lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Tradičná čínska medicína na Slovensku 4

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 21.6.2001
späť
Späť

Poslať
 

Mimochodom Dr. Subotič, aj obe asistentky, ktoré boli najskôr jeho pacientkami a pod vplyvom zážitku z vyliečenia z veľmi závažných ochorení sa stali jeho pomocníčkami a rozhodli sa pomáhať pri návrate ľudí k plnohodnotnému životu, vyzerajú o desať rokov mladšie ako v skutočnosti sú. To vraj čaká všetkých, ktorí sa podrobia liečbe v centre tradičnej medicíny. Ale zázraky sa tam nedejú. Niekedy sa síce popasuje víťazne aj s najťažšími ochoreniami, inokedy tento boj prehrá, ale dokáže pacientovi zaručiť čo najkvalitnejší priebeh života počas choroby a bezbolestný stav. Starší pacient ktorý už nemá šancu vyliečiť sa z neskoro diagnostikovaného Parkinsona, odchádzal s tým, že sa vie sám o seba postarať. Kým neprišiel do tohoto centra, bol len ležiaca a trasúca sa troska.
Ďalšia pacientka je napojená na prístroj AMT, ktorý je výborným pomocníkom pri liečbe žalúdočných vredov. Po desiatich sedeniach nezostane po ňom ani jazva.
Čo sa najlepšie lieči spôsobom tradičnej čínskej medicíny? Bolesti kostí, medzirebrová neuralgia, ischias, zápal trojklanného nervu, migréna, tenisový lakeť, žalúdočné vredy, gastritída, chronická pankreatitída, hepatitída, žlčníková kolika, žlčové kamene, bronchitída, astma a iné pľúcne ochorenia, vysoký krvný tlak, nízky tlak, angína pectoris, zápal žíl, zápal kŕčových žíl,problémy s menštruáciou, patologické klimaktérium, zápal maternice, zápal vaječníkov, zápal močového mechúra a prostaty, impotencia, ľadvinová kolika, psoriáza a iné kožné ochorenia, hemeroidy, rôzne vredové ochorenia, zápal mandlí, zápal stredného ucha, zvýšená alebo znížená činnosť štítnej žľazy.

ODPOVEDE NA OTÁZKY Z PORADNE
Za oknami sa poriadne zotmelo. Na všetkých okrem Dr. Subotiča padla únava. Konečne nastáva čas na odpovede pre čitateľky Lady.

Čo s kruhmi pod očami?
Kruhy pod očami získavame často ako dedičstvo po rodičoch, vtedy sa dajú upraviť svetlou mejkapovou tyčinkou, ktorú špeciálne na tento účel ako korekčnú tyčinku vyrábajú rôzne kozmetické firmy.
Ľudové liečiteľstvo pozná recept, pri ktorom si treba dať pod oči kus surového bravčového mäsa a nechať pôsobiť najmenej štyri hodiny. / najlepšie je n to na noc Mäso možno pripevniť leukoplastom. Rovnakú účinok majú aj plátky surového zemiaka. Tie však treba vždy po hodine vymeniť za nové. Iný ľudový recept vraví, že treba zmiešať hlinu s prevarenou vodou a s hrsťou sušených kamiliek, potom natrieť olejom list kapusty na to dať pastu a cez noc priložiť na oči. To všetko je však iba kozmetická úprava. Príčina je inde. Zväčša ide o nedostatočnú činnosť ľadviny- pád energie v ľadvine. Ako vraví Dr. Subotič alebo o znečistenú pečeň. Nemusí ísť iba o nevhodné stravovanie. Tú istú deformáciu môže spôsobiť napríklad veľký sexuálny apetít, ťažká fyzická práca alebo nedostatok tekutín. Niekedy priveľa studených alebo slaných tekutín alebo silný stres. Veľmi častou príčinou je aj pahltnosť. Jedlo sa nám dostáva do tela vo veľkých kusoch , čo zaťaží celý tráviaci systém.
Príčinu zistí najlepšie odborník a on určí aj správnu diagnózu. Ak sa teda nechcete spoliehať iba na kozmetiku, bude lepšie hľadať príčinu kruhov pod očami.

Za najzávažnejšiu otázku v poradni som považovala otázku sklerodermie.
Sklerodermia je závažné ochorenie, ktoré sa môže uberať dvoma smermi. Pri jednom je lepšia a pri druhom horšia prognóza. Tzv. Reinov fenomén je veľmi závažný a jeho prognóza nie je najlepšia. V druhom prípade sa dá pomôcť pacientovi rôznymi čajmi, ktoré pomáhajú čistiť vnútorné orgány, čo je síce správne, ale nedostatočné. Tu treba rýchlo zmeniť spôsob výživy. Podľa tradičnej čínskej medicíny sa problémy s kožou objavujú, keď hrubé črevo znečistí organizmus, pečeň nedokáže všetko neutralizovať, čo zle pôsobí na srdce a nedostatočná práca srdca ovplyvní záporne aj pľúca, ktoré zodpovedajú za dobrý stav kože, pretože pôsobia na krvný obeh. Samozrejme svoju úlohu tu zohráva aj činnosť ľadvín. Z toho vyplýva, že liečba je možná, ale nebude jednoduchá, krátka ani lacná. Pri včasnom diagnostikovaní však môže byť úspešná.

Na otázku o tŕpnutí prstov, mladej mamičky, ktorá ráno nemôže natrieť chlieb a nadvihnúť svoje bábätko, odpovedal: Jedná sa o mikroposun krčnej, ktorá potom pôsobí na rôzne vnútorné orgány a tie začnú horšie pracovať a ovplyvnia spinálne nervy, ktoré zostanú pár razy za deň nefunkčné. Problém sa dá vyliečiť, treba sa nahlásiť v ordinácii.

Veľmi častým problémom, ktorý sa rieši v Poradni Lady je chudnutie. Otázka chudnutia a priberania, nie je iba medicínskou otázkou. Je to aj otázka pohľadu na krásu, teda estetická , ale aj kultúrna. Okrem toho, je to otázka hormonálnej vyváženosti organizmu, otázka dedičnosti - teda genetickej výbavy, kondície a telesnej konštrukcie. Je to vlastne boj všetkých týchto faktorov, preto niekomu stačí malá obeť a telo opäť zoštíhlie a bude v rovnováhe a iný, napriek nesmiernemu úsiliu, silnej vôli a obetiam schudne iba pár kíl.

Na zlom stave hmotnosti sa podpísujú aj módne, ale veľmi nezdravé diéty alebo hladovky bez kontroly odborníka. Výsledkom nie je vždy len strata času a sklamanie, často je to aj strata kvalitnej funkcie vnútorných orgánov. Často dochádza k poškodeniu chrbtice, rednutiu kostí, neuróze a ku kolapsom. To je cena, ktorú ženy a približne 10 percent mužov platia za túžbu vyzerať ako vystrihnutý z módneho časopisu. Je to cena za túžbu schudnúť a spoliehať sa nie na odborníka, ale na reklamu.
Kto chce sám chudnúť, musí si uvedomiť, že na ceste za ideálnou váhou ho čaká veľa pascí a niekedy aj také dary Pandorinej skrinky ako sú bulímia a anorexia, ktoré sú výplodom dnešnej civilizácie.

Nech je vám útechou, že v každej civilizácii, ktorá bola bohatá a mohla sa stravovať bohatšie ako bolo potrebné, existovali tlstí ľudia, ktorí chceli schudnúť. Možno neviete, že aj krásni štíhli faraóni ako napríklad Ramzes 3. Boli obyčajní „tlouštíci“ a iba vďaka príkazu, ktorý vydali svojim dvorným maliarom sa nám zachovali ako ideál krásy. Rovnako to bolo aj s Kleopatrou, nedávne výskumy dokázali, že to bola korpulentná dáma. Pravdou je, že výtvarníci pracovali pod hrozbou smrti a preto sa na telách panovníkov nezachoval ani faldík. Pravdou je aj to, že keď tam kde je nadbytok jedla, je aj nadbytok tuku a že tam kde je nepomer medzi príjmom a výdajom energie, hrozí obezita. Preto je dôležité vedieť, že prácou, z ktorej máme radosť a správnou životosprávou vlastne rozhodujeme o tom , ako bude vyzerať naša postava a ako budú pracovať naše vnútorné orgány.

Je známe, že ak cvičíme, naše telo si zvykne na cvičenie, rovnako je to aj s chudnutím, ak pravidelne vymýšľame diéty, telo si už na ten systém zvykne a účinok je čoraz krátkodobejší a slabší. Vtedy nám už môže pomôcť iba odborník. Za pomoci aparatúry 21. storočia a a tisíce rokov starých metód akupunktúry zlepší funkciu zlenivených vnútorných orgánov a svalstva a spustí mechanizmus chudnutia. Skúsenosti ukazujú, že sama akupunktúra nestačí, dobre schudnúť sa dá pomocou ihličiek v uchu iba raz. Keď potom opäť porušíte návyky, ďalší raz je výsledok omnoho horší.
Dobré výsledky zaručí iba komplexná zmena životosprávy v súčinnosti s liečením vnútornej disharmónie, ktorá je často

Diskusia k článku:

Dobry den chcela by so sa opytat, ci by bolo mozne dostat e-mailovu adresu na Dr Subotica. Potrebovali by sme pomoc pri vaznej chorobe. Ide o sklerodermiu. Dakujem Lenka
Neregistrovaný - Lenka, 2.10.2004 13:54, silverdolphin(`na`)centrum.sk
www.subotic.sk
Neregistrovaný - spinet, 21.12.2006 13:51
Dobrý deň chcela by som sa spytať,či by mi niekto nevedel poradit nejaku diétnu stravu pri nefunkčnosti ladvín-pracujú len na30% alebo kde by som sa o tom dočítala niečo viac.Čo môže taky človek konzumovať,piť.Za skorú odpoveď vopred ĎAKUJEM
Neregistrovaný - jadranka, 30.7.2007 11:35, jadranka25(`na`)szm.sk
pOmoze dr.Subotič aj pri ochoreni ciev a srdca??Dakujem za odpoved
Neregistrovaný - ada, 19.8.2008 00:18, cadriana(`na`)centrum.sk
Dobry vecer prajem.Moj priatel ma ischiu.Lieci sa u doktorky,ta mu naordinovala najprv FLUGALIN RETARD,MYOLASTAN,to mu nezabralo,chodil na inekcie ani to nepomohla, dala dalsie lieky GABAPENTIN-TEVA a stale nic.Doma lezi,je v klude ani nic nepomaha stav sa stale zhorsuje.Prosim poradte co mame podniknut, koho vavstivit,alebo co vyskusat.Dakujem
Neregistrovaný - Gabi, 5.12.2008 21:33, gabriela.hodosiova(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!