkoholu s extra dávkou „fresh“ efektu je vhodný pre všetkých, mužov aj ženy, ktorí žijú aktívne a potrebujú veľkú dávku osviežujúcej vône a silu na každý deň.

 


 


Diskusia k článku:

Ahojte! Nasla som stránku zaoberajúcu s potenim:) www.stoppotu.sk
Neregistrovaný - Janka, 2.9.2008 11:31, kovacova.janka(`na`)atlas.sk
Ahoj, ja mám tiez problémy s potenim, ale mne antiperspiranty nepomáhajú.
Neregistrovaný - Brosnan, 2.9.2008 11:33, Brosnan(`na`)seznam.cz
Ja som si pozrela stránku, Viki je skvelá, ale preco sa nedá vydrzat bez dea?
Neregistrovaný - Stana, 2.9.2008 11:35, stana.rafajova(`na`)zoznam.sk
Viki Ráková je skvelá aj bez antiperspirantov :)
Neregistrovaný - PeterK, 2.9.2008 11:36, pkolon(`na`)azet.sk
Ahoj ahoj, aj ja som vydela reklamu, že robíme to 5x menej, ako Angličanky....tak to je o používaní deo....dobrý ťah!
Neregistrovaný - Blanka, 2.9.2008 14:12, bettiarik(`na`)hotmail.com
cafte ja som tiez cekol tu stranku su tam diskusie o produktoch proti poteniu su tam rady o produktoch ktore fakt funguju pozrite si to stoji to zato
Neregistrovaný - koloman, 2.9.2008 14:37, jandan(`na`)atlas.sk
ahojte mimochodom ja si nemyslim že slovenky používaju 5x menej deo ako angličanky, no može to byť čiastočne pravda lebo angličanky su tučne ale 5x to je veľa
Neregistrovaný - zdenek, 2.9.2008 16:24
Ohh, vzdala saa! Moje potuchy boli správne.
Neregistrovaný - Bejka, 2.9.2008 16:43, bumi(`na`)azet.po
No ja som jej drzala palce, ze som sa do toho aj spotila, lepsie ako ona bez deo :))))))) Dúfala som, ze vydrzi...ale stalo sa to opak! VIki aj tak si super!
Neregistrovaný - Brumm, 2.9.2008 16:45, azfae(`na`)afjel.sk
prečo kecáte o viki keď v pozadí su aj oveľa vážnejšie veci ako napríklad globálne oteplovanie spôsobujú to práve deo spraye obsahuju 90% pohonneho(freon)plynu, 10% učinneho plynu. Maly by sa starať viac o naše prostredie než o nejaky test!
Neregistrovaný - , 3.9.2008 10:56
rexona je dobra nenechá ti flaky v podpazuší a fakt ti dává pocit sviežosti cely deň a tie veci s ozonom tak to by sme sa mali presvedčiť o zložení rexony
Neregistrovaný - , 3.9.2008 11:09
dezodoranty a antiperspiranty, všetky sú založené na obsahu prírodných látok, ktoré sú v dnešnej dobe tak obľúbené
Neregistrovaný - Lubica, 3.9.2008 12:57, lubka(`na`)gmail.com
Antiperspiranty obsahujú aktívnu zložku, ktorá obmedzuje tvorbu potu tým, že vedie ku stiahnutiu vývodu potných žliaz a tým znižuje množstvo vylučovaného potu. Zbavujú nás tak nepríjemného mokrého podpazušia a dodávajú nám pocit čistoty, sucha a sviežosti. Dezodoranty obsahujú antibakteriálne látky, ktoré obmedzujú množenie baktérií rozkladajúcich zložky potu a tým pomáhajú predchádzať vzniku nepríjemného zápachu. Ich účinok je krátkodobý, a preto je treba používať ich aj niekoľkokrát denne. Dezodoranty neobmedzujú tvorbu potu, ktorý sa tvorí aj po ich použití, len zamedzujú zápachu.
Neregistrovaný - Lubica, 3.9.2008 12:58, lubka(`na`)gmail.com
prosím,pozná niekto antiperspirant,po ktorom sa určite nepotí?Viem,že nejaké sú aj v lekárni,len by som chcela vedieť názov a ako to účinkuje....ďakujem
Neregistrovaný - Veronika, 3.9.2008 13:47
Neviem, čo by ste rady vy, ale ja som sa rozhodla, že vyskúšam druhú možnosť a dám si poradiť od odborníčky.
Neregistrovaný - Helenka, 3.9.2008 13:51
Podla mna ten test bol velmi vázny. Iste si este nestretol/nestretla cloveka, ktory stál vedla teba a smrdil ako svina, ked píses také veci.
Neregistrovaný - baba, 3.9.2008 13:52, kiki789(`na`)atlas.sk
ahojte ja som mala tiež problémy s potením a kúpila som si v lekárni taký krém stojí okolo180sk volá sa deylong /niečo už si nespomínam/ a je to sedem dňový krém proti poteniu, každý deň po kúpaní si ho nanesieš a prestaneš sa potit a to som mala problémy aj so studeným potom, skús ho fakt ho doporučujem a aj na chodidlá je fakt dobrý.
Neregistrovaný - Vera, 3.9.2008 15:45
Dostal som do daru krásne moderné košele s krátkym rukávom, problém je však v tom, že obsahujú veľa umelých vlákien. Vyparádil som sa a vyšiel von. O pol hodinu som bol poriadne spotený a ďalších šesť hodín, čo som bol v práci, radšej opisovať nebudem. Cítil som sa veľmi nepríjemne. Navyše pot začal na látke schnúť a aj čudne páchnuť, napriek tomu, že používam antiperspirant. Domov som sa vrátil síce moderne a pekne oblečený, ale smradľavý a s fľakmi na košeli.
Neregistrovaný - Karol, 3.9.2008 16:47
ahojte! pozrela som stránku! sú na nej skvelé a uzitocné veci! diki! :)
Neregistrovaný - gisell, 3.9.2008 16:57
Aj ja mám flaki na krátkych rukávoch, v lete radsej také ani nenosim, radsej bez rukáv. Neprijemny pocit s flakmi podpazusi, darmo pouzivam deo. Ak viete, prosim poradte mi.
Neregistrovaný - Friskies, 4.9.2008 09:44
Aj ja sa trápim s flakmy!!! Som sokovaná ze kolko ludi má ten isty problém...
Neregistrovaný - flakymraky, 4.9.2008 11:06, kati(`na`)zoznam.sk
ani podla mna nie je pravda ze antiperspiranty sú skodlivé, a sposobujú rakovinu prsnika. Lekári pisu ze neobmedzuje tvorbu potu, a neupcháva nic, jednoducho vsaje pot.
Neregistrovaný - Leana, 4.9.2008 11:10, lea(`na`)azet.sk
ten deylong krém mozem pouzivat aj v podpazusi?
Neregistrovaný - Hriech, 4.9.2008 12:10
Ja sa necudujem ze Viki sa vzdala (www.stoppotu.sk-kde som to video videla). Ale cudujem sa, ze sa do toho dala...:O
Neregistrovaný - Gipz, 4.9.2008 12:12
Moje najoblubenejsie obdobie je leto, mám rada teplo. Ale tiez mám problémy s potenim. Tak isto aj v zime...V zime tiez mám flaky...nenormálne!! Chcem sa toho zbavit!
Neregistrovaný - Rihanna, 4.9.2008 12:13
Akú stránku?
Neregistrovaný - hM?, 4.9.2008 12:25
Ja som to nasla na: stoppotu.sk Zlatá Viki!
Neregistrovaný - ..., 4.9.2008 12:26
Viki bola ozaj zlatá, aj ostane taká navzdy!!!
Neregistrovaný - Bumbula, 4.9.2008 12:39
Ja pouzivam dobry dezodorant a nemám ziadne problémy s potenim.
Neregistrovaný - Trubka, 4.9.2008 12:40
Mozete spolu s Vikim prezit tie tri dni, ktoré vydrzala bez deo. Nasla som na stoppotu.sk
Neregistrovaný - Adidas, 4.9.2008 14:11
Ja som pozrel...skoda ze to nevidim, ze kolkokrát si dala sprchu za den:))))
Neregistrovaný - , 4.9.2008 14:12
Viki sa uz teraz urcite oddychuje:))
Neregistrovaný - Helena, 8.9.2008 09:41
Lebo tam nejde o tom, ze kolkokrát sa sprchuje za den...:)))
Neregistrovaný - Figo, 8.9.2008 09:51
Ja tiez mám problémy s potenim v podpazusi. Je jedno ci je leto alabo zima. Aj ked mi je zima, v podpazusi na pulovri aj tak mám tie neprijemné flaky od potu... Pouzivam aj deo...Viete dajaké riesenie?
Neregistrovaný - Edita, 8.9.2008 12:57
Preco sa ludia potia? :(
Neregistrovaný - ja, 8.9.2008 12:58
Náš pach má spoločenský a sexuálny význam. Na najochlpenejších častiach tela – v podpazuší a na intímnych miestach -potné žľazy vylučujú pot, ktorý obsahuje chemické látky feromóny. Zloženie tohto potu závisí od nálady, duševného rozpoloženia aj menštruačného cyklu. Pachy údajne nesú v sebe informáciu o tom, či sú imunitné systémy sexuálnych partnerov vzájomne kompatibilné.
Neregistrovaný - Ginko, 8.9.2008 12:59
Dezodoranty obsahujú antibakteriálne látky, ktoré obmedzujú množenie baktérií a pomáhajú predchádzať vzniku nepríjemného zápachu. Ich účinok je krátkodobý, a preto je treba používať ich aj niekoľkokrát denne. Dezodoranty neobmedzujú tvorbu potu, ktorý sa tvorí aj po ich použití, len zamedzujú zápachu.
Neregistrovaný - ja, 8.9.2008 13:01
Ja pouzivam antiperspirant? Alebo dezodoranty sú lepsie?
Neregistrovaný - otázka, 8.9.2008 13:02
Antiperspiranty obsahujú aktívnu zložku, ktorá obmedzuje tvorbu potu tým, že vedie ku stiahnutiu vývodu potných žliaz a tým znižuje množstvo vylučovaného potu. Zbavujú nás tak nepríjemného mokrého podpazušia a dodávajú nám pocit čistoty, sucha a sviežosti.
Neregistrovaný - Pre teba, 8.9.2008 13:02
Takze vsetci si mozeme vybrat co pre nás je to najlepsie:) Kazdy sme iny...:)
Neregistrovaný - Pekny den, 8.9.2008 13:03
Ja mám lepsi nápad:) Pite caj zo salvie, urcite pomoze!!!!!
Neregistrovaný - Salvia, 8.9.2008 13:04
tak ja sa potim od puberty snad na celom tele a stale, ci je zima, ci teplo, ale snad najviac mi to vadilo v podpazusi, tak som si dala pichnut botulotoxin. je to super, pretoze teraz mozem nosit oblecenie, ktore som predtym nosit nemohla, kedze sa uz v podpazusi vobec nepotim. a samozrejme ine mile vyhody, ktore to prinieslo snad ani spominat nemusim :-) robili mi to ambulantne, asi tak 30min. tak asi 10 vpichov na jednej strane, bolo to neprijemne, ako keby ma nieco stipalo, napr. osa :-) ale v pohode sa to dalo vydrzat, stalo ma to 16.000 Sk, ale stoji to zato, fakt velmi odporucam !!!! uz som len zvedava, ako dlho to vydrzi, ale ako hovoria odbornici, je to individualne.
Neregistrovaný - Bogdana, 10.9.2008 11:57, bogdi(`na`)gmail.com
Ahojte vsetci co mate problemy s nadmernym potenim.....priznam sa ze aj ja som s tym mala az do nedavna obrovske problemy...za akehokolvek pocasia som sa potila ako blazon....mala som obrovske mokre flaky a pripadala som si trapne...preto som skusala vsetko mozne.... musela som vysadit najoblubenejsie a najkrajsie tricka z mojho satnika....potila som sa aj v zime....5 minut po tom ako som vysla z domu som uz mala mokre flaky....kamaratka mi poradila jednu gulicku..je sice mala a draha ale za to mi hned po prom raze uplne pomohla je to naozaj pravda radim vsetkym skuste to...maju to v lekarniach a vola sa to DRIKLOR je to zarucene vyskusane a ja sa uz tera nemusim hanbit zdvihnut ruky a mozem konecne nosit vsetky moje tricka...
Neregistrovaný - Era, 10.9.2008 12:35, erika(`na`)post.sk
Ja som pouzivala aj Driclor, ale nepomohlo mi to velmi
Neregistrovaný - Zdenka, 10.9.2008 12:55
Ja mám tiez problémy s potenim, a to v podpazusi. Velmi sú neprijemné tie flaky, hlavne v spolocenstve. Hanbim sa, ked si musim zdvihnut ruky...Ale pichat by som sa nedala...Viete aj iné poradit? Dajaké krémy, alebo kúry...?
Neregistrovaný - Miroslava, 10.9.2008 12:57
Vyskúsaj caj zo salvie, radili to viaceri!
Neregistrovaný - Zuzka, 10.9.2008 12:59
Navštívte dermatovenerológa, ktorý na základe vyšetrení zistí príčinu problému a začne ju liečiť. Záleží na tom, či vás trápi nadmerné potenie po celom tele alebo len určitých častí.
Neregistrovaný - Martina, 10.9.2008 13:05
Ja nemám problémy s nadmernym potenim, pouzivam antiperspirant a je to v norme:)
Neregistrovaný - Mirka, 10.9.2008 13:07
Ak sa nadmerne potíte, použite antiperspirant. V prípade, že je však váš pot v norme, postačí vám aj deodorant.
Neregistrovaný - Andy, 10.9.2008 13:10
Excipial deoforte sa da volne kupit v lekarni a je naozaj ucinny a dobry. Ja tento krem pouzivam aj proti poteniu chodidiel a je ucinny.
Neregistrovaný - Macka, 10.9.2008 15:21, maci(`na`)post.sk
Ahojte všetci, len teraz som objavila túto tému, ale som rada, že som si ju všimla. Mam-teda mala som podobný problém ako vy. Nadmerne som sa potila, ani mi to nejako obzvlásť nevadilo, len tento rok to zacalo byt intenzivne, kedze som si našla priatela, ktorý ma rád hladil po celom tele, a viete si predstaviť aké to bolo nepríjemené ked som sa potila. Takze som sa rozhodla s tym nieco urobiť!!! Zasla som na internet a hladala som clanky a rady ohladom potenia. Tam som nasla clanok kde radili skusit krém DRICLOR. Tak som si povedala, ze horsie to byt nemoze, ze to jednoducho vyskusam, nic nemozem stratit. Zasla som do lekárne, ale krém nemali, len roztok, tak som to vzala, stoji to nejakých 260,- sk.-neviem presne, ale nad 200,-sk urcite. Zdalo sa mi to dost vela, ale riskla som to. Bola som velmi prekvapena, ked uz po prvom dni pouzitia potenie zmizlo. Fakt som tomu nemohla uverit. Ale pomohlo to.... Teraz to uz pouzivam raz alebo dvakrat do tyzdna. Musim povedat, ze ste vo svojich prispevkoch spominali, ze nadmerne potenie moze byt aj zo stresu. S tymto musim len a len suhlasit, viem to z vlastnej skusenosti. Len co ma stve najviac je asi to, ze to neviem tlmit a stimulovat. Mne sa to stava bezne, ze kvoli stresu sa potim, ale som rada, ze to zmizlo. Prajem aj Vám aby ste našli vhodny liek alebo spôsob ako toto neprijemné cudo :D odohnat.
Neregistrovaný - Martinka, 10.9.2008 15:31, mata(`na`)gmail.com
Netrapte sa kvôli potu.Raz žijeme.To vás nemôže odpudzovať od normalnych činností života.Síce je to nepríjemne ale som presvedčeny keď vas zbadaju a vidia že ste pravidelne čistiaci sa človek, dojde im že máte asi chorobu abo nemôžete zato a nebudu na vas čumieť ako na obludu.
Neregistrovaný - , 12.9.2008 11:18
nepotim sa tak abnormalne, ale velmi mi to vadi, ked mam stale tie mokre flaky pod pazou... a nesposobuje ten driclor to nejaku rakovinu alebo nieco? ale asi ked to predavaju v lekarni, tak nie utekam do tej lekarne :P
Neregistrovaný - Lujza, 12.9.2008 14:45, lujza(`na`)email.cz
ale urcite nie,ved to musi prejst nejakymi testami....a ked to je dostupne v lekarni a niesu na tom napisane ziadne varovania tak je to urcite o.k.
Neregistrovaný - stará, 12.9.2008 14:46, starazena(`na`)zoznam.sk
ja sa potim od detstva. Uz v skolskych laviciach sa mi rozpijalo atramentove pero na mokrom zosite. A ked som odpovedala pri lavici, tak som mala mokru mlacku pod rukami. Dost mi to vsetko vadi, ale uz som si celkom zvykla. Aj moje okolie a na ostatnych kaslem. Ja si poviem tak, ze su ovela horsie choroby. Napriklad, ak by som mala rakovinu, oslepla, alebo bola na vozicku, tak to by som povazovala za problem. Oproti tomu je potenie lahodka, no nie?
Neregistrovaný - Samerka, 12.9.2008 14:47, renka(`na`)zoznam.sk
hoj holky, pročetla jsem si vaši diskuzi a musím se přidat. Taky nemám ráda spocené podpaží a ruce, potím se docela dost, i když asi ne nijak extrémně - stejně mě to obtěžuje, jako vás. Ty dva výrobky (Excipial a Driclor) jsou asi super a zabírají, ale obsahují aluminium chlorid, který může podpořit vznik rakoviny prsu. Byl na to nějaký výzkum a tahle látka je obsažená i v některých antiperspirantech a deodorantech běžně dostupných v lékárnách. Od té doby kupuju antiperspiranty a deodoranty jen bez téhle chemikálie. Teď jste mě nahlodaly, docela bych to vyzkoušela, ale má cenu to riskovat? Slyšely jste o tom výzkumu taky? Nebo to byla nějaká kachna?
Neregistrovaný - Leni, 12.9.2008 14:49, lenkaR(`na`)seznam.cz
mas pravdu, su ovela horsie veci.....a mozeme byt len rady, ze to nie je nieco horsie......
Neregistrovaný - Lujza, 12.9.2008 14:50, lujzarek(`na`)zoznam.sk
Ahojte, s tým aluminiom to je pravda, ale rakovinu spôsobí až po dlhodobom používaní (roky), ak si ho dáš jednorazovo a nemáš naň úplnou náhodou alergiu, nič sa nemôže stať. Z vlastnej skúsenosti môžem doporučiť Vichy, majú dobré deodoranty aj na citlivú pokožku.
Neregistrovaný - StrongGirl, 12.9.2008 14:51, ferina(`na`)zoznam.sk
### Message ### 1
Neregistrovaný - bigpimpin, 9.2.2011 18:45, bigpimpins13(`na`)jetfix.ee
### Message ###
Neregistrovaný - bigpimpin, 12.2.2011 19:05, bigpimpins13(`na`)jetfix.ee
# Message #
Neregistrovaný - bigpimpin, 12.2.2011 20:32, bigpimpins13(`na`)jetfix.ee
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!