Cesnakové špagety Calabria
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 4.2.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

200 g údeného mäsa, 500 g čerstvého (zmrazeného) špenátu, 400 g špagiet, 200 ml smotany na šľahanie, 5 lyžíc oleja, 2 až 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti aj viac), 2 feferónky, troška strúhaného muškátového orieška, mleté biele (čierne) korenie, soľ, strúhaný syr.

200 g údeného mäsa, 500 g čerstvého (zmrazeného) špenátu, 400 g špagiet, 200 ml smotany na šľahanie, 5 lyžíc oleja, 2 až 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti aj viac), 2 feferónky, troška strúhaného muškátového orieška, mleté biele (čierne) korenie, soľ, strúhaný syr.

Špenát očistíme a krátko (1 až 2 minúty) necháme variť v osolenej vode. Vodu zlejeme a špenát necháme odkvapkať. Ak použijeme mrazený, necháme ho rozmraziť a krátko povaríme v menšom množstve vody (dve lyžice vody). Údené mäso nakrájame na asi centimetrové kocky. Špagety uvaríme v osolenej vriacej vode. Feferónky prerežeme, vyberieme jadierka a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a pretlačíme.
 V panvici zohrejeme olej a nakrájané údené mäso v ňom z každej strany opečieme. Vyberieme z panvice a vložíme do nej feferónky, cesnak a teplotu znížime na minimum. Pridáme špenát a zohrejeme. Špagety zlejeme, necháme odkvapkať a ešte horúce premiešame so špenátom.
 Ochutíme soľou, mletým korením a muškátovým orieškom. Premiešame, zalejeme smotanou a necháme niekoľko minút postáť.
 Podávame na predhriatych tanieroch, posypané nastrúhaným syrom.


 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.