lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recepty Emanuela Ridiho

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 13.6.2011
späť
Späť

Poslať
 

Prinášame vám zopár zaujímavých receptov Emanuela Ridiho. Sú jednoduché, rýchle, ľahké a striedajú sa v nich chutné talianske prísady. Dobrú chuť!


 

Merluzzo con pomodoro e olive

Treska s paradajkami a olivami (4 porcie)

 

Prísady:

600 g filiet z tresky
300 g cherry paradajok
400 g zelených fazuliek
400 g datľových paradajok
300 g olív
hrsť petržlenovej vňate
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 feferónku
extra panenský olivový olej
soľ

 

Postup:

Rybu si pripravíme na pare, ako keď pripravujeme knedľu, asi 6-7 minút. V osolenej vode si uvaríme zelené fazuľku. Keď sa uvaria, vhodíme ich do vody s ľadom, aby nestratili farbu. Je potrebné tak urobiť hneď po uvarení. Na panvici s olivovým olejom osmažíme na jemno nakrájanú cibuľku, olivy a cherry paradajky, zasypeme petržlenovou vňaťou a osolíme. Servírujeme na tanier spolu s treskou ozdobenou olivovou zmesou a zelenými fazuľkami.

 

Spaghetti alla pescatora
Špagety na rybársky spôsob
(4 porcie)

 

Prísady:

400 g špagiet
800 g mušlí Slávky
400 g mušlí Vongole
320 g kalamárov
8 kreviet
400 g cherry paradajok
2 dl bieleho vína
2 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
extra panenský olivový olej
soľ

 

Postup:

Kalamáre očistíme (odstránime pancier, kosť a oči) a nakrájame na kúsky. Očistíme aj mušle a krevety. Na panvici s olivovým olejom opražíme strúčiky cesnaku, pridáme mušle a necháme ich spolu chvíľu pražiť. Keď sa mušle otvoria, pridáme ostatné plody mora, zalejeme bielym vínom a priamo na panvicu hodíme špagety. Rozprestrieme ich, podľa potreby zalejeme vodou a necháme variť. Odstránime cesnak a po chvíli pridáme nakrájané cherry paradajky. Keď budú špagety „al dente“, ozdobíme ich nakrájanou petržlenovou vňaťou, podľa chuti dosolíme, pokvapkáme olejom a môžeme podávať.

 

Bruschetta

Talianska hrianka (4 porcie)

 

Prísady:

8 plátkov pečiva veka
6 stredne veľkých paradajok
2 strúčiky cesnaku
čerstvá bazalka podľa chuti
100 ml extra panenského olivového oleja

soľ podľa chuti

Postup:

Paradajky nakrájame na štvrtiny a zbavíme ich semien. Dužinu nakrájame na kocky a v premiešame v miske s olivovým olejom. Bazalku natrháme na malé kúskya pridáme k paradajkám, podľa chuti dosolíme. Pečivo veka opečieme v rúre do chrumkava, potrieme cesnakom a na vrch položíme paradajkovú zmes, pokvapkáme olivovým olejom. Bruschettu môžeme ozdobiť olivami a nastrúhaným parmezánom.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!