lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Pápež František je čestným členom Rotary International

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 26.3.2013
späť
Späť

Poslať
 

Nedávno zvolený pápež František je už od roku 1999 čestným členom Rotary klubu Buenos Aires. Správa o zvolení argentínskeho kardinála Jorge Bergoglia za pápeža potešila členov  Rotary klubov vo všetkých častiach sveta, vrátane slovenských a znovu dokazuje, že táto organizácia uznáva a rešpektuje všetky viery.

Pápež pri inauguračnej omši zdôraznil, že jeho funkciou je hlavne slúžiť, aj keď dostal moc, vyzval aj k ochrane životného prostredia a k ochrane najslabších a najchudobnejších. Tiež tým má blízko k ideám Rotariánov, ktorí pripravujú a uskutočňujú množstvo projektov humanitárneho, vzdelávacieho alebo kultúrneho zamerania a usilujú sa o obohatenie života svojich spoluobčanov na miestnej i medzinárodnej úrovni.

 

 

O Rotary International:

Rotary International je celosvetová organizácia združujúca už od roku 1905 vedúce osobnosti z podnikateľských a odborných kruhov.1,2 milióna mužov a žien sa v rámci Rotary organizuje v zhruba 34 000 kluboch, ktoré pôsobia prakticky vo všetkých krajinách sveta. Členovia Rotary sa schádzajú každý týždeň, aby organizovali a poskytovali humanitárne služby a pomoc svojim spoluobčanom, presadzovali vo všetkých oblastiach života vysoké etické zásady a pomáhali vytváraniu vzájomnej dôvery a presadenie mieru na celom svete.

Členovia Rotary pripravujú a uskutočňujú množstvo pozoruhodných projektov humanitárneho, vzdelávacieho alebo kultúrneho zamerania. Spoločenstvo Rotary napríklad sumou prekračujúcou jednu miliardu dolárov podporilo a ďalej podporuje program PolioPlus, ktorý sa usiluje o odstránenie detskej obrny. Pod heslom END POLIO NOW sa tak od roku 1985 podarilo znížiť počet prípadov tejto detskej choroby o viac ako 99%. Medzi partnermi Rotary patrí UNICEF, WHO, ale aj nadácia Billa a Melindy Gatesovcov. Rotary tiež vynakladá každým rokom okolo 90 miliónov dolárov na zahraničné výmenné študijné pobyty a stáže a získalo si celosvetové uznanie ako najväčší poskytovateľ medzinárodných vzdelávacích štipendií. Už od vzniku skautského hnutia trvá aj spolupráca Rotary International a skautov ako na celosvetovej, tak aj na klubovej úrovni. Viac informácií o Rotary International nájdete na www.rotary.org .

Územne je organizácia členená do tzv. dištriktov, majúcich číselné označenie. V Dištrikte 2240, ktorý zahŕňa Českú republiku a Slovensko, sa združuje 47 českých a moravských a 25 slovenských Rotary klubov dohromady združujúcich 1400 členov (950 v Českej republike a asi 450 na Slovensku). Financovanie všetkých aktivít Rotary, či už na úrovni klubov, dištriktu alebo ústredia, je zaistené čisto zo súkromných zdrojov, najmä členských príspevkov, darov alebo sponzoringu. Viac na www.rotary2240.org .

 

  

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!