lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recepty od NESCAFÉ Dolce Gusto na osvieženie letných dní

  Spracoval(a) : Miriam Kruhlová
Dátum : 10.7.2008
späť
Späť

Poslať
 

Nápojový systém NESCAFÉ Dolce Gusto Vám prináša recepty na letné drinky aj lahodný dezert vhodný nie len ku káve. Osviežte si letné dni Studenou kávou, Kávovou kráľovnou, Snehulienkou či Ľadovým luskáčikom. Skúste prekvapiť svoju rodinu aj svojich známych a ukážte im, ako rýchlo a ľahko dokážete pripraviť kávu na rôzne spôsoby.

Café Lungo: „Chill out coffee – Studená káva“

Do väčšieho pohára (cca 250 ml) dáme 2–3 kocky ľadu, prilejeme mlieko (20–30 ml), vmiešame podľa návodu pripravené, ale už vlažné Café Lungo (120 ml) a polievkovú lyžiciu čokoládového sirupu a dobre zamiešame. Navrchu ozdobíme šľahačkou a posypeme čokoládovými hoblinami.

Espresso Intenso / Espresso Decafeinato: „Coffee Queen – Kávová kráľovná“ Do predhriateho pohára (v mikrovlnke alebo v horúcej vode) na Latte Macchiato pripravíme 140 ml kávy Espresso Intenso alebo Espresso Decaffeinato. Prilejeme 40 ml čokoládového likéru a všetko ozdobíme šľahačkou. Podávame teplé.

Espresso: „Espresso Titbit – Espresso pochúťka

Do predhriatej šálky na espreso nalejeme 20 ml sladeného kondenzovaného mlieka a zalejeme pripraveným Espressom podľa návodu (50 ml). Môžeme piť zamiešané alebo nezamiešané. Nápoj je dosť sladký, takže sa môže podávať ako samostatný dezert.

Cappuccino: „Irish Cappuccino – Írske Cappuccino“

Do predhriatej šálky nalejeme 20 ml Baileys. Pripravíme Cappuccino podľa návodu (240 ml). Dekorujeme karamelovo-vanilkovou posýpkou. 

 Chococino: „Chocolate Bomb – Čokoládová bomba“

Pripravíme Chococino podľa návodu (210 ml). Pridáme kopček čokoládovej zmrzliny Mövenpick (s kúskami čokolády). Ozdobíme šľahačkou a posypeme hoblinkami čokolády Orion Intense krémová.

Latte Macchiato: „Snowwhite – Snehulienka“

Do predhriateho pohára nalejeme 10 ml Amaretta a 10 ml karamelového alebo čokoládového sirupu a potom pripravíme Latte Macchiato podľa návodu. Dekorujeme hoblinkami horkej čokolády Orion Intense s kakaovými bôbmi.

Ice Cappuccino: „Ice Nutcracker – Ľadový luskáčik“

Na hotové Ice Cappuccino (bez ľadu) dáme kopček zmrzliny Mövenpick s vlašskými orechami a navrchu ozdobíme javorovým sirupom a sekanými vlašskými orechami.

 

Pre milovníkov sladkostí ponúkame návod na dezert pripravený v spolupráci s Tomášom Konopkom, kuchárskym poradcom z NESTLÉ PROFFESIONAL.

TIRAMISU & NESCAFÉ Dolce Gusto

Piškóta: 4 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 120 g hladkej múky, 1 vanilínový cukor, štipka soli, štipka sparenej citrónovej a pomarančovej kôry, 1 polievková lyžica oleja Krém: 10 žĺtkov, 2 bielka, ½ vanilkového struku, 1,5 dl Marsaly (môžeme použiť aj sladké sherry), 150 g cukru, 100 g medu, 600 g Mascarpone Na dokončenie: 1 šálka (110ml) studenej kávy (najlepšie NESCAFÉ Dolce Gusto Café Lungo), 1 cl brandy, 3 polievkové lyžice kakaového prášku Orion

Postup: Piškóta… Vajcia, cukor, vanilínový cukor, pomarančovú a citrónovú kôru ušľaháme elektrickým šľahačom na pevnú penu. Do nej opatrne vmiešame olej, potom múku ľahko premiešame. Cesto vylejeme na pergamenový papier a rozotrieme na veľmi tenkú vrstvu. Berieme pritom do úvahy, že budeme potrebovať tri tvarom aj veľkosťou rovnaké pláty piškóty. Je teda možné postupovať tak, že použijeme čo najväčší štvorhranný plech, aby sme upečenú piškótu mohli rozdeliť na tri rovnako veľké časti. Alebo zvolíme menší plech a upečieme každú z troch piškót zvlášť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 250°C asi 3-5 minút.

Krém… Žĺtky premiešame s cukrom a medom a šľaháme vo vodnom kúpeli kým nevznikne hustá pena, do ktorej došľaháme tiež zrniečka vanilkového struku. Ideálna teplota vodného kúpeľa je okolo 85°C. Do hustej žĺtkovej peny postupne za stáleho šľahania metličkou vmiešame Marsalu. Metličkou je potrebné šľahať odo dna po celej ploche, preto je nevhodné používať elektrický šľahač. Z bielok vyšľaháme pevný sneh. Čerstvý syr Mascarpone dáme do väčšej misky a opatrne premiešame so snehom z bielok a vychladnutou žĺtkovú penou.

Dokončenie… Na dno tvarovo vhodnej nádoby dáme piškótový plát, výrazne ho prevlhčíme zmesou studenej kávy a brandy (zmes tekutín je najlepšie nanášať širším štetcom) a po celej ploche naň rozotrieme tretinu pripraveného krému. Na krém položíme druhý plát, opäť výrazne prevlhčíme uvedenou zmesou tekutín a rozotrieme ďalšiu tretinu krému, na to dáme posledný plát, prevlhčíme a ukončíme zvyšným krémom. Nádobu vložíme do chladničky a necháme najmenej do druhého dňa odpočinúť. Pred podávaním posypeme kakaovým práškom.

Prémiový nápojový systém NESCAFÉ Dolce Gusto bol uvedený na slovenský trh v októbri minulého roka. Vďaka svojmu tzv. uzatvorenému kapsulovému systému predstavuje úplne nový trend prípravy kávy aj kávových špecialít (jednotlivé porcie kávy sa nachádzajú vo vnútri kapsule a v prístroji môžete použiť len kapsule NESCAFÉ Dolce Gusto). Nápojový systém pracuje za pomoci tlaku 14 barov, príkon prístroja je 1 500 W. Systém má odnímateľnú nádržku na vodu s objemom 1,3 l a ohrev vody prebieha v tzv. termobloku, ktorý zabezpečuje rýchlu prípravu horúcej vody a jej stálu teplotu. Ovládanie a regulácia množstva vody sú manuálne, prístroj sa vyznačuje atraktívnym dizajnom a je nenáročný na údržbu. Farebné vyhotovenie zodpovedá trendom dnešnej doby – v predaji je biely, červený a čierny prístroj, novinkou na tento rok je strieborná farba. NESCAFÉ Dolce Gusto ponúka tieto varianty nápojov: Espresso (picollo), Café Lungo (veľké espreso), Latte Macchiato, Cappuccino, Espresso Intenso (silné espreso), Espresso Decafeinato (espreso bez kofeínu), horúcu čokoládu Chococino a ľadové Cappuccino Ice.

Viac informácií na www.dolce-gusto.com.


Diskusia k článku:

Byt Dostal som sa do takého stavu, že zaspávam až nadránom. Spím do jednej. Vstanem, urobím si volské oko, pripálim po jedle cigaretu, umyjem panvicu. Som ako cikáda. Flákam sa na Hlavnej ulici, hľadám niečo, do čoho by som pichol. Občas sa pritrafí aj niečo prepichnúť. Domovníčka Blažená mi vraví, že som promiskuitný. Závidí mi. Na štrúdľu ma už nenachytá. Príliš lacný trik pre hladných. Ja si svoju chorobu prikrmujem inak. Dnes ma zobudil hluk. Do Simoninho bytu na prvom poschodí sa sťahovali Lajošovci. Asi dvadsať chlapcov pomáhalo pri sťahovaní. Nevedel som, že sú všetci bratia. Za dvadsať minút bol byt zariadený. Luxusne! Aj pri takomto hluku som dokázal opäť zaspať. Snívalo sa mi s mravcami. Mravce celé leto zbierali zásoby na zimu. ,,Akí hlupáci!“ pomysleli si cikády, ktoré ich pozorovali z kopca. ,,Príde zima a mravce skapú!“ Cikády tancovali, spievali. Potom si mravce postavili domy. Prišla zima a mravce si v tých domoch užívali zásoby nazberané z leta. Cikády, ktoré mrzli na kopci to nazlostilo. Zavolali novinárov a tí v správach pustili reportáž o tom, ako si mravce dobre žijú. Cikády mrznú, bez jedla a tepla kapali. Mravce žijú v prepychu. Ktosi veľký sa v únii zľutoval a mravcom vyrúbal vysoké dane. Za ne na jar postavili mravce cikádam domčeky. Mravce neskôr emigrovali do Brazílie. Domy po mravcoch sa zmenili na sociálne ubytovne. Potom sa cikády rozmnožili, mravce nezbierali úrodu, pracovali pre Brazíliu. Vláda z únie vyčlenila desať miliónov, no nestačilo to! Cikády medzi sebou úžerníčili, kriminalita stúpala. Cikády sa začali žrať medzi sebou. Mnoho ich pokapalo a média vyzývali spoločnosť k ešte väčšej nutnosti starať sa o tieto zvieratá. ,,Haló, otvorte!“ Pred dverami stála mala cikáda. ,,Ujo, nemáte požičať trocha cukru do kávy?“ Nestihol som sa spamätať, neviem, či spím alebo snívam, no zvieratko už bolo v mojej kuchyni. Dal som celé kilo. To by tým dvadsiatim malo stačiť...
Neregistrovaný - kundrattoff, 10.7.2008 21:42, kundrattoff(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!