Kurča „ Kiara „
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 17.12.2001 17:43
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

1 nadrobno pokrájaná stredne veľká cibuľa, 100g pokrájanej prerastenej anglickej slaniny bez kože, 100g malých šampiňónov, 1,5 kg rozporciovaného kurčaťa, 150 ml horúceho kuracieho vývaru, 600 ml červeného vína, 2 rozdrvené strúčiky cesnaku, 25g na kúsky pokrájaného masla, 1 lyžička zmesi sušených byliniek, soľ, mleté čierne korenie

RECEPT pre mikrovlnku
1 nadrobno pokrájaná stredne veľká cibuľa, 100g pokrájanej prerastenej anglickej slaniny bez kože, 100g malých šampiňónov, 1,5 kg rozporciovaného kurčaťa, 150 ml horúceho kuracieho vývaru, 600 ml červeného vína, 2 rozdrvené strúčiky cesnaku, 25g na kúsky pokrájaného masla, 1 lyžička zmesi sušených byliniek, soľ, mleté čierne korenie

Cibuľu dáme do veľkej misy, prikryjeme a varíme 4 minúty. Pridáme slaninu a neprikryté varíme 1 minútu. Pridáme šampiňóny a varíme 1 minútu. Pridáme porcie kurčaťa a odkryté varíme 8 minút. V strede varenia premiešame. Do kuracieho vývaru primiešame víno, cesnak, maslo, zmes byliniek a podľa chuti osolíme a okoreníme. Prikryté varíme 6 minút. Túto riedku omáčku môžeme zahustiť a rozmiešame asi 40 g maizeny vo vode, pridáme do omáčky a na 4 minúty privedieme do varu.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.