lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Účesy, účesy

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 12.2.2003
späť
Späť

Poslať
 

My ženy sme veľmi zvláštne stvorenia. Vo chvíľach, kedy sa náš život rúti ku dnu, alebo práve naopak, stúpa ku hviezdam a my máme pocit, že musíme niečo so sebou urobiť, nejako odštartovať zmenu, zväčša ako prvý zmeníme účes.

 Je to rovnako ženská príprava na rozvod, ako na postup v zamestnaní. Možno práve preto bola kedysi móda účesov veľmi prísna a v podstate držala ženy na uzde. Dnes je to veľmi jednoduché, jeden deň môžeme byť ryšuľky, iný blondínky a tretí čierne ako uhoľ. Rovnako v strihoch je móda veľmi benevolentná. Faktom však je, že ak žena nosí určitú farbu vlasov istú dobu, prispôsobí sa tejto farbe aj jej duša. A tak sa s hysterickej ryšuľky, môže stať vyrovnaná bruneta, či z vášnivej čiernovlásky, umiernená blondínka. Preto treba pred zmenou farby svojich vlasov premýšľať nielen nad tým, či sa vám farba páči, ale aj nad tým, či sa hodí k vašej psychike. Rovnako, ako dokáže byť naša duša netolerantná k zmene farby vlasov, dokážu byť naši partneri netolerantní k zmene jej dĺžky. Možno aj to je dôvodom prečo praktické krátke strihy nosia zväčša úspešné managérky, ktoré sa s nikým o ničom neradia a medzi kolegami pôsobia trocha mužsky aj napriek perfektnému líčeniu. Dlhé vlasy zasa obľubujú krehké bytosti, ktoré sú radi pod ochrannými krídlami svojich partnerov. Isté však je, že móda nám v účesovej tvorbe dovoľuje úplne všetko. Rovnako „in“ sú chlapčenské strihy, ako bohaté prevzdušnené lokne. Veľmi dôležitá je farebnosť a kvalita strihu. Farby sú momentálne v móde výrazné, ale pri tom prirodzené. Veľmi obľúbené a to rovnako kaderníkmi, ako ženami sú rozličné melíry. Mnohokrát kontrastné – napríklad čierna s červenou... poprípade, pre staršie dámy, jemné tón v tóne. Strih by mal byť plastický a opticky by mal zväčšovať objem vlasov. Keďže z módy nikdy nevychádzajú rozličné vrkoče, drdoly a najmä na slávnostné príležitosti zložité spletence z vlasov. V tomto prípade sú zvýhodnené ženy s dlhými vlasmi. Tie však na druhej strane vyžadujú omnoho intenzívnejšiu starostlivosť. Pre zaneprázdnené ženy sú ideálne polokrátke a krátke účesy typu „umy a choď“. Snáď najväčšou výhodou súčasnej módy je to, že je „in“ vyzerať, že nemáte doma zrkadlo a je vám jedno ako pôsobíte. Zväčša kvôli takémuto nezávislému vzhľadu treba stráviť dve hodiny pred zrkadlom. Rozhodne je však táto voľba len pre ženy do tridsať rokov. Nechajte sa preto inšpirovať a navštívte kaderníka, aby vám urobil kvalitný strih. A nezabudnite, že aj prácu najlepšieho majstra nožníc treba minimálne raz za štvrť roka obnovovať.  


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!