lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
KRV NIE JE VODA. Ale pri darovaní sa napiť treba!

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 27.10.2014
späť
Späť

Poslať
 

Darovali ste už krv? Ak nie, stále máte ideálnu príležitosť. Jubilejný 20. ročník Študentskej kvapky krvi Slovenského červeného kríža trvá až do 17. novembra. Netreba sa ničoho obávať, školení zdravotníci za vás dozrú aj na pitný režim.

 

Darovať krv môže prísť v rámci Študentskej kvapky krvi ktokoľvek, nielen študenti. Odbery, ale aj ďalšie sprievodné akcie zamerané na šírenie bezpríspevkového darcovstva krvi, ako náborové workshopy či simulované odbery krvi, aktuálne prebiehajú vo všetkých väčších mestách aj v mnohých menších slovenských obciach. Každý deň od pondelka do piatka môžete prísť krv darovať na odberové miesta Národnej transfúznej služby, vo vybrané dni aj na HTO oddelenia nemocníc a v rámci kampane Slovensko prejdú aj mobilné odberové miesta. Ich rozpis a ďalšie informácie nájdete na http://darujkrv.redcross.sk.   

 

Prečo pred odberom piť?

Darovaná krv môže zachrániť život. Zanedbávať však pri darcovstve nesmiete ani svoje vlastné zdravie, veľmi dôležitý je predovšetkým správny pitný režim. „Nedostatočný príjem tekutín pred darovaním krvi môže byť napríklad príčinou toho, že na niektorých ľudí po odbere prichádzajú mdloby. Dôvodom je náhly pokles krvného tlaku. Ak preto nechcete odpadnúť, treba sa pred odberom krvi veľa napiť, ideálne aj viac ako pol litra čistej vody,“ radí MUDr. Eva Beňová. Pitný režim je v rámci Študentskej kvapky krvi zabezpečený zadarmo, značka Lucka počas svojho sedemročného partnerstva s kampaňou darcom rozdala už viac ako 150 000 fliaš pramenitej vody.

 

Študentská kvapka krvi je druhou najväčšou kampaňou, ktorú organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfúznymi oddeleniami nemocníc. Má celoslovenskú pôsobnosť a už 20-ročnú tradíciu. Názov „Študentská kvapka krvi" dal Slovenský červený kríž pri príležitosti tohto jubilea zapísať aj do registra ochranných známok Úradu priemyselného vlastníctva SR.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!