Kuracie mäso v lístkovom cestíčku |
||
Autor(ka) : Jana Osuska Dátum a čas : 9.10.2001 12:56 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Tento týždeň sa na Lady nesie v znamení kuraciny.Dnešný deň si jemné mäsko zapečiete v lístkovom ceste.Veľa zdaru vo varení a dobrú chuť! | ||
2 kurčatá, 150g masla, 500g lístkového cestíčka, 70g múky, 1L kuracieho vývaru, 0,1L čerstvej smotany, 4 póry, 2 kaleráby, 3 karotky, 1 cibuľa, 2 vajcia, soľ, čierne korenie Karotku, pór, kaleráb, soľ a kurčatá uvaríme vo vode. Potom ich vykostíme a pokrájame na menšie kúsky. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vývarom z kurčiat, osolíme, okoreníme a vmiešame do nej žĺtky a smotanu. Omáčka musí byť taká hustá ako majonéza. Do omáčky poukladáme kúsky kuracieho mäsa a necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme na dva plátky a vložíme do okrúhlej formy. Na cesto poukladáme zmes mäsa s omáčkou a druhým plátkom cesta ju prikryjeme. Okraje cesta navlhčíme, aby sa spolu spiekli. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom a v horúcej rúre upečieme dočervena. Podávame teplé, najlepšie chutí, kým je ešte cesto chrumkavé. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |