Prímorské kurča |
||
Autor(ka) : Silvia Petrášová Dátum a čas : 21.1.2002 10:11 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
1500 g kurčaťa, asi 25 slávok, 15 g masla, 4 lyžice prírodného bieleho vína, 400 g fazuľových strukov, 30 g múky, 1 lyžica rastlinného oleja, 125 ml kuracieho vývaru, 2 viazanička pažítky, mleté čierne korenie, soľ. | ||
1500 g kurčaťa, asi 25 slávok, 15 g masla, 4 lyžice prírodného bieleho vína, 400 g fazuľových strukov, 30 g múky, 1 lyžica rastlinného oleja, 125 ml kuracieho vývaru, 2 viazanička pažítky, mleté čierne korenie, soľ. Kurča rozporciujeme na 6 kusov. Do plytkej misky dáme hladkú múku a jednotlivé porcie kurčaťa v nej rovnomerne obalíme. Na miernom ohni rozpálime v rajnici olej a maslo, vložíme doň postupne stehná a porcie z pŕs a dusíme z oboch strán dozlata. Prilejeme víno, priklopíme pokrievkou a dusíme 10 až 20 minút domäkka. Vo veľkej panvici necháme zovrieť osolenú vodu, vložíme do nej fazuľku a varíme ju 5 až 8 minút domäkka. Drobnejšie struky sa varia 3 až 4 minúty, veľké až 12 minút. Fazuľku precedíme a prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Očistené slávky poukladáme do panvice na porcie kurčaťa a asi 5 minút dusíme, kým sa neotvoria. Potom preložíme slávky s kurčaťom do zapekacej misky. Prikryjeme ich alobalom a udržiavame ich teplé. Do panvice pridáme kurací vývar a varíme 3 až 5 minút, kým sa šťava nevydusí a trochu nezhustne. Medzitým nasekáme pažítku. Kurča so slávkami a fazuľkou dáme do panvice, posypeme pažítkou, dochutíme a 2 až 3 minúty „dorábame“. Jednotlivé porcie mäsa uložíme na taniere a obložíme mušľami a fazuľkou. Všetko polejeme omáčkou. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |