Pikantné mleté mäso s kapustou
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 24.1.2002 09:45
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

300 g ľubovoľného mletého mäsa, pol hlávky bielej kapusty, pol kocky Masoxu, 600 g zemiakov nakrájaných na hranolčeky, 3 lyžice oleja, 500 ml vody, 4 nakrájané cibule, 2 strúčiky roztretého cesnaku, celá rasca, mletá štipľavá paprika, karí korenie, muškátové korenie, mleté čierne korenie, soľ.

300 g ľubovoľného mletého mäsa, pol hlávky bielej kapusty, pol kocky Masoxu, 600 g zemiakov nakrájaných na hranolčeky, 3 lyžice oleja, 500 ml vody, 4 nakrájané cibule, 2 strúčiky roztretého cesnaku, celá rasca, mletá štipľavá paprika, karí korenie, muškátové korenie, mleté čierne korenie, soľ.

Bielu kapustu natenko nakrájame a krátko oparíme. Na panvici rozpálime olej a opečieme mleté mäso. Pridáme cibuľu, cesnak a pečieme ešte asi 5 minút. Pikantne dochutíme paprikou, muškátom, karí, soľou a čiernym korením. Pridáme vodu a vývar. Krátko povaríme. Do vymasteného pekáča dáme kapustu a zalejeme šťavou z mletého mäsa.
Nakoniec poukladáme na pekáč ešte hranolčeky, posypeme ich rascou a čiernym korením. Pekáč prikryjeme pokrievkou. Pečieme v predhriatej rúre pri vysokej teplote asi 1 hodinu.
Tento recept môžeme urobiť aj s kyslou kapustou. Chutí výborne.


 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.