lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako vidia Slováci a Slovenky módu „topánok“ (prieskum – september 2014)

  Spracoval(a) : Eva
Dátum : 29.9.2014
späť
Späť

Poslať
 

Topánkové trapasy Slovákov a Sloveniek

„Jasné, zlatko, vyzeráš v nich skvele!“

Naozaj?! Dámy, nenechajte sa obalamutiť alibistickou odpoveďou vašich polovičiek na margo nových topánok. V topánkovom prieskume spoločnosti CCC prezradili slovenskí muži aj to, o čom doma mlčia. Napríklad, že štýlové čižmičky k minisukni v lete vôbec nepovažujú za štýlové. Pre 15 % pánov je nosenie čižiem v teplom počasí jedným slovom trápne. Ešte menej tolerantní sú voči ponožkám k dámskym sandálom, akokoľvek je to „in“. Pre 31 % z nich je to pohľad, pred ktorým znechutene zatvárajú oči. Nuž a o tom, aká tenká je deliaca čiara medzi trendom a trapasom, svedčí jedna bizarná svadobná vychytávka – tenisky či gumáky kombinované so svadobnými šatami. Pre 33,2 % Slovákov je to jednoznačne to najohavnejšie, čo si môžu ženy obuť.

Pri sebakritickom pohľade na vlastné nohy 53,5 % slovenských mužov uznalo, že nie je nič strašnejšie ako ponožky v pánskych sandáloch. 25,7 % uvádza ako víťaza v kategórii pánskych topánkových trapasov rozgajdanú obuv, ktorá sa „z nostalgie“ nevyhadzuje.

Pohľad nežnejšieho pohlavia

67,2 % žien by sa radšej prepadlo pod čiernu zem, ako vyšlo von s partnerom, ktorý sandále kombinuje s ponožkami.  29,3 %  krčí nosom nad pánmi s viditeľne opotrebovanou obuvou, dávno zrelou na vyhodenie. Zaujímavé je, že zatiaľ čo pánske lakovky v očiach žien ktovieakým trapasom nie sú (nepáčia sa len 3,5 % žien), páni sú voči tomuto svojráznemu trendu menej zhovievaví – palec dole im ukázalo 20,9 % Slovákov.

A čo prezradili dámy o dámach? 10,6 % Sloveniek s nechuťou spomína na éru Spice Girls a extrémne hrubé platformy. Pre 19,2 % Sloveniek sú esteticky ťažko  stráviteľné tenisky či gumáky k svadobným šatám. A 58,2 % žien si ani od toho najrenomovanejšieho módneho dizajnéra nenechá nahovoriť, že ponožky v dámskych sandáloch sú niečo iné ako kolosálny omyl.

 

Koľko topánok máme vs. koľko túžime mať

Dve tretiny slovenských mužov (64,2 %) aktívne používajú menej ako 10 párov topánok. Celkovo len 1 z 10 mužov má doma viac ako 20 párov topánok.

Neprekvapivo pre nás, dámy, úplne iná situácia je u slovenských žien. Skrátka, topánočky sú naša slabosť. Takmer polovica Sloveniek (47,7 %) má 10-19 párov topánok. Menej ako 10 párov topánok má iba pätina (18,6 %), viac ako 20 párov topánok má až tretina žien (33,7 %).

Podaj topánku, vezme celý topánkový regál!

O nič viac neprekvapuje ani záver z prieskumu CCC, že až tri zo štyroch Sloveniek (75,4%) sú nespokojné s počtom topánok, ktoré vlastnia. Máli sa im a chcú stále viac v duchu hesla, že krásnych topánok nikdy nie je dosť.

U Slovákov, naopak, prevažuje skupina respondentov, ktorí sú spokojní s tým, čo majú. 48,7 % by na počte topánok, ktoré vlastnia, nič nemenilo. Chuť dopĺňať kolekciu o nové kúsky má 32,6 % pánov.

S rastúcim vekom stúpa spokojnosť a klesá nespokojnosť s počtom topánok, ktoré ľudia majú doma, toto platí v prípade mužov i žien.

 

Kam sa dívame na rande? (Aj) na topánky!

Oči zaľúbeného muža prikované k ženskej tvári či dekoltáži sú na rande celkom pochopiteľné, ale ako si vyložiť, keď ich má sklopené k vašim topánkam?! Je to varovný signál? Neznepokojujte sa, dámy, nemusí to byť beznádejný hanblivec, možno vás len ticho súdi. 52,4 % Slovákov je presvedčených, že topánky toho veľa prezradia o žene ich snov, preto im aj na rande venujú náležitú pozornosť.

O niečo vnímavejšie sú v tomto smere Slovenky. Až 70,8 % posudzuje svojho nádejného partnera aj na základe zvolenej obuvi.

Z prieskumu CCC tiež vyšlo najavo, že čím sú ľudia starší, tým viac dajú na topánky partnera pri utváraní si celkového dojmu o tom druhom. Naopak, čím sú ľudia mladší, tým väčšmi prehliadajú topánky a sústredia svoj pohľad vyššie.

 

Zdroj: prieskum CCC, september2014

Aktuálne trendy a ponuku CCC obuvi  nájdete  na www.ccc.eu/sk/  

 

 


Diskusia k článku:

nechutne, ponozka do sandal je vecou osobnej poreby a nie mody, v clanku mi chyba CO TI CO nemozu nedokazu nevedia chodit naboso? ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Neregistrovaný - jawe, 7.10.2014 20:23, jawe(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!