lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ionizácia vlasom „helfne“

  Spracoval(a) : Stanislava Murínová
Dátum : 27.10.2005
späť
Späť

Poslať
 

Ionizácia je jav, ktorý sa v poslednej dobe veľmi efektívne využíval v kozmetických salónoch a v jaskyniach v rámci ozdravovní pre ľudí trpiacich dýchacími a kožnými ťažkosťami. Možno ionizáciu efektívne využiť aj pre zdravie a krásu vlasov? Začítajte sa, dámy, do tohto článku a dozviete sa viac.

Plus ničí, mínus pomáha
V knihách a na internete by sme našli definíciu, že ionizácia je chemická reakcia, pri ktorej sa molekula štiepi na menšie – kladne alebo záporne nabité – čiastočky, ktoré nazývame ióny. Zatiaľ čo kladný ión vplýva na naše telo skôr deštruktívne, záporný sa nášmu telu zíde ako soľ. Tak napríklad pri vlasoch kladné ióny narúšajú ochrannú vrstvu vlasu, dostávajú sa do jeho štruktúry a spôsobujú poškodenie vlasov. Výsledkom celého tohto procesu sú potom matné vlasy bez lesku, ktoré visia okolo pliec ako zmoknutá slama. Záporné ióny, naopak, podporujú zdravie vlasov. Ich funkcia je pri vlasoch presne opačná. Pri sušení vlhkých vlasov záporné ióny rozbíjajú molekuly vody na jednu pätinu ich pôvodnej veľkosti. Tak maličké molekuly vody potom dokážu lepšie preniknúť do každého vlasového kanálika a hydratovať vlas od stredu až k ochrannej vrstve vlasu, po celej jeho štruktúre.

Názor odborníka na ionizáciu
O sušiči vlasov s ionizátorom, ktorý zároveň suší vlasy, sa doteraz na Slovensku mohlo dámam aj mladým slečnám iba snívať. V krajinách západnej Európy a v Amerike si však už naň dievčatá a mladé ženy zvykli, považujú ho za neodmysliteľnú súčasť svojho skrášľovacieho rituálu a v žiadnom prípade sa ho nemienia vzdať. Prečo? Ako hovorí Michel Obadia, vlasový štylista zo salónu Pierre Michel v New Yourku, proces, ktorý prebieha v ionizátore a jeho okolí počas sušenia vlasov, je natoľko ozdravný, že vlasy vyzerajú už za krátky čas neporovnateľne krajšie a zdravšie. Hydratácia vlasu zvnútra, ktorú záporné ióny vyžarované z ionizátora počas sušenia spôsobujú, sa totiž prejavuje vyrovnaním zvráskavenej a narušenej ochrannej vrstvy vlasu. Vlasy sú po používaní ionizátora už z diaľky hladké, lesklejšie a zdravšie. Záporné ióny rozptyľované horúcim vzduchom ionizátora navyše zväčšujú objem vlasov a pomáhajú vlasom dlhšiu dobu držať svoj prirodzený tvar.

Prvý sušič s ionizátorom už aj na Slovensku
Dámy a slečny, nezúfajte. Konečne prichádza ionizátor aj k vám na Slovensko. Slovenská značka Orava si na svoje konto môže pripísať od vás toto malé, ale veľmi významné plus. Novinkou a hitom pre jesennú sezónu 2005 sa totiž stal sušič vlasov s ionizátorom ORAVA HD-404 Virgo. Cestičkou, ktorú do štruktúry vlasu prekliesnia záporné ióny, sa dostáva aj teplo. Cez vlasové kanáliky prechádza od ochrannej štruktúry vlasu až k jadru a bez narušenia štruktúry vlas vysušuje zvnútra smerom von. Po uschnutí vlasu v celej štruktúre ionizátor zacelí rez cez ochrannú pokožku vlasu, čím sa akoby vlas uzavrel. Je tak chránený pred negatívnymi vonkajšími vplyvmi. Pri sušení sa zároveň hydratujú aj vlasové korienky a vo výraznejšej miere sa prekrví pokožka hlavy. Sušič vlasov s ionizátorom ORAVA HD-404 Virgo je vybavený keramickou mriežkou. Tá na rozdiel od plastovej mriežky zabezpečuje homogénnejšie rozloženie tepla na miestach sušenia v okolí mriežky. Zároveň sa pri sušení horúcim vzduchom neprehrieva plast a do vlasov sa tak neuvoľňujú škodlivé látky. S dvomi nastaviteľnými rýchlosťami ventilátora a výkonom 1 600 W vám ionizátor značky ORAVA s objemovým difuzérom a prídavným nadstavcom v modernom matnom prevedení vysuší vlasy o 60 % rýchlejšie než bežné sušiče vlasov. Pri sušení navyše zahalí vaše vlasy ozdravujúcim vodopádom dobrej energie. Vyskúšate aj vy to, čo sa pre ženy v krajinách západnej Európy stalo užitočným štandardom?


Diskusia k článku:

Nechcem velmi rypat, ale nie je to nahodou tak, ze rozbitim molekuly (v tomto pripade H2O) sa tato rozpadne na atomy? Cize na vodik a kyslik? Ako sa moze molekula rozbit na patinu povodnej velkosti? Takze si mam nahradit slovo molekula slovom kvapka, nech to dava nejaky zmysel?
Neregistrovaný - ja, 27.10.2005 09:59
Taketo "male" prekleppy vedia clanok dost znedoverihodnit :) Aj ked to vyzera zaujimavo...
Neregistrovaný - , 26.1.2006 14:11
Ja mám doma tento sušič na vlasy a je veľmi dobrý. Naozaj sú vlasy potom lesklejšie a hebkejšie na dotyk. Tie predtým mi veľmi vysušovali vlasy, ktoré sa potom lámali a strácali lesk. Tento sušič odporúčam každému!
Neregistrovaný - Freya, 27.2.2006 20:08, Freya.Edris(`na`)pobox.sk
Zda sa mi, ze je tu zopar protireceni. Fenovanie vlas hydratuje od stredu von a na druhej strane ho vysusuje od stredu von. Tu su citacie z clanku: Tak maličké molekuly vody potom dokážu lepšie preniknúť do každého vlasového kanálika a hydratovať vlas od stredu až k ochrannej vrstve vlasu, po celej jeho štruktúre. (teplo) Cez vlasové kanáliky prechádza od ochrannej štruktúry vlasu až k jadru a bez narušenia štruktúry vlas vysušuje zvnútra smerom von. Pri sušení sa zároveň hydratujú aj vlasové korienky a vo výraznejšej miere sa prekrví pokožka hlavy. Ze by hydratovanie susením, to by som bral :o)))
Neregistrovaný - Miso, 16.3.2006 15:03
Vážení, skúste si zopakovať niektoré fyzikálne terminológie a princípy. Pre jednoduché porovnanie: klasické sušenie = zohrievanie vzduchu a teda "odparovaním" má skutočne "sušiaci" výsledok: voda sa jednoducho odparí. Pri ionizácii sa mínusové čiastočky penetrujú vo vlase a nadbytočná vlhkosť sa "rozpráši" do priestoru... zjednodušené vysvetlenie. Pre zaujímavosť: ionizácia sa využíva aj vo farbách a šampónoch ... nie len v žehličkách a fénoch.
Neregistrovaný - Oli, 17.9.2007 13:33
zakupila som si zehlicku na vlasy s funkciou ionizacnou,vlasy mam zehlit suche alebo vlhke,dakujem
Neregistrovaný - , 12.6.2009 22:32
A čo vznik ozónu?
Neregistrovaný - , 2.8.2010 11:23
Aj ja mam fen z ionizaciou je to uuuužastna vec! ODPORUčAm! Vlasy som mala na druhy den vždy mastne a teraz od kedy použivam fen z ionom moje vlasy su lesklejšie su hustejšie a nemastneju mi tak rýchlo!!!!
Neregistrovaný - simonlea, 13.12.2012 10:51, adakrempaska(`na`)gmail.com
To the lady.sk admin, Your posts are always well-referenced and credible.
Neregistrovaný - , 28.1.2023 01:04, olga.mcneal47(`na`)googlemail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!