Chrumkavý morčací steak |
||
Autor(ka) : Natália Krížová Dátum a čas : 14.1.2002 09:55 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
4 plátky z morčacích pŕs po 150 g, 40 g masla, mleté čierne korenie, soľ. Chrumkavá kôrka: 50 g tvrdého syra, 30 g masla, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 viazanička sušenej petržlenovej vňate, 1 lyžica strúhanky, 2 lyžice orechov, pol lyžice nastrúhanej citrónovej kôry.Morčacie rezne umyjeme a osušíme. Posypeme mletým korením a zakryté necháme stáť pri izbovej teplote. | ||
4 plátky z morčacích pŕs po 150 g, 40 g masla, mleté čierne korenie, soľ. Chrumkavá kôrka: 50 g tvrdého syra, 30 g masla, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 viazanička sušenej petržlenovej vňate, 1 lyžica strúhanky, 2 lyžice orechov, pol lyžice nastrúhanej citrónovej kôry.Morčacie rezne umyjeme a osušíme. Posypeme mletým korením a zakryté necháme stáť pri izbovej teplote. Na kôrku olúpeme cibuľu a cesnak, ktoré nakrájame nadrobno. Za stáleho miešania ich opražíme na 5 g masla. Prisypeme strúhanku a opražíme dozlata. Primiešame nastrúhanú citrónovú kôru, orechy. Syr nahrubo nastrúhame. Morčacie mäso prudko opražíme na horúcom masle. Potom ho necháme na minime z každej strany prepiecť 3 až 4 minúty. Osolíme ho. Na steaky rozdelíme cibuľovo - bylinkovú zmes, posypeme strúhankou a syrom. Jemne pritlačíme. V rúre zapekáme na najvyššom stupni asi 3 minúty. Vhodné je obložiť ho dusenou zeleninou. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |