lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 4 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
flydubai uvádza prvý priamy let z Dubaja do Bratislavy

  Spracoval(a) : Eva
Dátum : 9.12.2014
späť
Späť

Poslať
 

Bratislava je jedným z piatich miest strednej a južnej Európy, kde  na základe stúpajúceho dopytu ponúkne spoločnosť flydubai svoje lety

 

Letecká spoločnosť flydubai s centrálou v Dubaji zaradila Bratislavu do svojej rozrastajúcej sa leteckej siete, a stala sa tak prvým leteckým dopravcom poskytujúcim flexibilné a pohodlné letecké spojenie medzi týmito dvomi metropolami. Letecké spojenie do Bratislavy je jedným z piatich nových spojení, ktoré spoločnosť flydubai v tomto období zaviedla z medzinárodného letiska v Dubaji, ktoré je druhým najrušnejším letiskom na svete. V roku 2014 začala spoločnosť lietať až do 23 nových destinácií ako súčasť rozsiahlej expanzie flydubai do strednej a juhovýchodnej Európy.

 


Letecká spoločnosť flydubai vznikla v roku 2008 s cieľom vytvoriť a rozvinúť príležitosti pre cestovný ruch a obchod a s ambíciou zlepšiť prepojenie medzi Dubajom a ostatnými krajinami Blízkeho východu, krajinami Perzského zálivu, Afrikou, Kaukazom, strednou Áziou, Európou a Indiou.

 

„Našou snahou je poskytovať zákazníkom pohodlné a cenovo prístupné lety do tradične menej lietaných destinácií. Teší nás, že odteraz patrí i Bratislava do nášho rozrastajúceho sa zoznamu destinácií. Nová letecká linka z Bratislavy zabezpečí cestujúcim prepojenie s viac ako 2,5 miliardami obyvateľov Blízkeho východu, Afriky a južnej Ázie, pričom centrom tohto prepojenia bude Dubaj - globálne centrum obchodu, cestovného ruchu a turizmu,” povedal pri príležitosti inauguračného letu generálny riaditeľ spoločnosti Ghaith Al Ghaith.    

  

 


Spoločnosť flydubai nedávno získala cenu 2014 CAPA Awards for Excellence in Aviation ako najinovatívnejší a najvplyvnejší letecký dopravca vo svojej skupine. Letecká sieť flydubai v súčasnosti zahŕňa 86 destinácií, pričom 54 z nich predtým nedisponovalo priamym leteckým spojením s Dubajom. Za posledných 6 rokov si spoločnosť vytvorila flotilu 42 lietadiel typu Boeing 737-800 novej generácie, pričom prevádzkuje viac ako 1 300 letov týždenne.

 

Umiestnenie novej linky prináša vďaka svojej geografickej polohe ďalšie možnosti dopravy do okolitých, ktoré sú jednoducho dostupné.

 

„Zavedenie pravidelnej linky do Dubaja považujeme za mimoriadny obchodný úspech. Bratislavské letisko bude mať pravidelné letecké spojenie s touto obľúbenou destináciou po prvý raz v histórii. Postupne tak napĺňame prioritné obchodné ciele, ktoré sme si pri nástupe stanovili. Medzi ne patrí najmä zaistiť v krátkom časovom hori­zonte priame denné letecké spojenie nášho letiska s minimálne 5 významnými európskymi letiskovými uzlami (tzv. hubmi) a aspoň jedným do oblasti Blízke­ho a Stredného východu,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Ivan Trhlík.

flydubai prevádzkuje medzi Medzinárodným letiskom v Dubaji  a  bratislavským Letiskom M.R. Štefánika tri priame lety týždenne. Cena spiatočnej letenky v ekonomickej triede sa začína od 410 EUR, pričom zahŕňa 20 kg registrovanej batožiny. Cena spiatočnej letenky v biznis triede zahŕňajúca všetky poplatky a 40 kg registrovanej batožiny sa začína od 1 300 EUR. 

 

Letenky je možné zakúpiť cez webovú stránku spoločnosti www.flydubai.com, telefonicky na +421 244 251 774, osobne pri návšteve cestovného centra flydubai alebo prostredníctvom partnerských cestovných kancelárií. Podrobnejšie informácie o kúpe leteniek, prenájme aút či iných doplnkových službách sú k dispozícii na stránke flydubai.com

 

Číslo letu

Frekvencia letov

Letisko

Odlet

Prílet

Dĺžka letu

FZ785

utorok a sobota 

DXB-BTS

09:45

12:55

6:10

FZ786

utorok a sobota

BTS-DXB

13:50

22:20

5:30

FZ785

streda  (od 14.01.15)

DXB-BTS

09:05

12:15

6:10

FZ786

streda  (od 14.01.15)

BTS-DXB

13:00

21:30

5:30

 

 

Cestujúci budú mať možnosť zakúpiť si miesto v biznis triede. Tá im umožní využiť aj služby špeciálneho biznis tímu, ktorý im 24 hodín denne ochotne poskytne informácie o rezerváciách a vyhovie požiadavkám počas cesty. Biznis trieda ponúka ďalšie výhody ako prioritný nástup do lietadla, pohodlné priestranné sedadlá a väčší výber z ponuky audio/video systému či občerstvenia.

 

Dubaj ako jedna z najobľúbenejších svetových destinácií ponúka návštevníkom množstvo atrakcií a zážitkov vrátane medzinárodných športových a hudobných podujatí. Očakáva sa, že do roku 2020, kedy bude Dubaj hostiť svetovú výstavu Expo, krajinu navštívi až 20 miliónov turistov.

 

Prvý let s flydubai pilotovala aj kapitánka Andrea Sabolová z Dolného Hričova

 

 

 

O spoločnosti flydubai:

 

Letecká spoločnosť flydubai sa svojou neustále sa rozrastajúcou sieťou destinácií snaží zvýšiť prepojenie medzi jednotlivými kultúrami. Od svojho založenia v roku 2009 spoločnosť flydubai:

 

·         vytvorila sieť 86 destinácií, pričom 23 nových leteckých liniek predstavila v roku 2014,

·         otvorila 54 nových leteckých liniek z destinácií, ktoré predtým nedisponovali priamym spojením do Dubaja, prípadne letecké spojenie nebolo prevádzkované dubajskou leteckou spoločnosťou,

·         vybudovala flotilu, ktorú tvorí 42 lietadiel typu Boeing 737-800 Novej Generácie. Do roku 2023 bude spoločnosť disponovať ďalšími 100 lietadlami typu Boeing.

 

 

Flexibilita leteckej spoločnosti flydubai prispieva vytváraním obchodných a turistických prepojení s dosiaľ nevyužitými trhmi k ekonomickému rozvoju Dubaja.

 

Viac informácií o službách spoločnosti flydubai nájdete na stránke www.flydubai.com

 

 

Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s. (BTS):

Je najväčším medzinárodným letiskom Slovenskej republiky, ktorého história siaha až do roku 1946. V roku 2013 vybavilo letisko takmer 1,4 miliónov pasažierov a 21 271 ton leteckého nákladu. V súčasnosti ponúka Letisko Bratislava pravidelné letecké spojenie do 14 pravidelných destinácií.

Bližšie informácie na: www.bts.aero

 

foto: Pavol Urbanek


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!