Svadba za dverami
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 19.2.2002 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Konečne vás požiadal o ruku. V diaľke počujete znieť svadobné zvony. Viete, že v deň D musíte byť najkrajšia nevesta. Lenže netušíte, čo je pre vás najlepšie.

Konečne vás požiadal o ruku. V diaľke počujete znieť svadobné zvony. Viete, že v deň D musíte byť najkrajšia nevesta. Lenže netušíte, čo je pre vás najlepšie.


Najskôr si treba uvedomiť, že nie každej žene pristanú princeznovské šaty. Možno po nich túžite už od detstva, ale skôr ako si ich kúpite, dáte ušiť alebo si ich požičiate, prečítajte si nasledujúce riadky. Som presvedčená, že vám uľahčia rozhodovanie.

 

 

 

 

Romantický typ
Ideál hodný jej lásky musí byť úprimný a neskazený, má milovať prírodu a západ slnka a samozrejme svoju rodinu. Ona chce byť najlepšou manželkou a matkou. Dúfa, že v jej manželstve nebudú všedné dni. Ten, kto chce získať túto ženu, musí začať o ňu trpezlivo bojovať. Je príliš citovo založená, potrpí si na krásne slová a galantné gestá. Je citlivá a nežná a zo všetkého najviac sa bojí samoty. Rovnako ako svoju lásku, aj čarovné chvíle svadby prežíva intenzívne. Sama sa cíti ako kráľovná, ktorú práve odvádzajú na zámok, kde jej pol kráľovstva daroval kráľovský otec a druhú polovicu drahý svokor. Žiaľ, obe svokry sú už mŕtve, aby jej neznepríjemňovali život.
Pre tento typ žien sú naozaj vhodné princeznovské šaty s dlhou vlečkou a briliantovou korunkou. Nahradiť ju môže perlová čelenka, bohatá kvetinová výzdoba alebo labutienka. Najlepším materiálom je hodváb, taft, tyl, čipka. Na zimu a patrí zohriať ramená líškou, norkou alebo hermelínom.

Športový typ
 Ľúbiť znamená pre ňu chrániť, dobývať a vychutnávať dobyté ovocie. Kto ju chce mať, musí sa prispôsobiť. A nielen to. Istým spôsobom sa musí stať jej majetkom. Ak nie, jeho prípadnú neveru mu oplatí dvojnásobne. Život prežíva rovnako vášnivo a intenzívne ako všetci ostatní, ale v rifliach a tričku.
Miluje vlastnenie vecí a osôb. Má vášnivú povahu, telom i dušou je ponorená do ľúbostného vzťahu, hoci je v podstate praktická, svadobné šaty sú pre ňu neriešiteľným problémom. V princeznovských šatách by umrela, extravagancia ju desí, strohý kostým považuje za vhodný tak akurát do rakvy. Ideálnym riešením je pre ňu  hodvábny nohavicový kostým, alebo dlhá úzka sukňa a sako bez ozdôb, či sukňa s vestou. Šperky musia byť nenápadné, ale drahé, na hlave nanajvýš lesk. Niekedy sú jedinou ozdobou svadobného kostýmu gombíky.

Konzervatívny typ
Sebadôvera  tejto ženy sa mení podľa toho, ako sa  k nej správa  okolie, preto ju nikto nesmie nahnevať počas prípravy na svadbu. Napriek tomu, že sa vydáva viac z rozumu ako z veľkého ľúbostného vzplanutia, veľmi jej záleží na tom, aby sa práve v svadobný deň páčila svojmu vyvolenému. Neuspieť v ľúbostných veciach je v jej očiach hriechom, ktorý sa nedá odpustiť. V láske je úprimná a „múdra“. Vie, že svadbou sa všetko iba začína a vie aj to, že o svojho muža musí bojovať celý život. Pri výbere svadobných šiat sa tiež riadi logikou. Prednosť dáva takým šatám, ktoré bude môcť ešte niekedy použiť. Má radšej jednoduché, ale kvalitné veci. Ideálnym riešením sú hladké puzdrové šaty a kabátik z brokátu alebo inej vzácnej látky. Pre konzervatívny typ je vhodnou ozdobou hlavy klobúk alebo jednoduchý závoj s kvetinovým venčekom. 

Extravagantný typ
Tento typ sa prejaví hneď na prvý pohľad. Je ho všade plno, neustále na seba sústreďuje pozornosť a nemá vzťah k jednoduchým veciam, ľuďom, ani situáciám. Svadba je pre ňu skôr dobrodružstvom ako právnym aktom záväzným na celý život, alebo až do rozvodu. Rada vychutnáva veci až do dna. A v deň svadby horí úprimnou láskou, ktorá možno už na druhý deň nebude pravdou. Jej sľuby a záväzky mnohým ľuďom naháňajú hrôzu. Nikto nevie, čo je hra a čo pravda. Pred čím uniká, čo chce zatajiť a o čo jej vlastne ide. Často sa za extravaganciou skrýva neodhalená precitlivenosť. Často nepozná sama seba a partnera si tiež zväčša idealizuje. Jej túžba ľúbiť, je úprimná, ale nie vždy skutočná. Jej pôvab a šarm spočíva práve v tom, že nikdy ju nie je možné celkom skrotiť. Zväčša nemá šťastie v láske. Muži sa jej boja a neveria jej, aj keď ich láka ako svetlo muchy.
Od svadobného dňa očakáva veľkolepú šou, v ktorej hrá hlavnú úlohu. A v tejto roli chce naozaj zažiariť. Biele šaty sa jej nezdajú dosť sexy a preto je ochotná vydávať sa celá v belasom, čiernom alebo červenom. Niekedy si oblečie radšej národný kroj svojho japonského alebo afrického partnera. Držať s ňou krok je veľmi ťažké. Jediná istota spočíva v tom, že sa s ňou človek nikdy nenudí. Ak by chcela prísť na obrad v Evinom rúchu pomaľovaná obrázkami známeho inzitného maliara, snažte sa jej v tom zabrániť. Pri jej fantázii vás o pár minút prekvapí niečím ešte šokujúcejším. Kaskády zo živých orchidey vo vlasoch, alebo šaty pošité čerstvo nastrihanými margarétkami sú v jej poňatí naozaj „in“ a ak môžete, pomôžte jej ich prišívať.

P.S.
Nezabudnite, že líčenie musí by prispôsobené štýlu šiat. Malo by byť výraznejšie ako vo všedné dni, ale nie ako na maškarný ples.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.