lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Koža je nedocenený zázrak

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 4.9.2000
späť
Späť

Poslať
 


Kúpele nie sú objavom nášho storočia, ľudia sa oddávna liečili vodou a vo vode. Až neskorší rozvoj medicíny však dokázal, že naša koža je nedocenená. Dnešní výskumníci potvrdili, čo sa predpokladalo už dávno, že zložky dodávané cez pokožku sú omnoho účinnejšie, ako keď ich telo získava zo stravy.
A v tom spočíva tajomstvo kúpeľov, po ktorých je človek ako znovuzrodený. Ak nedôverujete / ale robíte zle / bylinkovým zmesiam, ktoré je dostať v drogériách vyskúšajte si niekoľko nasledujúcich receptov.
Ak pridáte do kúpeľa silný vývar z pŕhľavy, asi dva poháre sušených listov, uvarených v dvoch litroch vriacej vody, budete mať jemnú a dobre prekrvenú pokožku, ktorá si zachová matnú farbu. Pŕhľava čistí krv a harmonizuje. Ak chcete zvýšiť efekt, môžete súčasne piť nesladený čaj z pŕhľavy. Vyčistite si takto organizmus raz mesačne, najlepšie vtedy, keď držíte pôst a pôst, aby mal účinok, držte v súlade s fázami mesiaca. Vždy v deň, keď je spln. Vtedy je prílivová vlna najvyššia a všetky vody sveta sa aktivizujú. Nezabudnite, že ste súčasť vesmíru, žite v súlade s ním.
Rovnakým spôsobom sa pripravuje a podobný efekt má aj žeruchový kúpeľ, ale dosť nepríjemne zapácha.
Kilogram strúhanej mrkvy v kúpeli dodá pokožke bronzovú farbu a nadlho zachová vaše opálené telo „ v letnej“ pohode.
Rozmarín, levanduľu a ružu môžeme pridávať do kúpeľa priamo. Sušené i čerstvé. Ich kvietky nám spravia dobrú náladu, stabilizujú krvný obeh a zharmonizujú nás. Neodporúčam ich miešať. Urobte si raz levanduľový, raz ružový a raz rozmarínový kúpeľ. Zo všetkých troch prísad je dostať aj olejček. Ak máte overeného dodávateľa, môžete použiť aj ten. Dajte si však viac kvapiek, ako odporúča výrobca. Inak nepocítite ten pravý účinok.
Ak potrebujete okysličiť organizmus, najmä teraz, na konci leta, je vhodný kúpeľ s vývarom zo šípok. Asi tristo gramov šípok prepasírujeme a pridáme do kúpeľa.
Rovnaký účinok má aj kúpeľ z citrónov. Nakrájajte si do vody jeden a pol kilogramu citrónov. Ak máte radšej pomaranče, urobte si pomarančový kúpeľ. Pozor na ochranné látky na kôre. Ovocie najskôr dobre odrhnite. Alebo aspoň časť pomarančov a citrónov ošúpte. Pomaranče a citróny môžete kombinovať navzájom alebo s olivovým olejom. Najlepší je ten čistý z lekárne, pretože nezapácha.
Výborný je aj hroznový kúpeľ, dodá vášmu telu vitamíny a minerály.
Vašu pleť krásne vyčistí kúpeľ z uhoriek. Nezabudnite si obložiť uhorkami aj tvár. Rovnaký účinok má aj artičokový kúpeľ, ale u nás sú artičoky veľmi drahé. Na jeden kúpeľ budete potrebovať pol kila artičokov. Čistiaci a protizápalový je aj harmančekový a lipový kúpeľ. Rovnako ako kúpeľ s ryže, ovsených vločiek alebo z tvarohu.
Maximálne vás osvieži a vašu pokožku vydezinfikuje kúpeľ so zeleným čajom alebo s olejom z čajovníka. Predáva sa pod názvom Tee Tree Oil. Ak budete pravidelne používať tento kúpeľ, zbavíte sa aj malých jazvičiek, výrastkov, vyrážiek, atď.
Vášmu telu dodá jód a vašu pokožku zjemní kúpeľ, do ktorého ste pridali pol kilogramu morskej soli.

Pokračovanie nabudúce...

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!