lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako sa správne starať o obuv

  Spracoval(a) : Petra
Dátum : 25.9.2012
späť
Späť

Poslať
 

Počasie sa nám pomaly ochladzuje a na sychravejšie obdobie by sme mali pripraviť aj našu obuv. Tá v jesenných a zimných mesiacoch prejde mnohými skúškami v podobe dažďa, blata a aj snehu. Prinášame vám preto niekoľko trikov a tipov, ako si udržať topánky vo forme viac než len jednu sezónu. Dobrá impregnácia je základ.

 

Vetru a dažďu neprikážete, takže základné pravidlo znie: dobrá a včasná impregnácia. Tá pomôže udržať kožené a semišové topánky v suchu. No univerzálna impregnácia nemusí byť vždy pre vaše topánky tá najlepšia. „Vyberte si preto impregnačný prípravok, ktorý je určený presne na materiál vašich topánok,“ hovorí Veronika Sajdoková zo spoločnosti CCC Obuv. „Na úplne nové topánky naimpregnujte  minimálne tri vrstvy, kým vyrazíte na prvú vychádzku,“ dodáva.

 

Ak máte kožené topánky, tak tie okrem impregnácie natrite aj krémom. Bohato vám postačí stará dobrá indulona, ktorá dodá topánkam skvelý lesk. Obľúbený jesenný materiál semiš je síce veľmi módny, ale ťažko sa čistí. Ak máte topánky veľmi znečistené, tak najlepšie je vyčistiť ich hubkou namočenou v mydlovej vode. Zaschnuté blato odstránite gumovým alebo krepovým kartáčom, ktorý topánky očistí a nepoškodí jemnú štruktúru semiša. Semiš sa dá vyčistiť aj suchou penou na koberce.

 

Zabudnite na kúrenie

Ak máte vo svojom obuvníku kožené topánky, tak ich nikdy nesušte v blízkosti teplého radiátora. Môže sa stať, že im teplo poruší a zvraští kožu. Na premočené topánky najlepšie platí osvedčený trik s novinami, ktoré absorbujú vlhkosť. Aby si topánky udržali svoj tvar, je dobré použiť tzv. napináky. Možno sa vám môžu zdať trochu zastarané, ale verte, že výborne plnia svoj účel a pomôžu topánkam udržať svoj pôvodný tvar. Aj v zimných mesiacoch sa potia nohy, pretože chodíme v uzavretej obuvi po celý deň. Zaobstarajte si teda kvalitný antibakteriálny sprej. Ten aplikujte na topánky jeden až dva razy do týždňa. Kto si chce zaistiť väčší komfort pri chôdzi, mal by si kúpiť aj antibakteriálne a protizápachové vložky. Dobrým trikom je tiež všestranná jedlá soľ, ktorá robí zo zápachom zázraky. Nasypte jeden balíček do každej topánky a nechajte ju cez noc pôsobiť. Topánky síce neprevonia, ale zbaví ich nepríjemného zápachu. Praktickým neutralizátorom pachov je tiež octová voda, ktorá pôsobí aj proti plesniam


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!