Španielske mäso na víne |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 10.11.2000 02:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Nevšedné, veľmi chutné a nenáročné jedlo aj pre začiatočníčky... | ||
Potrebujeme: 1kg hovädzieho zadného mäsa alebo roštenky, 2 plátky slaniny, 2 lyžice oleja, 12 malých cibuliek, naložených v kyslom náleve, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 1/3 hrnček hladkej múky, 2 hrnčeky červeného vína, 1 lyžicu tymianu, 1 lyžica strúhaného alebo nakladaného chrenu, 30g ,masla, 375g šampiónov, čerstvý tymian na ozdobu Postup: Z mäsa odstránime tuk a pokrájame ho na 1,5 cm kocky. Slaninu pokrájame na 1 cm pásiky. Na panvici rozohrejeme olej, vložíme doň slaninu, opečieme ju dohneda a vyberieme. Vo výpeku pražíme cibuľky, kým nezhnednú a takisto ich vyberieme. Pridáme cesnak a pražíme ho asi 1 minútu. V tom istom výpeku opražíme dohneda mäsové kocky a potom ich poprášime múkou. Na záver prilejeme červené víno, pridáme tymian, chren a miešame, kým zmes nezovrie a nezhustne. Cibuľky a slaninu dáme naspäť na panvicu a zmiernime oheň. Prikryjeme a varíme na miernom ohni cca hodinu. Na malej panvici rozohrejeme maslo, pridáme šampiňóny a dusíme domäkka. Huby aj so šťavou primiešame k mäsu a neprikryté varíme ešte 30 minút. Na ozdobu použijeme čerstvý tymian a zeleninu. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |