Baranina na ražni
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 30.1.2002 02:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Baraní chrbát alebo baranie stehno, olej, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.Marináda: 3 strúčiky cesnaku, 100 ml octu, lyžička ostrého korenia alebo podrvených chilli papričiek, na hrot noža cukru, pol lyžičky mletého čierneho korenia.

Baraní chrbát alebo baranie stehno, olej, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.
Marináda: 3 strúčiky cesnaku, 100 ml octu, lyžička ostrého korenia alebo podrvených chilli papričiek, na hrot noža cukru, pol lyžičky mletého čierneho korenia.

Mäso potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali mletú červenú papriku, a necháme odpočívať 3 hodiny. Potom ho osolíme, vtrieme doň mleté čierne korenie, napichneme ho na ražeň alebo len položíme na rošt a opekáme. Na rošte musíme mäso po hodine pečenia otočiť a znova potrieť paprikovým olejom, na ražni ho potrieme viackrát.
Pred koncom pečenia mäso potrieme marinádou a dopečieme. Keď po vpichnutí grilovacej ihly nevyteká z mäsa krv, je upečené.
Marinádu si pripravíme tak, že ocot premiešame so všetkými prísadami (cesnak pretlačíme).

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.