lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Madeleine Albrightová dostala exkluzívnu brošňu od Slováka Alojza Ryšavého

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 19.12.2014
späť
Späť

Poslať
 

Madeleine Albrigtová je majiteľkou diamantovej brošne z dielne známeho slovenského šperkára  Alojza Ryšavého. Dostala ju na pôde amerického Kongresu pri príležitosti výročia Nežnej revolúcie. Exšéfka americkej diplomacie s českými koreňmi, známa svojou záľubou v zbieraní brošní, si tak do svojej kolekcie môže pridať aj šperk od ALO diamonds symbolizujúci naše národy – českého leva so slovenským dvojkrížom na hrudi.

 

„Bola pre mňa veľká česť a výzva navrhnúť šperk pre takú uznávanú a múdru ženu ako Madeleine Albrigtová je. Lev a dvojkríž sú znakmi našich národov a Nežná revolúcia bola pred 25. rokmi práve spoločným bojom za slobodu. A keďže máme ako ľudia k sebe stále veľmi blízko či pôvodom, naturelom, alebo podobnosťou nášho jazyka, tak som sa rozhodol pretaviť túto myšlienku do ojedinelého „hrdého“ šperku“, hovorí k tvorbe brošne jej autor a majiteľ ALO diamonds, Alojz Ryšavý.

 

S nápadom vytvoriť brošňu pre bývalú šéfku americkej diplomacie prišiel sám Alojz Ryšavý vzhľadom na jej pôvod a tiež fakt, že ako jedna z predstaviteliek diplomacie svetovej veľmoci bola oporou boja za slobodu a demokraciu v roku 1989 vo vtedajšom Československu. Jej výroba trvala mesiac, pričom samotný šperk váži viac ako 21 gramov a vykladaný je 226 briliantami, 9 zafírmy a 28 rubínmi.

 

Som hrdý na to, že som brošňu mohol tejto dáme odovzdať osobne. Bola naozaj dojatá, a čo ma najviac  potešilo ako profesionála a človeka zároveň, ktorý sa venuje výrobe šperkov takmer 20 rokov, bolo poďakovanie a pochvala za precíznosť jej spracovania”, dodáva na záver Alojz Ryšavý.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!