Recept na dnes: Pečený zajac na slanine
Autor(ka) : Mária Novická
Dátum a čas : 2.4.2001 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  



1 zajačí zadok, mäsový vývar, 100g slaniny, 80g oleja, 10g hladkej múky, 100g cibule, čučoriedky, bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie, soľ

Zajačí chrbát opláchneme, odblaníme, odstránime tuk, osolíme a chrbát aj stehná nahusto prešpikujeme slaninou. Na oleji speníme cibuľu spolu so zvyšnou slaninou, pridáme niekoľko zrniek čierneho korenia, nového korenia, čučoriedok a bobkový list, na zmes položíme upraveného zajaca, trochu ho podlejeme a dáme piecť do rúry. Pečieme ho najprv z jednej strany dočervena potom obrátime a dopečieme. Zajaca vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, poprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom a varíme dovtedy, kým sa tuk neoddeľuje od hustej šťavy. Šťavu dochutíme soľou, prípadne cukrom a citrónovou šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi alebo knedľou.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.