lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Správna klíma do každého priestoru

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 6.6.2013
späť
Späť

Poslať
 

Pri varení a pečení vznikajú výpary, ktoré tvorí vodná para, pachy a tukové čiastočky. Ak sa vzduch z kuchyne neodsaje alebo nevyfiltruje, zostávajú v miestnosti a zaťažujú  nielen klímu, ale aj nábytok, steny či poťahy, pretože sa na nich usádza mastnota. Pre efektívne vyčistenie vzduchu existujú tri možnosti: ťah vzduchu, ťah vzduchu s externým ventilátorom a cirkulačná prevádzka. Každý ponúka výhody i obmedzenia. Správna voľba závisí od mnohých faktorov.

Ťah vzduchu s externým ventilátorom – efektívne a zvlášť tiché riešenie

Prevádzka s ťahom vzduchu je možná aj v kombinácii s externým ventilátorom upevneným mimo odsávača pár, napríklad na vonkajšiu stenu alebo strechu. Vďaka externej montáži odvediete hluk na miesto, kde vás bude menej rušiť. Hlučnosť priamo v blízkosti odsávača sa zníži na minimum. Pre výraznú redukciu hluku odporúčame ťah dlhý cca päť až sedem metrov. Použitie externého ventilátora závisí od usporiadania vo vašej kuchyni, možností odťahových ciest a typu odsávača.

Cirkulačná prevádzka – jednoduchá a energeticky výhodná

Cirkulačné odsávače odsávajú výpary z varenia, pachové a tukové častice prefiltrujú cez systém rôznych filtrov. Vyčistený vzduch sa následne opäť vracia späť. Dochádza k cirkulácii vzduchu v uzavretej miestnosti. Odsávače nepotrebujú žiadne vedenie vzduchu a externé vývody. Vďaka tomu je montáž jednoduchšia a v mnohých prípadoch jediným možným riešením (napríklad panelové domy). Tento typ sa odporúča v kombinácii s elektrickou či indukčnou varnou doskou. Ak však vlastníte plynovú varnú dosku produkujúcu veľké množstvo tepla, mali by ste zvážiť odsávač s ťahom vzduchu.  

 

Prevádzka s ťahom vzduchu –  vysoko efektívna

Odsávače s ťahom vzduchu odsávajú výpary a pomocou tukových filtrov vyfiltrujú aj tukové častice. Vzduch sa cez odťahovú rúru presúva mimo kuchynský priestor. Z kuchyne sa zároveň dostanú aj pachy a prebytočná vlhkosť. Potrebný je vývod v stene alebo streche. Do miestnosti sa musí dostávať aj čerstvý vzduch, napríklad cez pootvorené okno. Odsávač pár s ťahom vzduchu sa odporúča najmä v kombinácii s plynovými varnými doskami a pri častom používaní grilu, fritézy alebo woku. Tieto prístroje produkujú výraznejšie teplo, mastnoty a pary, tie sa prostredníctvom odsávača s ťahom vzduchu odstránia najefektívnejšie.

 

ZDROJ: MIELE


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!