Duo
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 15.1.2002 09:54
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

1 mladá morka (asi 2500 g), 500 g čerstvého bravčového mäsa, 200 g slaniny, 4 žĺtky, 100 g masla, 300 ml sladkej smotany, 1000 g gaštanov, 100 ml vermutu, 30 ml koňaku (brandy), 30 ml rumu, 200 ml oleja, 2 bobkové listy, majorán, mleté čierne korenie, soľ.

4 žĺtky, 100 g masla, 300 ml sladkej smotany, 1000 g gaštanov, 100 ml vermutu, 30 ml koňaku (brandy), 30 ml rumu, 200 ml oleja, 2 bobkové listy, majorán, mleté čierne korenie, soľ.

Morku očistíme, umyjeme, osušíme a zvnútra i zvonka osolíme. Gaštany narežeme a upečieme na prudkom ohni. Potom ich olúpeme a tri štvrtiny z nich roztlačíme vidličkou. Roztlačené gaštany zmiešame so sladkou smotanou a 10 minút dusíme na masle. Zvyšné olúpané gaštany necháme vychladnúť.
Pečené a dusené gaštany premiešame a spolu so žĺtkami, koňakom, rumom, vermutom a pridáme k pomletému bravčovému mäsu. Všetko spolu dobre zamiešame a osolíme.
Morku naplníme pripravenou plnkou a zašijeme. Dáme ju na pekáč, podlejeme olejom, posypeme majoránom, pridáme  bobkové listy a v rúre pečieme 2 hodiny pri teplote 200 stupňov Celsia.  Podávame s ryžou preliatou výpekom.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.