lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Spravte si let príjemnejším

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 22.6.2001
späť
Späť

Poslať
 

Pamätníci vedia, že aj v československých a neskôr slovenských lietadlách sa pred štartom podávali cukríky. Nepríjemný tlak v ušiach pri štarte lietadla sa dá ľahko prekonať, či už žuvaním žuvačky, cmúľaním cukríka alebo otvorením úst „dokorán“, čo poznajú najmä vojaci. Pri dlhších letoch sa môžu vyskytovať problémy s tŕpnutím nôh, opuchmi a kŕčmi, preto je dobré, poprechádzať sa počas letu po lietadle tam a naspäť. Pomôžete tak svojej cievnej sústave a nohy vám neopuchnú. Len sa nedajte zlákať na kávu, či koňačik. Alkohol, káva a čaj nie sú vhodné, ale dôležité je nezabudnúť
na pravidelný prísun tekutín. Najlepšia je minerálka buď samotná alebo ochutená nejakým sirupom.

Pri letoch do iných časových pasiem býva často narušený rytmus spánku a bdenia. Preto je najlepšie upraviť svoj životný rytmus ešte pred odletom. Napríklad, ak letíte na západ, tak treba neskôr jesť a tak isto aj neskôr chodiť spávať. Túto prípravu by mali absolvovať hlavne starší ľudia, lebo mladší organizmus sa ľahšie prispôsobuje novému prostrediu.

Ďalej si treba uvedomiť, že tlak vzduchu a kyslíku v lietadle je približne rovnaký ako v nadmorskej výške 2500 metrov. Na tieto podmienky môže ľudský organizmus zareagovať zvýšeným krvným tlakom, zvýšenou frekvenciou srdcovej činnosti a dýchania, pretože obsah kyslíka v krvi a vlhkosť vzduchu sa znižujú. Zdravý človek si nemusí robiť žiadne starosti, ale ľudia s chorobami srdca, pľúc alebo krvného obehu by sa pred odletom mali poradiť so svojim lekárom.

Úplne by mali cestu lietadlom vynechať ľudia s diagnózou: extrémne vysoký krvný tlak, silná srdcová arytmia, stav po infarkte, po mozgovej porážke, po operáciách mozgu a brucha.

V poslednom období sa odporúča užiť pred cestou lietadlom acylpirín, vraj riedi krv. Nemali by ste ho konzumovať vtedy, keď trpíte chorobami žalúdka.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!