lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zdravou stravou k úspechom v pokri

  Spracoval(a) : PR
Dátum : 5.2.2015
späť
Späť

Poslať
 

Vďaka zvyšujúcej sa popularite technologického fenoménu zvaného Internet sa zlepšuje aj dostupnosť všakovakých informácií, medzi ktoré patria aj príbehy úspešných či slávnych ľudí. V nich sa jednotlivci bažiaci po všetkom novom dozvedia mnohé „zaručené“ návody na to, ako dosiahnuť úspech, či sa k nemu aspoň priblížiť.

Hráčky pokru nie sú žiadnou výnimkou, každý, kto sa vo svete tejto svetoznámej kartovej hry pohybuje profesionálne či amatérsky, nepochybne túži po výhrach a po niekto možno aj po sláve. K tomu ale potrebuje niekoľko faktorov, niektoré sú hráčkam vopred dané a tie zmeniť nemôže, no ďalšie môže veľmi ľahko a efektívne ovplyvniť. Jedným z nich je nepochybne diéta a zdravá strava, ktorá je dôležitá vo všetkých aspektoch života, no pre tých skúsenejších asi nie je žiadnym tajomstvom ani to, že môže ovplyvniť aj výkony a výsledky.

Aké sú riziká?

Ak patríte medzi skalných fanúšikov pokru, prípadne sa ním začínate alebo plánujete živiť, nepochybne trávite veľmi veľa času pri hernom stole. Ak sa hráčky rozohnia a ponoria sa do napínavej hry, zabúdajú na čas a v podmienkach bez akejkoľvek telesnej aktivity dokážu zotrvať značné dlhú dobu, čo neprospieva nielen ich fyzickej, ale aj psychickej kondičke. S podobnými problémami sa stretávajú aj pracovníci v kanceláriách, ktorí trávia celé hodiny pred obrazovkami počítačov. Ak je takáto aktivita častá alebo dokonca pravidelná, po čase sa nepochybne dostavia problémy s nadváhou, ktoré so sebou prinášajú možnosť zvýšeného krvného tlaku, únavy, respiračných problémov a podobne.

Vyrieši to káva?

Strata sústredenia, či nervozita fanúšikom pokru nepochybne neprospievajú. Niekomu pomôže šálka kávy, u hráčok pokru je ale jej užívanie predmetom frekventovaných diskusií kvôli obsahu kofeínu.

Jeho pravidelný prídel totiž môže u ľudí spôsobovať zvýšenú nervozitu a aj trasenie rúk, čo je na pokerovom turnaji pre akéhokoľvek účastníka určite nežiaducim faktorom. Kávu si v bežnom živote doprajú aj hviezdy PokerStars, medzi ne nepochybne patrí Liv Boeree, ktorá svoju náklonnosť k tomuto nápoju prejavila aj na sociálnej sieti Twitter, no na turnajoch sa jej vyhýba. Lynn Gilmartin, ktorá sa vo svete pokru pohybuje už niekoľko rokov, síce priznáva, že kofeín môže mať aj pozitívne účinky napríklad na znižovanie rizika Alzheimerovej choroby, no ponúka niekoľko alternatív, ktoré sú zdravšie a nespôsobujú spomínané problémy.

Medzi ne patrí napríklad zelený čaj, ktorý je odporúčaný aj inými zdrojmi. Zelený čaj je svojím spôsobom unikátny, pretože okrem občerstvenia v podobe nápoja ponúka aj vysoký prísun výživy, hráčke pokru pomáha relaxovať a udržiava ho v pokoji, čo je počas napínavého alebo dôležitého turnaja veľmi vítané. Okrem toho zvyšuje aj jej mozgovú aktivitu a tá je pre každého obrovským benefitom. Zelený čaj v neposlednom rade aj zvyšuje intenzitu spaľovania tukov, môže znížiť riziko kardiovaskulárnych ochorení a obezity.

Profesionálna hráčka pokru Katie Stoneová na druhej strane priznala, že na každom podujatí by mala byť pre účastníkov k dispozícii aj široká ponuka nealkoholických nápojov vrátane džúsov a mixérov, v ktorých by si mohli hráčky rozmixovať vlastné drinky z ovocia alebo dokonca aj zo zeleniny. Stoneová tvrdí, že práve takéto nápoje jej pomohli k jasnejšej mysli a pokoju, na všelijaké druhy rýchleho občerstvenia a nezdravých jedál postupne úplne zabudla. Voči tejto teórii existuje ale aj opozícia, ktorá na druhej strane naznačuje, aby sa fanúšikovia pokru vyhli ovocným šťavám, ktoré môžu podľa nich spôsobiť nepríjemné zvýšenie a klesanie krvného cukru, čím sú negatívne ovplyvnené kognitívne schopnosti človeka.

A čo jedlo?

Stoneová vyjadrila aj svoj negatívny názor na adresu rýchlych občerstvení, ktoré sú na pokerových podujatiach veľmi frekventované, pričom sa vyjadrila, že ich doslova neznáša a že sú pre každého z účastníkov doslova smrťou. To, že jej výberom je ovocie a zelenina v rozmixovanej forme už prezradila, no existujú aj ďalšie rady.

Pred turnajom sa vo všeobecnosti odporúča konzumácia jedál s vysokým obsahom vláknin, pričom hráčky by sa mali samozrejme veľkým oblúkom vyhýbať pokrmom plným karbohydrátov. Do kategórie s obrovským prínosom pre hráčov pokru sú zaradené hlavne bobuľoviny, hlavne brusnice, čučoriedky, jahody a podobne. Tie obsahujú veľké množstvá vitamínov a antioxidantov, ktoré zlepšujú zrak, kontrolu a kognitívne funkcie u človeka vrátane nervovej aktivity a to je v tomto biznise veľmi vítané.

Čierna čokoláda s obsahom 70 percent a viac kakaa je možno prekvapivým účastníkov tohto zoznamu, no v pokri môže byť značným prínosom. Zlepšuje pamäť, pozornosť, keďže jej účinkom je zrýchlenie prúdenia krvi. Medzi ďalšie jedlá s pozitívnymi dopadmi na hru môžeme zaradiť aj oriešky, špenát, jablká, či avokádo.

Záruka úspechu?

Kontrolovaná diéta a správne stravovanie, či pravidelná konzumácia vyššie uvedených jedál a nápojov samozrejme niekomu úspech nezaručí. Ale na telá a mysle hráčok zapôsobia nepochybne oveľa lepšie ako bežné občerstvenie, ktoré sa na turnajoch často nachádza. Fyzická aktivita v čase mimo pokerového stola je samozrejmosťou a v spojitosti so zdravým životným štýlom pomôže určite viac ako nízka aktivita a stravovacie spôsoby založené na fast foode.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!