lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vianoce a darčeky

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 12.12.2000
späť
Späť

Poslať
 



Ak sa vám nepodarilo darčeky kupovať priebežne po celý rok, čo je najlepší systém. Dobre si rozmyslite pred návštevou hypermarketov, čo vlastne chcete. Mohlo by sa vám stať, že peniaze miniete bez toho, aby ste kúpili niečo, čo naozaj poteší.
Darček je najlepšie kupovať tak, že sa snažíte myslieť na to, čo má rád obdarovaný a zabudnete na to, čo by ste vy chceli dostať ako darček.
Ak kupujete darčeky deťom, dobre si prečítajte, pre aký vek sú určené a z akého materiálu sú. Keď nie ste si istí, že by nemohli škodiť, radšej ich nekupujte. V Čechách je napríklad zakázaný predaj hračiek z mäkčeného PVC. Aktivisti Greenpeace dosiahli, že vo svete sťahujú predávajúci tieto výrobky z predvianočného trhu. U nás sú voľne v predaji..
Nebezpečenstvo týchto hračiek, podľa odborníkov, spočíva v používaní toxických zmäkčovadiel tzv. ftalátov pri ich výrobe. Pokusy na zvieratách ukázali, že tieto látky poškodzujú pečeň, obličky a môžu spôsobovať rakovinu.
V krajinách EÚ už dva roky platí zákaz predaja týchto hračiek. Ani farbivo, pri niektorých krásne vyzerajúcich plyšových zvieratkách nie je nevinné. Z Indie dovážané krabičky a iné lepené suveníry, obsahujú formaldehyd.
Namiesto nich kúpte radšej niečo nelepené. Pri kúpe kozmetiky sa vždy orientujte značkou, ktorú obdarovaný používa.
Nekupujte na Vianoce živé zvieratká, ak nie ste si stopercentne istí, že chcete s nimi žiť najmenej päť až desať ďalších rokov. Zvieratko nie je darček, je to nový člen rodiny a tak ho musia prijať aj ostatní. Ak nie ste členom rodiny, v ktorej má zvieratko žiť, nech vám ani nenapadne kupovať ho.
Možno by ste iba rozšírili kroniku otrasných príbehov, ktoré čakajú nechcené zvieratká. Žiaľ, často aj chcené. Ak vaše deti túžia po zvieratku, nech sa skúsia najskôr vzdať istých financií a kupovať za ne stravu zvieratkám v útulkoch, kde sa môžu dohodnúť aj na tom, že budú chodiť dva razy denne venčiť niektorého psíka. Samozrejme každý deň a za každého počasia.
A aby sa vaši blízki nemuseli príliš pretvarovať pamätajte, že deti, ani partner nemajú radi výchovné darčeky. Berú to ako v papieri zabalenú a vyčačkanú informáciu o svojej nedokonalosti.
Únavný je aj každoročne sa opakujúci dar. To, že sa manžel raz potešil kolínskej neznamená, že ju musí dostať opäť, rovnako je to s papučami, viazankou ..a vy napokon tiež nechcete dostávať každý rok nočnú košeľu a vždy tú istú kozmetiku.
Ako sa do lesa volá, kým sa ucho neodtrhne. Hoci je to neuveriteľné, existujú dary, ktoré pôsobia ako akt pomsty. Napríklad ak si manžel našiel mladého zajačika, ktorého obdivuje, určite mu nekúpte knihu: Ako dôstojne zostarnúť. Potom vám ani on nekúpi, omylom, podprsenku č. 3, keď máte prsia po ockovi.
Poburujúce sú aj tzv. motivačné dary.
Keď dostanete od manžela krásne šaty o číslo menšie ako je vaša veľkosť a on vám láskavo vysvetlí, že už sa teší na deň, kedy sa do nich zmestíte. Vám potom neostane iné, ako mu kúpiť vysávač a ubezpečiť ho, že sa mu hodí k rukám. Nekupujte dary, ktorými niekoho zhadzujete, podceňujete, ponižujete.
Vhodné nie sú pavúky, kefy na záchod, ekonomické príručky pre umelca, viazanky, pre ľudí, ktorí ich nenávidia. Manžetové gombíky pre mužov, ktorí sa vyhýbajú spoločnosti, preháňadlá, tabletky na chudnutie, depilačné krémy. Kožuch pre ochrancu prírody a bomboniera pre diétujúcu dcéru.
Peniaze ako darček síce potešia, ale nepatria pod stromček. Radšej kúpte nejakú milú maličkosť a peniaze v obálke vložte obdarovanému nenápadne do tašky.
Aj keby sa vám zdal darček nepekný, aj keby ste od sklamania museli skrývať slzy, nepokazte to. Poďakujte sa a usmejte.
Neskôr príde čas, keď budete môcť vysvetliť darujúcemu, že sa netrafil do vášho vkusu.
Nezabúdajte, že Vianoce nie sú o darčekoch, ale o láske a porozumení.


Pokračovanie zajtra- téma pečenie

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!