lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
V Bratislave možno vidieť medvede, ktoré spájajú svet

  Spracoval(a) : Pet
Dátum : 10.7.2012
späť
Späť

Poslať
 

Polus v rámci projektu Medvede bez hraníc prináša unikátnu výstavu United Buddy Bears – The Minis

Nezvyčajnú výstavu sôch 109 medveďov, symbolizujúcich porozumenie a toleranciu medzi štátmi sveta, si možno oddnes pozrieť v priestoroch bratislavského nákupného centra Polus. Výstava pod názvom United Buddy Bears – The Minis, ktorá je na Slovensku po prvýkrát, potrvá do 13. augusta.

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik spolu s predsedom Slovenského paralympijského výboru Jánom Riapošom ju 1. júla v Poluse slávnostne otvorili. Podporu tejto výstave prejavila svojou účasťou na jej otvorení aj olympijská medailistka Martina Moravcová a takisto strieborný hokejista z majstrovstiev sveta Libor Hudáček.

Výstava, ktorá sa uskutoční v rámci projektu Medvede bez hraníc, sa už objavila na 5 kontinentoch. Jej hlavným posolstvom je šíriť myšlienku tolerancie, vzájomnej úcty a pochopenia medzi národmi. Okrem toho pomáha tým, ktorí to najviac potrebujú. Prostredníctvom rôznych aktivít, ktoré prebiehajú počas výstavy, sa doteraz vyzbieralo viac ako 1,9 milióna EUR pre UNICEF a miestne organizácie na pomoc deťom.

Výstava v Poluse môže taktiež pomôcť – a to konkrétne slovenským paralympijským športovcom. Finančné prostriedky získané symbolickým „odkúpením“ medveďa“ im majú pomôcť pri príprave na prezentovanie našej krajiny na Paralympiáde 2012 v Londýne. Zbierka sa koná pod záštitou Slovenského paralympijského výboru, ktorý sa prostredníctvom svojich športovcov Veroniky Vadovičovej a Petra Mihálika, stal aj ambasádorom výstavy.

 

 

Prvú finančnú čiastku si na slávnostnom otvorení prevzal z rúk zástupcu Polusu predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš. Polus so Slovenským paralympijským výborom zároveň daroval jedného medveďa mestu Bratislava, ktorého si na slávnostnom otvorení osobne prevzal primátor Bratislavy Milan Ftáčnik. Vďaka mierovému poslaniu sochy medveďa sa pre Bratislavu stane medzinárodnou ikonou i turistickou atrakciou.

Medzi hosťami bol aj Klaus Herlitz, ktorý spolu s manželkou vymyslel projekt Medvede bez hraníc. "Medvede, ktoré predstavujú krajiny z celého sveta a držia sa za ruky, symbolizujú fakt, že vedľa seba môžu stáť aj krajiny, ktoré by zrejme pri sebe veľmi stáť nechceli. Tieto medvede, ktoré predstavujú krajiny nezávisle od nejakého politického či ekonomického zoskupenia, chcú naznačiť potrebu tolerancie, úcty a porozumenia medzi národmi. Takže pri sebe stoja napríklad medvede symbolizujúce Izrael a Palestínu," poznamenal Herlitz.

Výstava United Buddy Bears – The Minis očarila po celom svete už vyše 20 miliónov návštevníkov a jej mierumilovné posolstvo morálne podporili i mnohí štátni predstavitelia. Slávnostné otvorenie v Británii sa napríklad uskutočnilo v prítomnosti kráľovnej Alžbety II.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!