lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Rosacea- keď sa pokožka červená

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 10.3.2008
späť
Späť

Poslať
 

Možno sa vám už stalo, že vaša pokožka sčervenela po tom, ako ste vypili niečo horúce, korenisté, prípadne po prechode z chladného prostredia do tepla.  Ak máte podobné príznaky častejšie, môže ísť o predispozíciu chronického kožného ochorenia „rosacea“, ktoré sa prejavuje náhlym alebo chronickým začervenaním pokožky, vriedkami a rozšírenými cievkami na tvári. Ojedinele sa môže vyskytovať aj na krku a hrudi. Červené škvrny a pupence sa objavujú spolu so štípaním alebo pálením. Vyskytuje sa u oboch pohlaví, u žien však tri krát častejšie ako u mužov, u tých má však ochorenie horší priebeh. Najčastejšie prepukne medzi 30-60 rokom života.

Spúšťačmi ochorenia sú alkohol, cigarety, štipľavé jedlá a káva, nadmerné vystavenie slnečnému žiareniu a naopak pobyt v chladnom a veternom prostredí. Pacienti preto negatívne reagujú na zimné počasie, keď sa presúvajú z vykúrených miestností do chladu. Tí, ktorých trápi toto ochorenie, reagujú začervenaním aj na rôznorodé zložky stravy. Často ho sprevádza aj iné kožné ochorenie a pleť pôsobí podobne ako pri postihnutí akné. Dôležitým faktorom je aj stres. Ak sa začervenanie objavuje následkom stresovej situácie, odporúča sa využívať techniky hĺbkového dýchania a relaxácie.

Liečba sa určuje podľa stupňa ochorenia. Odporúča sa upravenie stravy, vylúčenie alkoholu a cigariet. V chronických prípadoch sa predpisujú antibiotiká, retinoidy a liečba laserom. V niektorých prípadoch po liečbe príznaky ustúpia na trvalo, u niektorých pacientov je však dlhodobá. Posledné pokusy zistili, že stav ochorenia sa zlepšuje ak sa podávajú vitamíny B a nízke dávky zinku ako doplnok stravy. Prejavy sa dajú čiastočne potlačiť používaním mejkapu  so zelenými pigmentmi. U mužov sa ochorenie komplikuje po holení žiletkou, čím sa pokožka ešte viac podráždi. Odhaduje sa, že ochorením trpí až 45 miliónov ľudí na svete, medzi nimi je napríklad aj Bill Clinton a prejavila sa aj u princeznej  Diany.

 


Diskusia k článku:

hmmmm ale ak sa predpisuju antibiotika, to svedci o jednom, je tom bakterialna nakaza. V clanku nie je napisane aky typ bakterie sposobuje toto ochorenie, alebo ide o sekundarnu infekciu? Pretoze zjedenie korenisteho jedla a nasledne zacervenanie pokozky je iny nechanizmus. Ak je tam viac faktorov, treba ich v clanku popisat v logickom slede.
Neregistrovaný - gant, 10.3.2008 16:27
Aj ja trpim rosaceou a pred par rokmi som bola u jedného kožného špecialistu, ktorý mi LUPOU prezrel tvár a zistil mi že rosaceu mi zhoršujú roztoče. Napisal mi recept na špecialny krém, ktorý vyrobili v lekárni / ja žial, som si neopísala zloženie / - a tento krém mi neskutočne pomohol. A druhý žial - tento kožný lekár odišiel do zahraničia a odvtedy hľadám na rosaceu taký krém, ktorý má v sebe aj niečo proti roztočom. Na internete som zistila, že Ruboril bol aj s protiroztočovou zložkou, ale žial nikde ho nedostať a nič ine som nezistila. Bola som u viacerých kožných lekárov, ale zakaždým skonštatovali, že je to rosacea a doporučujú bežne dostupné krémy voči rosacei, ktoré majú minimalny efekt. Som z toho dosť nešťastná, pretože s mojou červenou tvarou pôsobím ako dobrý alkoholik, hoci napr. červenú tvar mi vyvola napriklad 5 minút jazdy autom keď svieti prudké slnko - a keď vypijem 3 pohariky šampusu, tak tvar nemám červenú. Inač súhlasím s gant-om.
Neregistrovaný - Lelo, 10.3.2008 17:29, bruno17(`na`)post.sk
lelo,ruboril maju u nas v lekarni na ndlhych dieloch ja som nedavno kupila manzelovi stoji 460 sk
Neregistrovaný - melita, 12.3.2008 09:47
Ale ten, ktorý má protiroztočovú zložku? Ten veru neviem zohnať, inač ruboril na rosaceu bežne kupujem. Pozri sa prosím ťa, či má aj tú protiroztočovú zložku.Vopred ďakujem.
Neregistrovaný - Lelo, 12.3.2008 13:13
dobre,pozrem
Neregistrovaný - melita, 18.3.2008 10:24
caute,som cerstva pacientka s rosaceou faicei prvy priznak bol desivy skoncila som v nemocnici.Lekari mi oznamili, ze hlavna pricina bola dlhodobejsia liecba kortikoidnymi mastami, ktorymi mi moja kozna lekarka liecila drobne vysypy na tvari.Nakoniec som sa tak strasne zafarbila az do fialova a opuchla som.Teraz mi dali Entizol liek ,pretoze mast metronidazol mi robila zle znova som sa vysypala.Svrbi ma cela tvar, ale vyrazky zmizli.Som zvedava ako to bude pokracovat. Som z toho nestasna, ked viem ze sa to neda uplne vyliecit i ked na svete su aj horsie veci.Viem ze bude moj zivot teraz obmedzeny vo viacerych smeroch,ale snazim sa s tym ako-tak zmierit.Ak mate niake dobre rady urcite aj vacsie skusenosti s touto chorobou odpiste prosim.d
Neregistrovaný - daga, 21.3.2008 21:43
ten s protiroztocovou zlozkou sa vola metro ruboril ale tiez ho neviem zohnat len som o tom cital na internete
Neregistrovaný - danny, 12.9.2008 19:59
Dobrý deň neviem či mám rosaceus mám to len na nose a už mi to prechádza aj na líca.Nikto mi nevie pomoct ani kožný doktori. Použivala som snád všetko možné no nič mi nepomáha.Objavuje sa mi to len cez zimu a naozaj posobím ako alkoholik. Velmi Vás prosím ak máte nejake rady alebo skúsenosti napíšte prosím velmi pekne dakujem
Neregistrovaný - Zuzana, 10.1.2009 16:24
Ahojte chcela by som sa spýtat ten krém metro ruboril ste už vyskúšali? Napíšte prosím o tom kréme ak ho má niekto vyskúšaný. Budem velmi vdačná aj ja mám rosacea. A dá sa kúpit aj v lekárni? A čo by mi tak mohlo ešte pomoct? Som velmi zúfalá a budem velmi rada ak mi napíšete. Ešte raz vam velmi pekne dakujem
Neregistrovaný - Alica, 3.2.2009 09:07
Ak sa rozšírené cievky na tvári odstránia laserom, je to trvalé? A koľko taký zákrok stojí?
Neregistrovaný - Alena, 10.3.2009 20:12
ja trpim rosaceou asi dva roky mam uz sice viac ako pätdesiat rokov,ale tiez ma to trapi.Vyskusala som uz vsetko mozne, antibiotika maste kremy.nic nepomaha.teraz momentalne mam velmi cerveny a bolavy nos. Vcera som si u nas vo ZVOLENE v lekarni objednala Metro Ruboril a dnes mi ho uz dali.Uvidim ci mi pomôze.Dali mi k tomu aj cistiacu vodu Aqua Ruboril a to so zlavou.
Neregistrovaný - Maja 31.03.2009 , 18.32, 31.3.2009 18:34
Používam metro Ruboril mne však je prisilný.Pokožku mám na jednom mieste červenú a páli.Čo som nemala.Dnes ho vyraďujem.Pozor na krémy sú viaceré druhy.Popritom beriem vitamín B-forte,zinok 2*25mg,Duovit-minerály.Pomáha aj pitie Cmaru.Čiastočne znesiem aj Prírodnú kozmetiku Laveru Neutrálny tvárovýfluid pož.pri Alergiách (Neurodernitídach) ako homeopatické udržiavanie.pri daľšej kontrole sa chcem nastaviť na ant.preliečenie.Makeup nepoužívam.Držím palce.
Neregistrovaný - Sima, 8.4.2009 18:11
Ja som sa diagnózu dozvedela pred mesiacom a lekárka mi predpísala entizol, hormonálnu masť a ešte si dávam obklady z adrenalínových injekcií. Mám ružu na brade a poprosím o radu, či môžem používať krém Ruboril aj bez predpisu lekára. Inak som z toho nešťastná, pretože nikdy som nemala problémy s pleťou, ani v puberte. Objavilo sa to z večera do rána. Môže byť spúšťačom tejto choroby napríklad ženská operácia a s tým spojený stres? Budem vďačná, ak mi niekto poradí.
Neregistrovaný - eva, 9.4.2009 20:25
tiež mam ten problem,ale hormonalne mastičky ti asi nepomôžu,väčšina sa na to stažuje,ja som mala ruborilale teraz používam metroruboril pomáha ovela lepsie,davala som si obklady z dubovej kôry,pijem detoxikačné čaje a napoje z aloe,tiež som nezniesla žiadny krém na tvary,teraz už použivem metroruboril večer a cez deň použijem viackrat gel z aloevera na tvar zatial sa mi takto dari liečiť tvar
Neregistrovaný - gigi, 11.4.2009 10:49
skuste octanovu mast. Po tyzdni som bol ako vymeneny. No najprv ju vyskusajte napr. na cele, ci nebudete reagovat alergicky. Ja si ju davam aj na spodne viecka,zapal ustupil doslova z noci do rana.
Neregistrovaný - miro, 12.4.2009 20:56
je smiesne ak medicina v 21 storoci povie ze pricina rosacei je neznama a neliecitelna. Uzil som si s touto chorobou trojrocne peklo, urobila poriadny skrt mojim hudobnickym planom. A to som nikdy nepil, nefajcil, neprejedal sa pikantnymi nezmyslami ani nikto v rodine to nemal. V skole sa mi smiali ze mam plet ako baba. No zoparkrat som sa spalil na slnku a objavili sa zilky na nose a pod ocami. Kazdy laserovy zasah to len zhorsil, tie teplotne narazy akoby vydrazdili na povrch dalsie cievy a cervene flaky..lekari ma len zmykali z penazi.Nakoniec ma dali dokopy v ustave lek kozmetiky na Tematinskej,MUDr. Vrabec, ked tam zaviedli Benelift total.Nie je sice urceny na rosaceu ale na vrasky a pigment, no ak sa zvoli dostatocna hlbka zasahu, odpali aj cievky.Zacal som doslova novy zivot. No upopozornujem, je to masaker, tvar vam preoraju tisickami laserovych lucov a musite odist taxikom a lezat doma tak tyzden.Odvtedy len docistujem detaily cievnym laserom bodovym, pozrite si na google video Dornier laser. Pozor na neschopnych lekarov, mozu vas doviest az na dno zufalstva.Odporucam MUDr Vrabca a MUDr Sochorovu Csc. su ludski a skveli znalci.
Neregistrovaný - Roman, 12.4.2009 21:24
oprava, pozri www.dornier.com
Neregistrovaný - Roman, 12.4.2009 22:33
Prosim vas, lerkari klamu...pristroje za miliony a ziadne vysledky. S cim ste sa narodili, s tym musite zit, neexistuje ztiadna medicina, len koipa premudrelych kecov a lekari? Zlodeji
Neregistrovaný - Eva, 20.4.2009 21:13
uz to bude mesiac co som pisala svoj prispevok,teda mesiac co uzivam opakovane antibiotika , Entizol a hlavne Metro ruboril.Rano sa zobudim ako pekna labut,okrem nosa je vsetko v poriadku, vôbec nevidiet ze mam nejaku rosaceu, ale popoludni okolo 16 hodiny sa to zacne .Ocerveniem ako paprika, cela tvar mi hori,stipe ma a som zase ako skarede kacatko.Nechapem to.DRZIM DIETU,alkohol som nikdy nepila,nepijem uz ani kavu.Dnes som sa dozvedela,ze aj lieky,ktore beriem na vysoky tlak,maju na to vplyv,lebo rozsiruju cievy.tak tera z uz naozaj neviem co s tym.
Neregistrovaný - maja, 27.4.2009 20:32
Ahojte spolurpitelia rosaceou. Mne sa objavili priznaky rosacei ked som zacala uzivat hormonalnu antikoncepciu. Celkovo sa mi zhorsil zdravotny stav. Po jej vysadeni mi priznaky ciastocne ustupili, ale aj tak sa ochorenia uplne zbavit nemozem.Je to z mojho pohladu ochorenie ciev a antikoncepcia posobi na cievy nie najlepsie a asi preto tymto ochorenim trpi podstatne viac zien. Mile damy, prosim odpovedzte na moj prispevok vasu skusenost s kombinaciou rosacea a hormonalna antikoncepcia.Dakujem.
Neregistrovaný - jolika, 6.6.2009 09:52
antikoncepciu uzivam uz16r a roseacea sa u mna objavila asi pred rokom,takze si myslim ze s jej uzivanim to nema nic spolocne,tvar mam uz konecne cistu dufam ze to tak aj zostane
Neregistrovaný - , 7.6.2009 14:15
rosaceou trpím,už asi 5 rokov.Lekári ma zle liečili, dostala som to pri mori a liečili to ako alergiu.Nepijem,nefajčím, bez kávy,používam len morskú soľ.3 roky len same mastičky
Neregistrovaný - , 6.7.2009 16:30
ahojte všetci aj ja trpím rosaceou už dlho a už neviem čo sňou celý nos mám červený a to aj v lete či aj v zime poradte mi čo stým už som aj zúfalá stoho.
Neregistrovaný - , 7.7.2009 09:24
Nefajčím, nepijem, nechodím na ostré slnko, ani k moru,mám rada chlad. Liečim sa na cukrovku II. typu tabletkami, čiže nie veľmi silnú. Udržujem si tabletkami aj krvný tlak. Večerné sčervenanie pleti som si všimla pred 10 rokmi.Teraz mám už dlhšie aj vyrážky so seboreou. Pomáhal mi roky hormonálny krém Beloderm. Vraj je škodlivý pri dlhodobom užívani. Odkedy ho vyrába domáci výrobca, pomáha veľmi málo. Ale keď ho nepoužívam, začne ma neznesiteľne bolestivo svrbieť tvár a nos. Permanentne mi slzia oči. Bola som u kožnej lekárky, poslala ma k 4 ďaľším lekárom na elementárne vyšetrenie, ktoré mám už dávno za sebou. A povedala, že to sa dá liečiť len " na blint" antibiotikami. Tak ďakujem tejto stránke, že sa môžem podozvedať od spolutrpiteľov aspoň na to, čo mi je. Carolyn
Neregistrovaný - , 7.7.2009 15:09
ahojte, mam podobny problem s cervenajucou sa pokozkou.Trva to uz niekolko rokov a do dnesneho dna som vyskusala vselico! Nie je to prijemne, no z mojej skusenosti sa mi do dnesneho dna osvedcil Ruboril a odporucili mi k nemu aj cistiacu vodu, ktoru pouzivam aj ako odlicovac. Ked ma tvar pali, upokoji trochu palive pocity. Teraz mi moj lekar odporucil na leto novinku, ruboril expert s ochrannym faktorom spf 50+ a naozaj citim prijemnu zmenu, je jemny a bola som prekvapena ma aj jemne korekcne vlastnosti, pekne mi cez den nenapadne prekryva tu kozu na tvari, ktoru som pomaly zacala nenavidiet! maju k tomu aj nejaky expert S vraj na senzitivnu a citlivu pokozku. zohnala som to v Auparku v Ba. Ten ale skusim tiez.. uvidim reakciu pozrela som si stranku ich firmy na nete a je tam toho uz viac. Dufam, ze aspon zcasti nebudem ako rak!
Neregistrovaný - Denda, 9.7.2009 20:55
Ahojte.Uz to mam ale 10 rokov.Niekedy sa nemôžem ani pozriet do zrkadla.Asi tak pred mesiacom som zaregistroval v televizíí,že češi vymysleli neviem ci krem alebo tabletky,ale ma to byt na rosaceu a na akne.Ma to aj ošetrovať kožu.Vyrabať to maju Američania a malo by sa to dostať na trh v buducom roku.Nestihol som si zapamätať nazov .ale posledna bola čislica bud 9 alebo 6.Nemyslite na chorobu,lebo čim viac na nu budete mysliet tym to bude horsie.Mirec
Neregistrovaný - , 16.7.2009 18:32
Ahojte, ako tu čítam, nie som jediná, kto sa desil pozrieť na seba do zrkadla a utekal pred foťákom. Touto chorobou trpím 12 rokov, ja som ju dostala zo stresov. Najprv to nebolo nič hrozné, dalo sa to držať pod kontrolou, ale potom, čo sa stala tragédia u nás v rodine, to u mňa nabralo veľmi silný spád. Nezaberali ani lieky, ani masti, tekutý púder, možno trošku Jasish. Potom som išla na predoperačné vyšetrenie na očné a tam očiarka poradila laserovú operáciu tváre. Prvú som podstúpila začiatkom mája, druhú začiatkom júna. Môžem povedať, že teraz neviem od zrkadla oči odtrhnúť - som úplne iný človek. Ešte ma čakajú dva zákroky tváre začiatkom zimy, ale môžem odporučiť každému. A to som bola jeden z najhorších prípadov pána doktora - bola som až fialová. Každý zákrok ma stál 100 eur a prvá konzultácia 13 eur. Ale to asi závisí od kliniky a mesta. Takže dámy a páni, nehádžte flintu do žita, nádej tu je!
Neregistrovaný - tinushka, 13.8.2009 12:49, podobinova(`na`)gmail.com
pre thinusku - prosím, kde ti robili laserový zákrok, napísala si iba koľko to stálo, ďakujem za odpoveď
Neregistrovaný - jana, 15.10.2009 21:58, j.spackova(`na`)pobox.sk
Zdravim vsetkych, ja mam stale vyrazne zilky okolo nosa, permanentne, nic to nevyvolava su tam stale, skor sa to zhorsuje a pribudaju. po akomkolvek kreme ma pali tvar, vyzeram ako by som mala permanentne nadchu, nejde to zatriet ziadnym make- upom, mam bielu az priesvitnu plet a velmi mi presvitaju zilky a kedze mam suchu plet, velmi suchu, vsetky zakryvacie prostriedky mi ostavaju nepekne v poroch a plet posobi sucho, pouzivala som krem DR. HOJ, na rozsirene zilky, najprv po nom velmi stipe tvar, ale potom sa to ukludni a tvar nie je tak cervena, ale len na par hodin. tiez uz som uvazovala o laseru, ale pritom aku mam jemnu a tenku pokozku a ostavaju mi jazvy sa obavam, aby to nebolo este horsie. planujem vyskusat kosmetiku ISIS alebo BIODERMA
Neregistrovaný - jana, 30.10.2009 09:02, smix(`na`)seznam.cz
mne osobne pomáha Bioderma AR krém a používam aj make up od Vichy, nakoľko ten výborne prekrýva ale len jeden druh make upu od Vichy, ostatné mi robili pleť suchšou, boli vidieť nepekné šupinky. Mám 29 rokov a rosaceu mi diagnostikovala pred vyše rokom, po tom čo sa mi narodila dcéra. Sú obdobia kedy nemám s tým najmenší problém ale najhoršie je to v zime, keď prechádzam z tepla do chladu, vykúrené miestnosti sú doslova hrozbou - vtedy som červená ako paprika a viete čo mi vtedy pomáha? termálna voda v sprayi
Neregistrovaný - , 21.11.2009 19:22
ahojte, rosaceu mám už asi 10 rokov,ale taký stav ako mám teraz som ešte nemala, celú tvár samá vyrážka. vyrážky sú červeneé a s tekutinou, pokožka ma svrbí a páli, bez "masky" by som nemohla ani nos vystrčiť.Lekárka mi dala atb.+ entizol tbl, a za tým sa to ešte zhoršilo, budím sa na pálenie a svrbenie aj v noci.Skúsim vaše rady:obklady z dubovej kôry a skúsim kúpiť Metroruboril.Som z toho nešťastná skúsim vynechať aj kávu a budem čakať...
Neregistrovaný - Maja, 15.4.2010 08:50
ahojte, na rosaceu už trpím 13 rokov, takisto som sa stretla asi s nesprávnymi liekmi. Vyskúšala som lekárkou predpísané bylinné obklady, mastičky, po čase sa to vrátilo. Zistila som, že mi tiež vadí striedanie teplôt v zime, slnenie, takže myslím na silnejšiu ochranu pred slnkom, pod makeup si dávam vyšší faktor,na jar 30-ku,s pribúdajúcim slnkom 50-ku.Rosacea sa objavila po pôrode v dosť stresovom období.Vyskúšala som laser, výsledok bol perfektný( v marci) ale po prvom lete sa to začalo odznova. Že vraj to treba robiť buď po zime, alebo pred ňou a stálo to dosť.momentálne si pomáham sama: ak cítim silné podráždenie až svrbenie. ihneď to zastavujem dithiademom, alebo iným antihistaminikom, dávam si pozor na dráždiacu stravu, nakoľko som zistila, čo mi to vie spustiť.Bývala som z toho na nervy,dnes to riešim pokojnejšie. Veľa šťastia!
Neregistrovaný - , 1.5.2010 09:02
Ahojte,na rosaceu trpím už niekoľko rokov,žiadne antibiotiká ani lieky mi nepomohli, ale treba upraviť životný štýl, stravu a používať aj kozmetiku, ktorá to nebude dráždiť.Ja som našla konečne niečo, čo mi vyhovuje.Používam Dado Sens ProBalance sériu, čistá prírodná kozmetika bez chémie a keď začervenám tak si dám ProBalance akut,ktorý mi stiahne začervenanie a pálenie. je na to určený! Vrelo odporúčam. www.assay.sk
Neregistrovaný - , 21.6.2010 13:34
Ahojte. Pozorne som si prečítala Vašu diskusiu. Práve bola u mňa sesternica s podobným problémom. Vyzerala chúďa ako alkoholik s červeným nosom. Urobila jej jednu procedúru s galvanikom kde bolo vidieť ihneď viditeľné zlepšenie. Avšak to musí opakovať a pridať i doplnky výživy. Ak máte záujem to vyskúšať, prípadne poradiť nech sa páči. astasia@azet.sk
Neregistrovaný - Nasta, 15.8.2010 17:48, astasia(`na`)azet.sk
ahojte, som veľmi rada Vaším príspevkom. červeným a šupinkavým nosom trpím cca 3 roky. kožná lekárka mi v tomto smere takmer vobec neporadila....až teraz keď som bola na kozmetike - tak mi kozmetička poradila, že si mám zohnať niečo v lekárni na toto ochorenie - rosaceu. v lekárni mi odporučili krém od Biodermy - Sensibio DS. používam ho zatiaľ len týždeň, no šupinky už pomaly miznú. Uvidím ako zaberie a keď nie tak určite skúsim prípravky Vami doporučované...
Neregistrovaný - nathalie3333, 20.8.2010 14:17, nathalie3333(`na`)azet.sk
ahojte rosaceu my zistili teraz v lete pouzivala som kem rozex a pomohol my.krem od biodermy pouzivam tiezale aj z tonovacim efektom a zatial je to ok.odporucam
Neregistrovaný - , 25.8.2010 21:56
Ahojte,na rosaceu trpím rok,stalo sa mi to hneď ako som zostala tehotná.Mám to na lícach,čele a na nose.Je to hrozné,hlavne večer ma páli skoro celá tvár.Cez leto som si to bola dať odstrániť v Bratislave laserom,zákrok mi robili 2x,zaplatila som 500 euro a po 3 mesiacoch sa mi to vrátilo.Takže neviem čo ďalej,keď nepomohol ani laser,zbytočne ma ošklbali o toľko peňazí.Som neštastná,mám iba 30 rokov,a takú tvár,že sa na seba nemôžem pozerať.Prosím poraďte mi.
Neregistrovaný - , 8.10.2010 19:02
Ahojte, neviem či trpím rosaceou, ale mám často červenú tvár a hlavne nos je to v zime pri prechode do teplej miestnosti doslova horím. Ale to svrbenie nepociťujem tak neviem či to je rosacea. Chcela som vyskúšať leaser ale teraz neviem či to má vôbec význam. Radšej by som skúsila tu novú česku masť čo išla v reklame ale nedozvedela som sa názov iba, že končí na nejaké číslo a bude v predaji až 2011. Som veĺmi nešťastná poraďte. Ďakujem.
Neregistrovaný - , 22.10.2010 08:44
Ten krem sa vola Pyratine XR a dostat ho v Cechach
Neregistrovaný - , 31.10.2010 12:30
Dobry ..., ako si citam vase prispevky, nemozem najst nejaku spojitost s priebehom ochorenia, ktorym trpi moja mama uz tri roky. Je lekarka a je presvedcena o svojej diagnoze, ale v tom pripade jej ziaden lekar nedal jasne informacie, pretoze vraj ide o nepreskumany jav, ktory sa nelieci ani antibiotikami ani vitaminmi a nejde len o kozne prejavy. Ako hlavnu pricinu pripisuju dlhodobemu posobeniu amalganu v zubnych plombach a prienik do krvi... Mamina uz dva roky drzi drasticku dietu: len ryza a biely jogurt,musi sa vyhybat aj aromatickym latkam, dokonca aj vona kavy jej stav zhorsila... nesmie ist von za slnka, dazda ani sumraku a denne dezinfikuje byt niekolkokrat... Obava sa, ze je to aj nakazlive pre blizkych...
Neregistrovaný - , 1.11.2010 17:41
Ahojte, na rosaceu trpím pár rokov, vlani som už musela navštíviť aj kožnú lekárku, užívala som tab.entizol a mastičky s ichtamolom a metronidazolom.Lekárka mi odporučila užívať aj probiotiká (dophilus super) a do dvoch mesiacov som bola vyliečená. Vrátilo sa to opäť po lete v menšom rozsahu a vyliečila som ju masťami s ichtamolom (drMuller masť s bielym ichtamolom) a kozmetikou ISIS - krémy METRORUBORIL a RUBORILexpert, špeciálne na rosaceu.Dá sa objednať v lekárni (bežne ich asi nemávajú) Odporúčam sú účinné, mne zabrali do mesiaca.
Neregistrovaný - Jana, 26.11.2010 15:33
Dobrý deň tiež trpím na rosaceu už 10 rokov, vyskúšala som už takmer všetko ale bez úspechu. Chcem sa spýtat či niekto vyskúšal ten spomínaný krém na rosaceu PYRATINE XR ak áno prosím napíšte ako ste boli s ním spokojní. Dakujem
Neregistrovaný - Viera, 8.12.2010 12:46
Takisto mi bola zistena Rosacea. Som prekvapena informaciou, ze pani v jednom z prispevkov pise, ze berie lieky na vysoky tlak, co je aj moj pripad. A vlastne zhruba odvtedy je mozne datovat zaciatok mojich problemov s pletou, lebo predtym som ju mala peknucku ako alabaster. Lenze tie lieky na znizenie tlaku brat musim. Takze teraz je potrebne "zachranovat" plet a snazit sa jej nejako pomoct.... Vie mi niekto poradit, ake dalsie vitaminy davky vitaminov su priaznive na potlacenie prejavo rosacey ? Dakujem pekne.
Neregistrovaný - MARIA, 7.5.2011 02:03, mfratricova(`na`)hotmail.com
ja sa liecim na rosaceu uz 15 rokov zial bez zlepsenia presla som kompletnym alergologickym vysetrenim a inymi za tie roky a nic nepomaha s pribudajucimi rokmi sa to len zhorsuje
Neregistrovaný - , 8.11.2011 12:11
Rosacea - v prvom rade vysetrenie na helicobactera - ten vyvolava rosaceu,ak helicobacter je pozitivny po jeho vylieceni je rosacea prec:-) V druhom pripade velmi ucinny na rosaceu je pripravok la roche posay rosaliac AR intense - je to intenzivne serum. Postup: vecerne odlicenie - cistiace mlieko avene proti zacervenaniu,micelarna voda avene proti zacervenaniu a nasledne la roche posay serum.Ranna starostlivost: micelarna voda, krem avene proti zacervenaniu s UV, popr. krem s la roche posay s UV a nasledne na zacervenane miesta serum la roche posay AR. Neskutocne zlepsenie pleti,priam vymiznutie rosacey,pocitov palenia a navalov horucav do tvare.
Neregistrovaný - andy, 9.3.2012 08:44
liečim sa na rosadeu už 15 rokov,neúspešne po šiestich kožných lekároch a kompletnom vyšetrení infektologickom,alergologickom ,helicobacter,stery,a už si ani nespomeniem čo všetko ma zastavila na ulici jedna pani a pýtala sa ma či mám vyšetrené mandle ona vraj mala takýto problém 3 roky a potom jej kožná lekárka v rámci hľadania fokusov v tele navrhla stery z mandlí.Našli jej hemolytického streptokoka dala von mandle a bolo po probléme.Absolvovala som túto lekárku a môžem povedať že veľká snaha nájsť príčinu s takým odhodlaným prístupom som sa nestretla u tých predošlých šiestich ani náhodou.A môj nález takisto pozitívny na hemolytického streptokoka.Tak sa pripravujem na vybratie mandlí,po toľkých rokoch kožný ani neuvažoval o liečbe atb,hned navrhol vybratie.Ešte podotknem že v živote som nemala problém s mandľami,ani raz v živote angína alebo bolesti hrdla tak nechápem.Uvidím ako to dopadne po zákroku dám príspevok,ale to je asi moja posledná nádej z tejto mizérie.
Neregistrovaný - , 10.7.2012 11:50
operácia mandlí absolvovaná a po polroku čakania na zlepšenie velké sklamanie,nič sa nezlepšilo.
Neregistrovaný - , 21.2.2013 20:55
Každý večer mi zčervenie tvár, v poslednom čase sú dokonca viditeľné žilky, mám pocit sťahujúcej pokožky a cítim páľavu. Bola som u kožnej lékárky, predpísala mi Elocom. Zo začiatku sa mi zdalo, že tvár sa mi ukľudnila, no teraz niekedy i ráno som červená, fľakatá...neviem, či má zmysel začať chodiť po lekároch alebo postupne skúšať krémy, ktoré odporúčate?
Neregistrovaný - , 7.4.2013 23:10
Vyskusajte pripravok od firmy Zenmed!!...je to z USA..ale je fakt vyborny..ja mam s tym problem uz asi 7 rokov..a produkty od nich su neskutocne..pouzivam iba dva..a to Gentle Cleansing cream.a suport serum...a robi to zazraky...
Neregistrovaný - dana, 14.4.2013 14:52
ja netusim ci to mam ale tvar mam v jednom kuse cervenu.mam to vzdy ked sa hambim, kej je mi zima ci teplo, proste stale
Neregistrovaný - petra, 6.10.2013 18:39
Ja mám takéto príznaky: z ničoho nič sa mi vyhodia drobné vyrážky naplnené tekutinou, začína to od spodnej časti líc na sánke, zrazu sa v priebehu hodiny objavia vyrážky na celých lícach, svrbí to a sčervenie mi tvár. Niekedy mi sčervenie tvár bez vyrážok, nesvrbí len horí. Je toto prosím rosacea? Prosím o odpoveď ak máte niečo podobné...
Neregistrovaný - Mila, 6.10.2013 19:36
žiadne kremy vam nepomožu treba ist na leaserovy zakrok 1 OPERACia 70eur treba 6-8-10 operacii takže asi tak
Neregistrovaný - ventyl, 22.10.2013 18:47, flask(`na`)azet.sk
Dana, akým spôsobom si zabezpečujete spomínané prípravky americkej firmy Zenmed?
Neregistrovaný - , 28.10.2013 20:10
Dobrý deň má tu niekot skúsenosti s laserovým zákrokom? pomáha to?
Neregistrovaný - rudy5, 13.11.2013 16:24, drblik.m(`na`)azet.sk
Pozdravujem všetkých spolutrpiacich, síce som ešte nebola u kožnej, ale myslím si, že asi mám tiež rozaceu :-( Očerveniem (hlavne na lícach - vyzerám ako Marfuša z Mrázika)po horúcom jedle, po štipľavom alebo alkohole ani nehovorím, tak sa to snažím vynechávať, v zime sa to zhoršuje, stačí mi pár minút cvičiť a potom som červená celý deň. Tie červené miesta na lícach mám suchšie a pália ma, snažila som sa to riešiť výživnými krémami, ale nič, je niečo nové v tejto oblasti? Ten ruboril je voľne predajný alebo je na recept? Najprv by som sa radšej skúsila vyliečiť sama, kým sa vyberiem ku kožnej... Vďaka za rady :-)
Neregistrovaný - mortisija, 11.11.2014 19:37, mortisija(`na`)azet.sk
Lieh entizol 1%, rozex krem, a krem belobaza.to vzdy zabralo.a samozrejme ziadny alkohol, cigarety
Neregistrovaný - Ondrej, 12.11.2015 17:10, Seon(`na`)atlas.sk
Uz to tu v diskusii niekto pisal tak pomimo, ze po probiotikach sa vyliecil. Kedze vacsina koznych ochoreni vraj odzrkadluje stav criev, nasadil som pitie domaceho kefiru (vyrobeny z domaceho mlieka pomocou kefirovych zrn) a myslim, ze toto mi pomohlo.. Ak si spravne spominam, tak crevnu mikrofloru si clovek vie 'prerobit' za 14 dni .. tak mozete vyskusat :)
Neregistrovaný - MM, 13.5.2016 14:35, mm(`na`)gmail.com
A samozrejme 'bezne' rady ako minimalizovat stres, tazke jedla, dopriat si dostatok odpocinku a spanku, vela zivej stravy (cerstve ovocie, zelenina), odpustit si a mat sa rad :) Moze sa to zdat ako prilis jednoduche riesenie, ale ono take casto byva :)
Neregistrovaný - MM, 14.6.2016 13:18, mm(`na`)gmail.com
Hello YOU NEED QUALITY VISITORS FOR YOUR: lady.sk ? We Provide Website Traffic 100% safe for your site, from Search Engines or Social Media Sites from any country you want. With this traffic, you can boost ranking in SERP, SEO, profit from CPM CLAIM YOUR 24 HOURS FREE TEST HERE=> ventfara@mail.com Thanks, Venetta Calabrese
Neregistrovaný - , 11.4.2021 02:47, calabrese.venetta(`na`)outlook.com
Hello lady.sk BUY CERTIFIED PROTECTIVE MASKS & MASK CHAINS BRINE MED CARE offers TOP quality at attractive prices, we deliver to companies and private customers. Visit our website: - www.brineshop.ch for Switzerland - www.brineshop.de for Europe Companies can request a special offer at med@brine.ch The .BRINE team looks forward to hearing from you Thanks, Celesta Lording If you no longer wish to hear from us, please reply me.
Neregistrovaný - , 23.5.2021 23:29, lording.celesta71(`na`)hotmail.com
Hello YOU NEED QUALITY VISITORS FOR YOUR: lady.sk ? We Provide Website Traffic 100% safe for your site, from Search Engines or Social Media Sites from any country you want. With this traffic, you can boost ranking in SERP, SEO, profit from CPM CLAIM YOUR 24 HOURS FREE TEST HERE=> ventfara@mail.com Thanks, Todd Munger
Neregistrovaný - , 5.6.2021 12:24, munger.todd(`na`)gmail.com
Hello YOU NEED HELP TO BUILD SEO BACKLINKS FOR: lady.sk ? WE SELL HIGH-QUALITY DOFOLLOW POWERFUL BACKLINKS WITH HIGH DOMAIN AUTHORITY, PA, TF, CF... ► Rank Higher In Google (google backlinks, DoFollow backlinks, SEO DoFollow backlinks) ► Rank Higher Video in Youtube & Google (youtube backlinks, video backlinks, video embedded) ► Rank Higher GMB In Google Maps (Google maps backlinks, GMB maps backlinks, GMB embedded, NAP embedded) ► Rank Higher Images In Google (google images backlinks, google backlinks) You Can Increase Traffic to your websites which will lead to a higher number of customers and much more sales for you. If You Are Interested, I'm waiting for your response here => seosubmitter@mail.com Thanks, Marisol Carpenter
Neregistrovaný - , 15.6.2021 13:30, carpenter.marisol61(`na`)msn.com
That is an efficient idea Specifically to those fresh new into the blogosphere. Transient but extremely specific facts… Many many thanks for sharing this a person. A necessity read post!
Neregistrovaný - , 20.9.2021 09:13, kyngdon.finley22(`na`)hotmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!