lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako pri veľkonočnom upratovaní nezošedivieť...

  Spracoval(a) : Osuská Jana
Dátum : 4.3.2008
späť
Späť

Poslať
 

Aj vás pri pohľade do kalendára zamrazila skutočnosť, že Veľká noc je tento rok „neprimerane skoro“? Veď len teraz sme sa stihli spamätať z predvianočného upratovania a už nám tradícia velí mať čerstvo uprataný a voňavý domov, aby sme mohli spokojne privítať rodinu i kúpačov. Pre celkový dojem dokonalého poriadku sú veľmi dôležité čisté okná, cez ktoré môžu preniknúť do vášho príbytku prvé jarné slnečné lúče. Vyskúšajte niektorú z našich rád a uvidíte, že tohtoročné jarné upratovanie zvládnete v pohode a  zostane vám aj čas na kamarátky, ktorým tiež môžete poradiť, ako šikovne zvládnuť umývanie okien. Hlavné tajomstvo úspechu je skryté v čistiacom prostriedku...

11 tipov pre čisté okná


1. Používajte produkty, ktoré sú na umývanie okien určené
Základnou chybou je používať na umývanie okien čistiaci prostriedok na riad. Prípravok na umývanie riadu si totiž nedokáže poradiť s nečistotami, ktoré sú v ovzduší a usadzujú sa na oknách zvonku – či už sú to sadze, prach alebo výfukové splodiny.
Naopak, kvalitný čistiaci prostriedok na okná je určený práve na tieto druhy nečistôt. Navyše vytvára ochrannú vrstvu, ktorá chráni sklo pred ďalším znečistením, zmierňuje pôsobenie vonkajších vplyvov a uľahčuje čistenie. Prostriedky Clin na oknách zanechávajú unikátny mikrofilm vďaka patentovanej technológii NanoProtect®.

2. Výber správneho produktu
Ideálnou formou na použitie je pištoľ s mechanickým rozprašovačom. Vyberajte si produkty s uzáverom, ktorý umožňuje tvorbu peny. Pena má výbornú stabilitu, po skle steká len veľmi pomaly, pôsobí dlhšie a vy nemusíte nanášať viac vrstiev. Informáciu o tom, či je možné prípravok aplikovať vo forme peny, nájdete priamo na uzávere.

 

3. Špecialisti
Vždy si dôkladne prečítajte informácie na obale produktu. Dajú vám návod, ako ho správne použiť a na čo je určený. Existujú produkty, ktoré sú určené nielen na sklo, ale aj na okenné rámy a príslušenstvo alebo špeciálne prípravky, ktoré zabraňujú zahmlievaniu. Napríklad Clin na okná a rámy sa rozriedi vo vode a následne sa používa nielen na okná a iné sklenené výplne, ale aj na rámy, parapety či dlaždice.

4. Frekvencia umývania
Umývajte okná vtedy, keď si to vyžadujú a nielen počas predsviatočného upratovania. Pokiaľ napríklad pravidelne varíte, nestačí umývať okná 2-krát do roka. Čistite okná radšej častejšie s kvalitným prípravkom a s menšou námahou.

5. Silné znečistenie
Ak je  vaše okno veľmi znečistené, napríklad ak máte byt alebo dom v blízkosti cesty, najlepšie je ho najskôr opláchnuť vodou. Ešte lepší výsledok dosiahnete, ak v prvej fáze spolu s vodou použijete špeciálny viacúčelový prostriedok určený na okná, rámy a príslušenstvo.

6. Vôňa
Umývanie okien si môžete spríjemniť výberom vône čistiaceho prostriedku. V ponuke už nájdete aj produkty s vôňou jabĺčka, citrusov alebo kvetín. Spríjemnite si atmosféru vášho obydlia vôňou jarnej lúky alebo ovocného sadu na jeseň.

7. Utieranie
Na utretie je najvhodnejšia mäkká tkanina z mikrovlákna, bavlny alebo jelenica. Najlepší výsledok však dosiahnete použitím gumenej stierky. Stierku pred ďalším ťahom vždy dosucha utrite.

8. Ideálny deň na umývanie
Vyberte si menej slnečný deň. Priame slnečné lúče totiž skracujú pôsobenie prípravku, ktorý používate.

9. Noviny nie sú vhodná pomôcka
Kvalitný prípravok si vystačí aj sám. Novinový papier sa rýchlo rozdrobí a zanecháva tlačiarenskú farbu – nielen na skle, ale aj na pokožke rúk. Ak je podľa vášho názoru doleštenie okien potrebné, použitie radšej vhodné papierové utierky.


10. Alkohol
Používajte prípravky s obsahom alkoholu. Majú výbornú rozpúšťaciu a čistiacu schopnosť, dodávajú sklu vysoký lesk a v zime zabraňujú námraze a primŕzaniu.

11. Odolné škvrny
Na odstránenie škvŕn od farby, živice alebo lepidla použite tenký nôž alebo žiletku.

Rad čistiacich prostriedkov na okná Clin Windows je v predajniach dostupný vo forme pištole s rozprašovačom a vo forme fľaše. Portfólio Clin obsahuje aj rad viacúčelových prípravkov na okná, rámy a príslušenstvo a špeciálne obrúsky na sklo. Spotrebiteľ si môže vybrať Clin s vôňou citrónu, Clin Apple s vôňou zeleného jabĺčka alebo Clin Floral s vôňou kvetín.

Odporúčaná maloobchodná cena je 69,90 Sk (Clin pištoľ s rozprašovačom 500 ml / Clin na okná a rámy 750 ml) a 34,90 Sk (Clin fľaša 500 ml).

 


Diskusia k článku:

Dalsia porcia reklamy...
Neregistrovaný - ......., 4.3.2008 11:00
Clin je dobry, mam s nim iba dobre skusenosti.
Neregistrovaný - jana, 4.3.2008 18:27
HAHAHA, to co je velkonocne upratovanie?!!! Upratujem, ked potrebujem a nie podla rocnych sviatkov!!!
Neregistrovaný - kobloiha, 4.3.2008 19:12
Keˇbude zlé počasie tak okná umyjem aj po sviatkoch, svet sa nezrúti. Ale mám v zásobe jeden Clin a je fakt dobrý.
Neregistrovaný - Jola, 10.3.2008 13:09
Aj ja som s clinom spokojna.
Neregistrovaný - Daniela, 12.3.2008 17:13
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!