Morčacie prsia s mandľami a pomarančom
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 19.12.2001 12:24
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

750g morčacích pŕs, mleté čierne korenie, postrúhaná kôra z 1 pomaranča, 50g ošúpaných, rozpolených a opražených mandlí, 50g masla, 125 ml pomarančovej šťavy, 1 lyžica brandy, 25g jemného hnedého cukru, 1 olúpaný a pokrájaný pomaranč na ozdobu

RECEPT pre mikrovlnku.
750g morčacích pŕs, mleté čierne korenie, postrúhaná kôra z 1 pomaranča, 50g ošúpaných, rozpolených a opražených mandlí, 50g masla, 125 ml pomarančovej šťavy, 1 lyžica brandy, 25g jemného hnedého cukru, 1 olúpaný a pokrájaný pomaranč na ozdobu

Morčacie prsia dáme do plytkej nádoby a okoreníme. Prikryté varíme 6 minút. Uprostred varenia prevrátime na druhú stranu. Prikryté odložíme. Pomarančovú kôru, mandle, pomarančovú šťavu, maslo, brandy a cukor dáme do nádoby. Odkryté varíme 2 minúty. Šťavu z mäsa scedíme a pridáme ju do horúcej omáčky. Odkryté varíme ešte 2 minúty. Hotové jedlo ozdobíme kúskami pomaranča.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.