Cesnakové špagety Calabria |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 4.2.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
200 g údeného mäsa, 500 g čerstvého (zmrazeného) špenátu, 400 g špagiet, 200 ml smotany na šľahanie, 5 lyžíc oleja, 2 až 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti aj viac), 2 feferónky, troška strúhaného muškátového orieška, mleté biele (čierne) korenie, soľ, strúhaný syr. | ||
200 g údeného mäsa, 500 g čerstvého (zmrazeného) špenátu, 400 g špagiet, 200 ml smotany na šľahanie, 5 lyžíc oleja, 2 až 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti aj viac), 2 feferónky, troška strúhaného muškátového orieška, mleté biele (čierne) korenie, soľ, strúhaný syr. Špenát očistíme a krátko (1 až 2 minúty) necháme variť v osolenej vode. Vodu zlejeme a špenát necháme odkvapkať. Ak použijeme mrazený, necháme ho rozmraziť a krátko povaríme v menšom množstve vody (dve lyžice vody). Údené mäso nakrájame na asi centimetrové kocky. Špagety uvaríme v osolenej vriacej vode. Feferónky prerežeme, vyberieme jadierka a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a pretlačíme.
©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |