lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Poďakujte svojej mamičke nielen raz do roka

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 11.5.2013
späť
Späť

Poslať
 

Našim mamičkám vzdávame poctu druhú májovú nedeľu, kedy sa v mnohých krajinách sveta oslavuje Deň matiek, alebo tiež Sviatok matiek. Za jeho zakladateľku je považovaná Američanka Anna Marie Jarvis, ktorá pri druhom výročí smrti svojej matky, v nedeľu 12. mája 1907, zorganizovala v baptistickom kostole stretnutie miestnych matiek a o rok neskôr stretnutie opäť zopakovala. V roku 1913 navrhol americký Kongres každoročne sláviť práve druhú májovú nedeľu ako národný sviatok venovaný matkám.

O rok neskôr vyhlásil oficiálne oslavy prvého národného Dňa matiek vtedajší americký prezident Woodrow Wilson. Z USA sa sviatok začal šíriť ďalej do Európy a vo vtedajšom Československu sa Deň matiek začal oslavovať v roku 1923.

Hoci má Deň matiek viac ako storočnú tradíciu, stále je veľmi aktuálny. Nemali by sme zabúdať prejaviť našim mamičkám vďaku za ich lásku a starostlivosť, a to nielen v tento deň. Okrem kvetín patrí k najobľúbenejším darčekom mamičiek vlastnoručne vyrobená maličkosť, alebo niečo sladké (každý nech zváži, či to jeho mamička potrebuje len na chuť, alebo vďaka potomkom i na nervy J).

A prečo neskúsiť tyčinky ORION, ktoré mohli ochutnávať už naše babičky a prababičky. Vybrať si môžete zo širokej ponuky lahodných tyčiniek, ako sú Kofila, Milena, Margot, Koko, Kaštany, alebo Banány v čokoláde. A ak má rada bielu čokoládu, určite ju potešia Kaštany v bielej čokoláde. Napríklad práve s tyčinkami ORION si vaša mamička pripomenie tie najkrajšie spomienky nielen na vaše, ale aj na svoje detstvo.

Tento rok budeme oslavovať Deň matiek 12. mája, nezabudnite si pre svoju mamičku pripraviť darček včas. Pretože poďakovať im máme za čo všetci, bez rozdielu veku.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!