lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
14. ročník Hubert Cup pozná svojich víťazov

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 22.8.2014
späť
Späť

Poslať
 

Na konci júna na terase reštaurácie Savoy v hoteli Radisson Blu Carlton zorganizovala spoločnosť Hubert J.E. v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom Inbar & Restaurant už 14. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže Hubert Cup 2014 v miešaní drinkov na báze sektu. V súťažnej kategórii Sekt cocktail sa víťazkou stala Jana Marika Karkušová a v kategórii Free style zvíťazil Tomáš Gyen.

 

S prichádzajúcou letnou sezónou sú miešané drinky žiadaným osviežením, ktorému tú správnu iskru dodá sekt. Ich popularita všeobecne stúpa a s ňou aj záujem barmanov vzdelávať sa a vylepšovať svoje zručnosti v tejto oblasti.

Spoločnosť Hubert J.E. preto už po 14. krát organizovala medzinárodnú barmanskú súťaž, aby motivovala a podporovala najlepších barmanov a barmanky na Slovensku, a podnietila tak posúvanie hraníc barmanského umenia. Podujatie Hubert Cup je otvorené pre verejnosť, preto nie len hostia a porota, ale aj okoloidúci zvedavci mali možnosť ochutnať vynikajúce drinky namiešané barmanskou elitou.

 

V priestoroch hotela Carlton sa súťažiaci predstavili v dvoch kategóriách; Sekt cocktail a Free style. Hodnotila ich odborná porota, na čele s Jozefom Rothom, prezidentom Slovenskej barmanskej asociácie a zástupcami spoločnosti Hubert J.E.

 

Tradične obľúbená medzi súťažiacimi je kategória Sekt cocktail. Každý súťažiaci mal namiešať drink s použitím šumivého vína Hubert J.E. Časový limit na prípravu 5 porcií súťažného nápoja Sekt cocktail bol len 6 minút a súťažiaci mohli použiť maximálne 6 ingrediencií. Porota hodnotila najmä chuťovú a vizuálnu stránku drinku, taktiež aj techniku prípravy drinku. V tejto súťažnej kategórii sa víťazkou zaslúžene stala Jana Marika Karkušová, ktorá sa minulý rok umiestnila na treťom mieste. Jej cocktail zaujal nie len vizuálne a chuťou, ale aj šteklivým názvom; Ružové negližé.

 

Druhú kategóriu, Free style, pokoril Tomáš Gyen. V tejto divácky najatraktívnejšej kategórii sa hodnotí náročnosť a úspešnosť prevedenia drinku. Zároveň porota hodnotila celkový dojem z nápoja, kreativitu a štýl, a to ako v miešaní, tak aj v oblečení. Tento rok dominovali moderné tričká s nápismi, ktoré k Free style patria. Tomáš Gyen sa okrem výhry v tejto kategórii umiestnil aj na druhom mieste v kategórii Sekt cocktail.

 

Jana Marika Karkušová a jej víťazný Sekt cocktail:

 

Ružové negližé

 

Zloženie:

2 cl Finlandia vodka grapefruit

2 cl Monin Lychee likér

1,5 cl Monin sirup ruža

1 cl fresh grepová šťava

doliať Hubert Grand rosé

 

Príprava:

šejker

pohár fleta

Dekorácia:

ovocie

 

Tomáš Gyen a jeho víťazný Free style drink:

 

NO place to rather be

 

Zloženie:

3 cl Vodka Gorbatchow Lemon

2 cl Apple Pie sirup Monin

1 cl fresh citrónová šťava

3 cl Čierný čaj - Earl Grey

4 cl Ananásový džús

doliať Hubert L´Orginal demi sec

 

Príprava:

šejker

pohár fleta

Dekorácia:

ovocie


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!