Polievka Vichy |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 3.12.2001 13:19 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
350g očistených a natenko nakrájaných zemiakov, 750g očisteného a natenko nakrájaného póru, 1 najemno posekaný stopkový zeler, 50g masla, 4 lyžice vody, 900 ml horúceho slepačieho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 200 ml smotany na šľahanie, 1 lyžica pokrájanej čerstvej pažítky | ||
350g očistených a natenko nakrájaných zemiakov, 750g očisteného a natenko nakrájaného póru, 1 najemno posekaný stopkový zeler, 50g masla, 4 lyžice vody, 900 ml horúceho slepačieho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 200 ml smotany na šľahanie, 1 lyžica pokrájanej čerstvej pažítky Zemiaky, pór, zeler udusíme na masle, pridáme vodu a vývar. Prikryjeme a za občasného miešania varíme. Potom polievku nalejeme do mixéra a rozmixujeme a okoreníme, osolíme podľa chuti. Necháme úplne vychladnúť.Pred podávaním vmiešame smotanu a posypeme pažítkou. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |