Bravčové Arabic
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 18.1.2002 09:59
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

8 bravčových rezňov, 3 lyžice masla, 2 čajové lyžičky celého anízu, 2 až 3 čajové lyžičky cukru, 1 pór, 500 g malých zemiakov, 1 viazanička petržlenovej vňate , 20 g vykôstkovaných tmavých olív, 1 citrón, šťava z jedného citróna, 250 ml hydinového vývaru, mleté čierne korenie, soľ.

8 bravčových rezňov, 3 lyžice masla, 2 čajové lyžičky celého anízu, 2 až 3 čajové lyžičky cukru, 1 pór, 500 g malých zemiakov, 1 viazanička petržlenovej vňate , 20 g vykôstkovaných tmavých olív, 1 citrón, šťava z jedného citróna, 250 ml hydinového vývaru, mleté čierne korenie, soľ.

Rezne posypeme soľou a korením. Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla a rezne na ňom postupne opečieme a odložíme na teplé miesto.
 Výpek rozriedime šťavou z citróna, pridáme cukor, aníz a za stáleho miešania krátko povaríme. Prilejeme hydinový vývar a niekoľkokrát necháme prevrieť. Potom očistíme a nakrájame zemiaky. Opečieme ich na zvyšnom masle a posolíme.
 Očistený pór nakrájame na malé kolieska. Zemiaky dáme do jenského skla a primiešame olivy a pór. Navrch položíme rezne a zalejeme hydinovým vývarom. Citrón olúpeme, umyjeme, rozdelíme na mesiačiky a vložíme medzi jednotlivé rezne.
 Pečieme prikryté v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov Celsia asi 30 až 40 minút, posledných 15 minút pečieme odokryté. Výborne chutia so zemiakovým pyré.
 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.