lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
AK SA BUDE CÍTIŤ DOBRE VAŠA PLEŤ, BUDETE SA CÍTIŤ DOBRE AJ VY

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 7.5.2011
späť
Späť

Poslať
 

Jar je ideálnou dobou pre starostlivosť o pleť, ktorá sa ešte stále nespamätala z následkov zimy a pritom už potrebuje, aby ste ju pripravili na nápor silnejších slnečných lúčov a horúcich letných dní. Návštevu kozmetického salóna si rozhodne naplánujte, ale začnite aj sama a najlepšie hneď. ...


„Najdôležitejším aspektom čistenia pleti je úplné odstránenie nečistôt z kožného povrchu, či už majú pôvod vnútorný, napríklad pot, maz a odlupujúce sa bunky rohovej vrstvy, alebo vonkajší, teda prach, zvyšky krémov, líčidiel a púdrov.“, hovorí profesionálna kozmetička Mária Lánová.

Cez deň sa vaša koža bráni - musí odolávať prachu, vetru, UV žiareniu, znečisteniu, inverzii, či cigaretovému dymu. V noci koža uvoľňuje škodlivé látky, regeneruje a vytvára nové bunky, ktorými nahrádza odumreté. Základom každodennej starostlivosti o pleť je jej čistenie, zvnútra aj zvonku

 

Hlavne šetrne!

Vyvarujte sa akéhokoľvek násilného vytláčania nečistôt, štípania a „hlbokého čistenia“ za pomoci naparovania. Vytláčaním síce z kože čiastočne odstránite nežiaduci sekrét, ale vždy zostane v koži určité množstvo hnisu, tuku alebo iných nečistôt, ktoré stlačením len zatlačíte hlbšie do kože alebo do vedľajších miest. Takáto čiastočka sa potom stáva zárodkom ďalšieho zápalu. Nešetrnými postupmi si sama pestujete na určitej lokalite stále nové a nové zapálené póry, vriedky alebo pupienky.

Zvoľte kvalitný čistiaci prípravok

Dermatológovia sa zhodujú na tom, že je dobré používať dvojfázové čistiace prípravky podľa typu pleti - roztoky, gély alebo peny Pureceutical. Dvojfázový roztok na sťahovanie pórov so sťahujúcimi účinkami osviežuje, redukuje lesk pokožky, upokojuje ju a pôsobí ako dezinfekcia. Intenzívna hĺbková čistiaca pena na tvár, krk a dekolt obsahujúca AHA kyseliny a kyselinu salicylovú zase zbavuje problematickú pokožku zrohovatených buniek a odstraňuje kožné problémy vrátane akné. Je vysoko efektívnym povrchovým pílingom a čističom pórov.

Proti jemným vráskam pôsobí čistiaci gél obsahujúci kombináciu súboru rastlinných extraktov a peptidov, ktoré pokožku dokonale ošetrujú. Na zníženie lokálnej pigmentácie na povrchu kože je určený dvojfázový čistiaci roztok na zosvetlenie pigmentových škvŕn. Čistí pokožku tváre a nedráždivým spôsobom odstraňuje silne pigmentované bunky epidermy.
Používajte čistiace prípravky správne

Dvojfázový čistiaci roztok naneste pomocou tampónu na tvár a krúživým pohybom ju dôkladne očistite. Pleť je dobre vyčistená vo chvíli, keď bude tampón čistý. Pri čistení netlačte veľmi na pleť. Penu alebo gél krúživým pohybom vmasírujte do vlhkej pokožky. Začnite na dekolte, pokračujte cez krk až na tvár. Najviac záležať si dajte v okolí nosa, brady a čela. Nechajte chvíľu pôsobiť, opláchnite vlažnou vodou a jemne osušte.

Blahodarné účinky na pleť má aj strava

Konzumujte vyváženú stavu a pite veľa tekutín - telo sa skladá z viac než 70 percent vody, a preto je potrebné tekutiny neustále dopĺňať. To, čo jete a pijete sa prejaví na vašej pokožke. Pravidelná konzumácia mrkvy, hlavne mrkvovej šťavy, urobí s vašou pleťou divy. Obsahuje provitamín A, ktorý je však rozpustný len v tukoch, takže je dobré mrkvovú šťavu pokvapkať olivovým olejom. Kapusta čistí krv, čo má na pleť omladzujúci vplyv - robí ju vláčnou a čiastočne vyrovnáva vrásky. Známe hollywoodske hviezdy kvôli peknej pleti zaraďujú do jedálnička kel, špenát a brokolicu. Francúzske ženy jedia žeruchu, mrkvu a zeler. Nič vraj nepomáha vyhladiť pleť lepšie ako zásoba citrónov, pomarančov a grepov. Ak vás trápi sinavá pleť, zvýšte ich konzumáciu. Ďalšiu cennú látku - minerál kremík - nájdete v uhorkách.

TIP PRE VÁS

Ovplyvnite stav pokožky

Všeličo môže spraviť tradičná kozmetická starostlivosť, problém je však v tom, že väčšina krémov ovplyvní predovšetkým vonkajšiu vrstvu pokožky - epidermu. Pleť ošetrovaná kvalitnou starostlivosťou býva na prvý pohľad hebká, jemná, pestovaná. Ak chcete zachovať jej elasticitu, zvýšiť pevnosť a hutnosť, je potrebné na to ísť zvnútra. Jediným prostriedkom tohto druhu sú kozmeceutiká – unikátne biotechnologické emulzie, ktoré výrazne ovplyvňujú stav pokožky. Nielenže prispievajú k hydratácii kože, vracajú pleti hutnosť, elasticitu a jas, ale predovšetkým viditeľne obmedzujú výskyt vrások. Majú rovnaký efekt ako laserové operácie či botox a navyše pomáhajú odstraňovať aj červené žilky a pigmentové škvrny.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!