Recept na dnes: Srnčie závitky Katka
Autor(ka) : Mária Novická
Dátum a čas : 6.3.2001 02:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  



500g mladého srnčieho mäsa zo stehna, 50g údenej slaniny, 50g cibule, 200g čerstvých húb, soľ, mletá rasca, 1 vajce, 50g masti, 50g cibule, mleté čierne korenie, 2 borievky, soľ, 0,21 červeného vína, 20g hladkej múky, cukor, citrónová šťava

Mäso odblaníme, umyjeme, osušíme obrúskom, pokrájame na rezne a naklepeme. Údenú slaninu pokrájame na kocky, speníme na nej nadrobno posekanú cibuľu, pridáme očistené, pokrájané huby a dusíme, kým sa z nich nevydusí šťava. Osolíme, okoreníme mletou rascou a primiešame vajce. Vychladnuté natierame na rezne, ktoré stočíme a previažeme bielou niťou. Na masti speníme postrúhanú cibuľu, pridáme naplnené závitky, okoreníme mletým čiernym korením, mletými borievkami, osolíme a prikryté pomaly dusíme. Udusené závitky vyberieme a odstránime z nich niť. Šťavu zahustíme múkou, zalejeme vínom a prichutíme cukrom a citrónovou šťavou. Závitky vložíme do šťavy, prehrejeme a podávame s dusenou ryžou. Skúsili sme ich v redakcii urobiť z morčacích pŕs. Boli fantastické.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.