lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Tesco bojuje proti plytvaniu potravín, spúšťa pilotný projekt “Perfectly Imperfect”

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 11.2.2017
späť
Späť

Poslať
 

 

Sezónne ovocie a zelenina netradičných tvarov bude po novom dostupná vo vybraných obchodoch Tesco za zvýhodnenú cenu.  V rámci boja proti plytvaniu potravinami Tesco rozšírilo od 26. januára 2017 výber ovocia a zeleniny o nové produkty. V 50 obchodoch Tesco v strednej Európe a v 13 obchodoch na Slovensku budú odteraz v ponuke jablká, mrkva, repa a zemiaky, ktoré sú dokonale nedokonalé (Perfectly Imperfect). Ide o ovocie a zeleninu, ktoré svojimi tvarmi alebo veľkosťou nezodpovedajú požadovaným špecifikáciám, ale spĺňajú kvalitatívne kritériá. Produkty s logom Perfectly Imperfect budú v strednej Európe uvedené ako pilotný program a sú ponúkané so zľavou okolo 20 %.

Z údajov OSN vyplýva, že až jedna tretina svetovej produkcie potravín sa vyhodí. Podľa odhadov Európskej únie sa v rámci členských štátov v priebehu výrobného procesu vyhodí vyše deväť miliónov ton potravín.

Týmto rozhodnutím sa snažíme pomôcť našim dodávateľom obmedziť množstvo znehodnotených potravín. Ovocie a zelenina v dobrej kvalite sú často vyhadzované, pretože nespĺňajú estetické kritéria ako sú štandardizovaná veľkosť, váha alebo tvar, pritom sú v dobrom stave a sú vhodné ku konzumácii,” hovorí Patrik Dojčivovič, komerčný riaditeľ spoločnosti Tesco pre čerstvé potraviny. V rámci programu Perfectly Imperfect budú tieto produkty od dodávateľov prijímané, a to i v prípade, že má práve dané ovocie alebo zelenina zvláštny tvar, je príliš malé alebo príliš veľké. Všetky tieto produkty potom bude Tesco ponúkať za zvýhodnené ceny.

Tento program je veľmi obľúbený medzi zákazníkmi vo Veľkej Británii. „Veríme, že rovnako sa stane obľúbeným i v strednej Európe, pretože jediným nedostatkom dokonale nedokonalého ovocia a zeleniny je to, ako vyzerajú, čo však neovplyvňuje ich nutričnú hodnotu a ani chuť,” hovorí Patrik Dojčinovič. Tesco v strednej Európe spúšťa tento program zatiaľ ako pilotný. „Bude záležať na spätnej väzbe od našich zákazníkov, či tieto produkty zavedieme aj do ďalších obchodov a rozšírime tak ich dostupnosť. Zatiaľ budeme v rámci pilotného projektu Perfectly Imperfect ponúkať sezónne ovocie a zeleninu, konkrétne jablká, červenú repu, mrkvu a zemiaky. Ponuka sa potom bude meniť v závislosti od sezónnosti,” vysvetľuje Patrik Dojčinovič.

Zákazníci si zatiaľ budú môcť „Perfectly Imperfect” ovocie a zeleninu kúpiť v týchto 13 obchodoch Tesco: Martin, Košice Trolejbusová, Bratislava Lamač, Bratislava Zlate Piesky, Dunajská Streda, Poprad, Zvolen, Bardejov, Čadca, Ružomberok, Spišská Nová Ves, Humenné, Revúca.

 

Prevencia plytvania potravinami je jeden z kľúčových pilierov, na ktorú sa Tesco v rámci svojej spoločenskej zodpovednosti zameriava nielen na Slovensku, ale aj vo svete. V súčasnosti daruje denne potravinové prebytky viac ako 285 obchodov Tesco v strednej Európe, do konca roku by tento počet obchodov mal stúpnuť na 340. Tesco sa zaviazalo, že do roku 2020 sa budú všetky obchody Tesco podieľať na darovaní  potravinových prebytkov. S riešením celosvetového problému obmedzenia plytvania potravín sa snaží Tesco pomáhať v aktivitách pri redukcii potravín aj svojim dodávateľom. Vďaka skráteniu dodávateľského reťazca sa výrobky dostanú v súčasnosti k zákazníkom rýchlejšie. Tesco verí, že predaj Perfectly Imperfect ovocia a zeleniny je ďalší dôležitý nástroj, ako pomôcť obmedziť plytvaniu potravín.


Diskusia k článku:

Greetings! Incredibly useful advice inside of this informative article! It’s the tiny variations which is able to make the most significant alterations. Thanks for sharing!
Neregistrovaný - , 24.9.2021 04:59, shumate.candace55(`na`)outlook.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!