Rezne z húb
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 28.1.2002 02:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

600 g čerstvých húb, 2 vajcia, 2 žemle, 1 lyžica sardelovej pasty, 3 lyžice mlieka, 20 g masti, 40 g masti, 1 cibuľa, tuk na vyprážanie, strúhanka, 3 lyžice nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

600 g čerstvých húb, 2 vajcia, 2 žemle, 1 lyžica sardelovej pasty, 3 lyžice mlieka, 20 g masti, 40 g masti, 1 cibuľa, tuk na vyprážanie, strúhanka, 3 lyžice nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a primiešame huby. Osolíme a dusíme domäkka. Necháme vychladnúť.
Žemle nakrájame, sparíme horúcim mliekom a pretrieme cez sitko. Roztopené maslo premiešame so sardelovou pastou, rozšľahanými vajciami a korením. Vzniknutú zmes primiešame k hubám, pridáme petržlenovú vňať a podľa potreby zahustíme strúhankou.
 Z pripravenej zmesi sformujeme rezne, obalíme ich v preosiatej strúhanke a v rozpálenom oleji ich z oboch strán vypražíme dozlata.
 
 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.