lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
AKO OSTAŤ KRÁSNA AJ POČAS ZIMY...

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 5.12.2012
späť
Späť

Poslať
 

Mnohé z nás počas zimy a najmä na dovolenke na horách zabúdajú na starostlivosť o pleť, dekolt, či ruky. No práve tieto zóny potrebujú, aby sme na ne počas chladného a sychravého počasia zaostrili našu pozornosť. Časté zmeny teplôt spojené s prechodom z mrazu do vytopených miestností, ľadový vietor a ostré slnko spôsobujú poškodenie ochranného hydrolipidového filmu pokožky, ktorá tým stráca prirodzenú obranyschopnosť. Je preto oveľa citlivejšia a náchylná k podráždeniu. Preto sa treba poriadne pripraviť na túto záťaž. Čím skôr, tým lepšie.

 

 

Základné desatoro krásnej pleti:

 

1. Aspoň raz týždenne doprajte pleti peeling - vaša koža sa zdravo prekrví a zahreje.

2. Pre denné používanie zvoľte mastnejší krém. Vytvorený ochranný tukový film bráni odparovaniu vody, takže pleť ostáva vláčna a zbytočne sa neochladzuje. Pre mastnejší typ pokožky, pri ktorej by hutnejší "zimný" krém mohol spôsobiť problémy, je vhodnejší ľahko hydratačný krém.

3. Pokiaľ máte sklon k tvorbe červených škvŕn s poruchou kožnej mikrocirkulácie, používajte dvakrát denne biotechnologickú emulziu, určenú na lokalizované začervenanie u normálnej a silno reaktívnej pokožky.

4. Používajte make –up. Kombinácia mastného základu a pigmentu vytvorí ochranný film, neprepustný pre celý rad vonkajších škodlivín. V zime sa používajú tiež lícenky s púdrovou konzistenciou, ktorá vytvára na koži ochranný štít proti chladnému vetru a mrazu.

5. Chráňte pery. Koža je veľmi tenká, neobsahuje žiadne tukové žľazy, ľahšie sa vysuší a popraská. Ak sa vám olupuje kožička, každý večer pery premasírujte mäkkou zubnou kefkou, namočenou v teplej vode a natrite. Nezavrhujte jelení loj, alebo med, pretože má ukľudňujúce účinky. Používajte hydratačné a výživné rúže s obsahom vitamínu E a UV faktorom, ktoré pery chránia.

6. Pigmentové škvrny sú nepríjemný problém. Zhoršujú sa vekom, vplyv na nich môže mať užívanie hormonálnej antikoncepcie. Silno pigmentované epidermálne bunky odstráni špeciálne biotechnologické sérum, obsahujúce výťažky z exotických rastlín. 

7. Starajte sa o ruky. Rukavice a špeciálny krém na ruky by vás mal sprevádzať na každom kroku.

8. Venujte pozornosť krku, dekoltu a poprsiu. Všetko, čo práve teraz potrebuje vaša pokožka, dodajú vďaka extraktom z liečivých rastlín fytobiologické emulzie- a ešte ich dokonale vyhladia.

9.Oči - sú chránené len tenkou kožou bez tukovej vrstvy, a tak je potrebné im chýbajúci tuk dodať. Ľahké očné gély nahraďte kvalitným mastnejším sérom a aspoň dvakrát denne ho jemne

10. Nezabudnite na dostatok pohybu doplnený bylinnými kúpeľmi, masážami alebo saunou.

 

Čo by mAl obsahovaŤ váš koZmetický balíček na hory?

- čistiace pleťové mlieko

- krém na mastnejšej báze s UV filtrom

- balzam na pery s vysokým obsahom tuku a UV filtrom    

  a klasický jelení loj 

- Aloe vera gél na upokojenie podráždenej alebo   

  spálenej pokožky

- dobrý make-up s UV filtrom

 

 

A na záver extra tip: ak máte popraskanú kožu na dlaniach, dajte si na ne na noc hrubú vrstvu krému s vitamínom A a natiahnite si bavlnené rukavice, prípadne si urobte obklad z detského olejčeka, ktorý zohrejete na sporáku.

 

 

Tipy redakcie:

Máte problémy so začervenaním pokožky tváre? Trápia vás rozšírené žilky na tvári? Vyskúšajte biotechnologickú emulziu Rosaceutical. Pomôže proti začervenaniu pri normálnej a silno reaktívnej pokožke. Je vhodná pre jedincov so sklonom k tvorbe červených škvŕn a s poruchou kožnej mikrocirkulácie. Pôsobí preventívne, ale súčasne sa stará aj o zmeny, ktoré už nastali.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!