Morčacie vo vinnom cestíčku
Autor(ka) : Mária Osuská
Dátum a čas : 11.1.2002 13:09
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

600 g morčacích rezňov, 80 g šunky, 80 g syra eidam, 4 vajcia, 100 ml mlieka, 100 ml bieleho vína, 200 g marhuľového (alebo broskyňového) kompótu, 60 g čerešňového kompótu, 120 g hladkej múky, olej na vyprážanie, petržlenová vňať, soľ.

600 g morčacích rezňov, 80 g šunky, 80 g syra eidam, 4 vajcia, 100 ml mlieka, 100 ml bieleho vína, 200 g marhuľového (alebo broskyňového) kompótu, 60 g čerešňového kompótu, 120 g hladkej múky, olej na vyprážanie, petržlenová vňať, soľ.

Mäso umyjeme, narežeme na 4 plátky. Naklepeme, osolíme, položíme naň plátok šunky, plátok syra, odkôstkovanú marhuľu a čerešňu. Rezeň preložíme, okraje naklepaním spojíme a obalíme vo vínovom cestíčku.
Vínové cestíčko: V mlieku rozmiešame vajcia, víno, múku, petržlenovú vňať a soľ.
Rezeň vypražíme v rozpálenom oleji. Keď nám pár rezňov ostane na večeru, zohrievame ich tak, že ich rozložíme na plechu, poleje sladkou smotanou a pri 180 stupňoch necháme prehriať. Rezne nebudú vysušené.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.