lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Sekty na Slovensku pijeme už 190 rokov

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 30.3.2015
späť
Späť

Poslať
 

Máloktorá firma sa môže pochváliť takou bohatou históriou a tradíciou ako spoločnosť Hubert J.E., prvá mimofrancúzska fabrika na šumivé vína. Už 190 rokov ponúka Slovákom najkvalitnejšie sekty, oceňované na slovenských a medzinárodných súťažiach.

 

Keď sa v roku 1825 otvorila v budove na Radlinského ulici fabrika na šumivé víno, nikto nemohol tušiť, že budeme piť jej sekty ešte aj v roku 2015.

 

Hovorí sa, že Johann Evangelist Hubert, francúzsky vojak Napoleonovej armády, Bratislavou iba prechádzal a liečil sa tu zo svojich zranení z vojny v Rusku. Zaľúbil sa do nádhernej ošetrovateľky Paulíny, s ktorou sa oženil a rozhodol sa na Slovensku usadiť. Vďaka svojmu pôvodu poznal tajomstvo výroby šampanského, a keďže považoval bratislavské vína za veľmi kvalitné a vychýrené, rozhodol sa v roku 1825 založiť firmu J.E. Hubert.

Bohatá história sektov

V skutočnosti to však bolo trochu inak, Johann Evangelist a Paulína naozaj existovali, ale do firemnej histórie vstupujú až o čosi neskôr. Dnešná spoločnosť Hubert J.E. vznikla naozaj v roku 1825 ako prvá mimofrancúzska fabrika na šumivé vína so sídlom na Radlínskej ulici v Bratislave. Jej zakladateľmi však boli páni Johann FisherMichael Schönbauer. Už v roku 1842 získala firma na prvej uhorskej priemyselnej výstave v Budapešti významné ocenenia a o štyri roky neskôr zlatú medailu za čistotu, chuť a kvalitu.

Neskôr do firmy vstupuje Johann Evangelist Hubert, ktorý mal skutočne za ženu spomínanú Paulínu, tá sa po smrti manžela postavila na čelo spoločnosti. Pod jej vedením firma zožala mnohé úspechy. Za jeden z najvýznamnejších úspechov je považovaná udalosť z roku 1896, kedy na výstave v Budapešti uhorský cisár Franz Jozef I. ochutnal sekt značky Gentry club a povedal: „Toto šampanské je výborné.“

 

Zmeny v 20. storočí

Spoločnosť úspešne rástla na domácom aj medzinárodnom trhu. V roku 1945 bola firma  zoštátnená a postupne začlenená do národného podniku Zapadoslovenský liehový priemysel v Leopoldove. Následne sa firma v roku 1952 presťahovala z Bratislavy do Serede, aby bola bližšie k vinárskym oblastiam, tu spoločnosť sídli dodnes.

 

21. storočie v duchu inovácií

Tento rok spoločnosť Hubert J.E. oslavuje svoje 190. výročie. Bohatá história a tradícia, prísne dodržiavané postupy a takmer dvesto rokov skúseností prispievajú k tomu, že spoločnosť každoročne produkuje kvalitné nápoje a získava ocenenia na slovenských, ale aj prestížnych medzinárodných súťažiach. Výroba z roka na rok stúpa, čo si vyžaduje modernizáciu a automatizáciu výroby. Spoločnosť taktiež podporuje zvyšovanie úrovne gastronómie a somelierstva na Slovensku.

 

Už 190 rokov sa firma Hubert J.E. spája s oslavami úspechov, životných radostí a výnimočných momentov.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!