lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Cíťte sa fajn aj v sychravom počasí - Tipy, ako si s radosťou vychutnať jeseň

  Spracoval(a) : Lucia
Dátum : 25.8.2011
späť
Späť

Poslať
 

Jeseň je podľa niektorých ľudí najkrajšie ročné obdobie, pretože príroda sa oblečie do nového šatu žiariaceho všetkými farbami. Vrtochy rozmarného počasia sú však najlepšie viditeľné práve počas jesene. Slnečné dni sa rýchlo striedajú so sychravými dňami, ktoré nikomu z nás nezlepšia náladu. Premenlivé počasie so sebou prináša aj rôzne neduhy pre náš organizmus. Poradíme vám, ako si môžete vychutnať jeseň s radosťou a s úsmevom na tvári, a pritom sa naplno tešiť z každej chvíľky.  

Odolnosť organizmu voči jesenným neduhom a sila nášho imunitného systému odzrkadľuje náš životný štýl. „Správny životný štýl je pritom výsledkom nášho aktívneho pohybu, duševnej rovnováhy a pravidelnej a vyváženej stravy,“ hovorí Lucia Medeková, odborníčka na fitness a zdravý životný štýl. Aj na jeseň a v zime môžete byť v pohode! Prinášame vám tipy na chutnú, a zároveň zdravú stravu plnú vitamínov s pochúťkami od značiek Penam a HYZA.

 

Vyhladlo vám po prechádzke jesennou prírodou?

 

Po jesennej prechádzke pestrofarebnou prírodou dobre padne výdatné jedlo, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho. Ťažkým jedlám sa radšej vyhnite. Namiesto toho si pripravte šalát z paradajok, uhorky, cibuľky a rukoly, do ktorého pridáte Hydinovú dusenú šunku značky HYZA. Vďaka svojmu zloženiu je vhodná aj pre celiatikov, pretože neobsahuje lepok. „Hydinové mäso je bohaté na stopové prvky a minerálne látky, ako zinok, selén a železo, ktoré posilňujú imunitný systém,“ dodáva L. Medeková. K šalátu môžete servírovať napríklad chrumkavé Celozrnné alebo Pšeničné rožteky značky Penam. Svojím zložením vyhovujú kritériám racionálnej výživy. Obsahujú vysoký podiel vlákniny a sú obohatené o selén a vitamín E.

 

Zdravá desiata pre deti za niekoľko minút

 

Jeseň je neodmysliteľne spätá tiež so školskými povinnosťami a ochoreniami našich ratolestí. Ak chcete svoje deti ochrániť pred nepriaznivými vplyvmi počasia, môžete im za pár minút pripraviť jednoduchú a zdravú desiatu. Odporúčame vyskúšať Chlieb viaczrnný značky Penam, ktorý je bohatým zdrojom vlákniny a je posypaný ovsenými vločkami, ktoré sú bohaté na zdraviu prospešné beta-glukány. Chlebík môžete obložiť ADMIRÁL Morčacou šunkou značky HYZA. Šunka obsahuje plnohodnotné bielkoviny potrebné pre zdravý rast a vývoj ľudského tela. Má nízky obsah tuku a neobsahuje alergény. Desiatu môžete dozdobiť uhorkou, paradajkou alebo šalátom, fantázii sa medze nekladú.

 

Výživná večera po náročnom dni

 

Po namáhavom dni určite oceníte prípravu nenáročnej večere. Výborným tipom je zeleninová omeleta s Kuracou debrecínkou značky HYZA. Ako príloha sa k omelete výborne hodia ľahké celozrnné chlebíky značky Penam s vysokým obsahom prirodzenej vlákniny. Môžete si vybrať z troch druhov: Chlieb celozrnný ražný značky Penam z ľahko stráviteľnej raže, Chlieb celozrnný slnečnicový značky Penam obsahuje slnečnicu, ktorá je zdrojom kvalitných tukov a Chlieb celozrnný pochúťkový značky Penam obsahuje ľanové semienka zdroj n-3 mastných kyselín. „Celozrnné pečivo je prospešné pre ľudský organizmus z hľadiska budovania imunity a je skvelou prevenciou obezity, vysokého krvného tlaku a cukrovky,“ informuje L. Medeková.

 

A aký je recept Lucii Medekovej na spokojnosť so sebou samým? „Byť vďačný za všetko, čo nám život prináša.“ Prajeme vám krásnu jeseň plnú pohody!

 

7 skvelých tipov pre pohodu tela i duše

1. Budujte imunitu vitamínmi

Pre vybudovanie imunity je veľmi dôležité pravidelné zásobovanie organizmu vitamínmi a minerálmi. Pomôže nám nielen zelenina, ale najmä zrelé sezónne ovocie. Najmä v čase sychravého počasia je dobré vyhýbať sa miestam s veľkým počtom ľudí.

 

2. Hýbte sa

Pohyb je základom zdravého fungovania celého organizmu. Ak sa budete pravidelne pohybovať a svoje telo primerane zaťažovať, zvýšite jeho funkčnosť, odolnosť a imunitu. Telo udržíte v kondícii, ak ho aspoň trikrát do týždňa precvičíte ľubovoľnou aktivitou, napríklad chôdzou.

 

3. Pitný režim nadovšetko

Prísun tekutín rozložte rovnomerne na celý deň. Voda a nesladené bylinkové čaje vyplavujú z tela škodlivé látky a nedovolia vírusom usadiť sa. V pitnom režime obmedzte sladké a sýtené malinovky, sladené vody a tvrdý alkohol.

 

4. Skladba stravy posilní váš organizmus

V zaťažujúcom jesennom období je pre naše telo dôležitý aj správny výber potravín. Celozrnné pečivo obsahuje vitamíny, minerály, antioxidanty a esenciálne mastné kyseliny. To všetko ovplyvňuje a podporuje našu imunitu. Celozrnné pečivo slúži aj ako prevencia obezity, vysokého krvného tlaku a cukrovky. Ďalšou zo základných zložiek stravy by malo byť i hydinové mäso. Obsahuje vysoký pomer stopových prvkov a minerálov a má tiež nízky pomer tukov. Súčasťou jedálneho lístka by malo byť aj ovocie a dostatok zeleniny.  

 

5. Spite aspoň sedem hodín denne

Každý deň doprajte vášmu telu aspoň sedem-hodinový oddych v podobe spánku. Pamätajte na to, že iba dobre vyspatý človek má pozitívne myslenie, uvoľňujú sa mu hormóny šťastia – endorfíny a zďaleka ho obchádzajú nebezpečné vírusy. Relaxovať môžete aj aktívne – pohybom.

 

6. Dobrá nálada = pohoda

Nie nadarmo sa hovorí, že smiech je najlepší liek na všetky neduhy. Priatelia a rodina s Vami radi podniknú výlety do prírody plnej jesenných vôní a farieb. Alebo sa vráťte do detských čias púšťaním šarkana.

 

7. Vyťažte z jesene čo najviac!

Vychutnajte si posledné teplé dni s košíkom ovocia alebo sa prejdite po lese plnom lístia, ktoré hýri všetkými farbami. Svieži jesenný vzduch je najlepšia vzpruha  pre organizmus.

 

 

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!