Šnekiki
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 28.2.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

1 malá konzerva slimákov, 250 ml bieleho vína, 1 šálka sladkej pochúťkovej smotany, 400 g špagiet, zväzok polievkovej zeleniny, 1 cibuľa, zväzok jarnej cibuľky, 4 strúčiky cesnaku, 3 lyžice múky, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice citrónovej šťavy, trochu vegety (alebo podravky), zväzok mäty piepornej, mleté čierne korenie, soľ.

1 malá konzerva slimákov, 250  ml bieleho vína, 1 šálka sladkej pochúťkovej smotany, 400 g špagiet, zväzok polievkovej zeleniny, 1 cibuľa, zväzok jarnej cibuľky, 4 strúčiky cesnaku, 3 lyžice múky, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice citrónovej šťavy, trochu vegety (alebo podravky), zväzok mäty piepornej, mleté čierne korenie, soľ.

Olej rozpálime na panvici, pridáme cesnak roztretý so soľou a opražíme. Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky a pridáme k cesnaku. Krátko opražíme. Pridáme dobre odkvapkané slimáky a poprášime múkou. Zalejeme vínom a uvaríme omáčku. Opatrne primiešame smotanu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme citrónovou šťavou a vegetou (podravkou). Mätu nasekáme a pridáme do omáčky. Špagety varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Dáme na taniere, polejeme omáčkou, dobre premiešame a ihneď podávame.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.